Super League 1, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Δεν «Χ»άρηκε κανείς - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1: Δεν «Χ»άρηκε κανείς - Δείτε τα γκολ

Ισοπαλία που δεν βόλεψε κανέναν στο Αγρίνιο, καθώς με το 1-1 ο Παναιτωλικός συνεχίζει στα χαμηλά της βαθμολογίας της Super League 1, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε μακριά από την 6άδα. Ο Μουνίθ άνοιξε το σκορ, αλλά αποβλήθηκε στο 65'. Με πέναλτι ισοφάρισε ο Μπαρμπόσα για τους γηπεδούχους

panaitolikos28
Χωρίς νικητή έληξε το σημερινό (28/1) ματς του Αγρινίου, όπου ο Παναιτωλικός παραχώρησε 1-1 στον Ατρόμητο, αποτέλεσμα που δεν μπορεί να «Χ»αρεί κανείς. Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι έμειναν χαμηλά, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν πλησίασαν στην 6άδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8uznq45dbgx-sf)


Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κνετ στο τέρμα, τους Τζανακάκη, Κωνσταντόπουλο, Τσότσαλιτς, Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Αρσούρα, Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Μάζουρεκ «10άρι» πίσω από τον Ντίας.

Ο Νταμίρ Κάναντι είχε τον Μανδά κάτω από τα γκολπόστ, τους Κιβρακίδη, Γούτα, Στρούγγη, Τομάσεβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκάλο, Σάλομον, Χαρίση στον άξονα, τους Μουνίθ, Αγκάγιεφ στα άκρα και τον Μάτιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Τα πρώτα 25-28 λεπτά της αναμέτρησης ανήκαν στους φιλοξενουμένους, που πρέσαραν σωστά ψηλά, «κέρδισαν» τη «μάχη» του κέντρου και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν σωστά. Ετσι οι «κυανοκίτρινοι» