Λαλά: Ένας Παριζιάνος έτοιμος για τις νέες μεγάλες προκλήσεις στον Ολυμπιακό!

Λαλά: Ένας Παριζιάνος έτοιμος για τις νέες μεγάλες προκλήσεις στον Ολυμπιακό!

Ο Κένι Λαλά με ρίζες από το εξωτικό νησί της Μαρτινίκας έμαθε ποδόσφαιρο στο Παρίσι και είναι ένα φουλ επιθετικό μπακ έτοιμο για την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του!

lala_1_0_0
Τον πρωτοακούσαμε στην μεταγραφική επικαιρότητα για την ΑΕΚ την περίοδο που αναζητούσε ένα δεξιό μπακ. Ωστόσο η ίδια ακριβώς μεταγραφική ανάγκη (δηλαδή για δεξί μπακ) στον Ολυμπιακό τον έφερε στο Λιμάνι! 
 
Στα 29 του χρόνια ο Κένι Λαλά - για αυτόν φυσικά γίνεται ο λόγος - με τις καταβολές από την εξωτική Μαρτινίκα μεγάλωσε στο Παρίσι αν και γεννήθηκε στο Βιλεπίντ, ένα προάστιο περίπου 19 χλμ. από το κέντρο της πόλης. 
 
Κάτοχος του Κυπέλλου Γαλλίας το 2018-2019 με τη Στρασμπούρ αναδείχθηκε από την Paris FC ενώ αρχικά έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Από πιτσιρικάς προσπαθούσε να έχει υψηλές βλέψεις έχοντας δοκιμαστεί σε ομάδες όπως η Λιλ, Καέν και Βαλενσιέν. Τελικά η Βαλενσιέν ήταν εκείνη που έδωσε 100.000 ευρώ στην Paris FC για εκείνον.
 
Κλείσιμο

Με τη μαμά του agent που δούλευε στα Zara

 
Ο Κένι Λαλά μεγάλωσε με δύο αδερφές και γενικά είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του. Χαρακτηριστικό είναι πως μαμά του ήταν για ένα διάστημα η προσωπική του agent αν και δούλευε στα καταστήματα Zara. Η μαμά του τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα και μετά εκείνη άλλαξε και εργασιακό χώρο δουλεύοντας σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων για κατασκευαστική εταιρεία στο Παρίσι.
 
Όσο για τον ίδιο τον Λαλά; Στη Γαλλία έχουν να λένε για τις κινήσεις του και ως άνθρωπος όπως ότι δεν ξέχασε ποτέ την ES Parisienne, ομάδα απ' όπου πρωτοξεκίνησε και τη βοήθησε όποτε τον χρειάστηκε. Μία ομάδα που έκανε και ειδική τιμητική εκδήλωση για εκείνον.
 

Το πολυεργαλείο Λαλά 

 
Η Στρασμπούρ είναι η ομάδα με την οποία έχει παίξει τα πιο πολλά ματς στην καριέρα του: 131 με 13 γκολ και 19 ασίστ. Με τη Λανς έχει 74 ματς με 2 γκολ και 4 ασίστ και με τη Βαλενσιέν 64 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ. Μόνο φέτος ο Λαλά αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ και έξω δεξιά στο κέντρο αλλά και έξω αριστερά.
 
Διακρίνεται για την ταχύτητα, τα ανεβάσματά του και την ικανότητά του να σκοράρει και να πασάρει ενώ έχει βάλει και γκολ από το κέντρο. Ένας φουλ επιθετικός μπακ δηλαδή. 
 
Η φυσική του θέση είναι δεξιός μπακ αλλά πλην των προαναφερθέντων θέσεων έχει παίξει και αλλού. Όπως στόπερ σε 4 ματς στη Βαλενσιέν τη σεζόν 2013-2014. Την αμέσως επόμενη χρονιά θα έπαιζε 9 ματς ως σέντερ μπακ.
 
Το 2017-2018 με τη Στρασμπούρ έχει παίξει σε τουλάχιστον δύο παιχνίδια ως δεξιός εξτρέμ, έχοντας βγάλει και ασίστ. Κοινώς ο Λαλά έχει όλα εκείνα τα επιθετικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία της ταχυδύναμης για να κάνει τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού πιο επιθετική και γρήγορη.


Kenny Lala 2e meilleur joueur de la saison 19/20






Το tattoo για τον φίλο του που έχασε νωρίς αλλά και τα τατουάζ για την οικογένειά του

 
Ο Λαλά - όπως αναφέραμε και πιο πάνω - δεν είναι άνθρωπος που ξεχνάει. Είχε μάλιστα κάνει στον λαιμό του ένα tattoo για τον φίλο του Τζον, ένα παιδί που πέθανε κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες και που τον έχασε νωρίς. Ο ίδιος ο Κένι Λαλά είχε πει πως ήθελε να πετύχει για αυτόν και για τη μητέρα και και τις 2 αδερφές του (για τις οποίες επίσης έχει κάνει τατουάζ). 
 

Η Παρί Σεν Ζερμέν και ο Σέρχιο Ράμος και η κάκιστη συμπεριφορά του Ανρί που μετά του ζήτησε συγγνώμη

 
Ο Κένι Λαλά δεν το είχε πει τόσο ανοιχτά αλλά στη Γαλλία τον είχαν καταγράψει εδώ και χρόνια ως φίλαθλο της Παρί Σεν Ζερμέν. Άλλωστε Παριζιάνος είναι. Επίσης ο ίδιος εκτιμούσε πολύ το παιχνίδι του εμβληματικού Σέρχιο Ράμος και ειδικά τον δυναμισμό του.
 
Πάντως στην ποδοσφαιρική του πορεία στη Γαλλία βρέθηκε στο επίκεντρο ενός επεισοδίου με τον Τιερί Ανρί. Ο τότε κόουτς της Μονακό, φανερά εκνευρισμένος με την τροπή που έπαιρνε το ματς με τη Στρασμπούρ (η οποία διέλυσε τους Μονεγάσκους με το τελικό 5-1) και θεωρώντας πως ο Λαλά έκανε καθυστερήσεις άρχισε να βρίζει τη γιαγιά του. Στη συνέχεια ο Ανρί ζήτησε πάντως συγγνώμη.


Thierry Henry insulte la grand mère de Kenny Lala (Strasbourg)


Οι τελευταίες τέσσερις χρονιές του Λαλά:

 
2017-2018: 37 ματς με 3 γκολ και 6 ασίστ
2018-2019: 40 ματς με 5 γκολ και 10 ασίστ
2019-2020: 33 ματς με 2 γκολ και 1 ασίστ
2020-2021: 21 ματς με 3 γκολ και 2 ασίστ
 

Η πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, αυτή του Ολυμπιακού

 
Ως παίκτης ο Λαλά κοστολογείται αυτή τη στιγμή από το Transfermarkt 9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα είχε ήδη παίξει σε πιο μεγάλο σύλλογο στη Γαλλία. Το κάνει τώρα όμως. Κλείνει σε έναν μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που είδε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία σε έναν παίκτη του οποίου το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι και άξιζε για μία τέτοια κίνηση / κρούση.
 
Στην πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του για την οποία δήλωσε έτοιμος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η καινούρια περιπέτεια με τον νέο μου σύλλογο. Ξέρω ότι έρχομαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Θέλω να κερδίσουμε πολλούς τίτλους και να μεγαλώσω και το δικό μου παλμαρέ. Πραγματικά ανυπομονώ για τη νέα μου καριέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην άφιξή του το Σάββατο. Δείχνοντας στα 29 του τη μεγάλη του φιλοδοξία και το υψηλό του κίνητρο να πετύχει. Το σίγουρο είναι πως έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

Kenny Lala - Welcome To Olympiacos F.C. ᴴᴰ


Kenny Lala | Welcome to Galatasaray? | Skills, Assist and Goals 2021


Kenny Lala Welcome To Olympiacos FC {Skills-Goals-Assists}


Δείτε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης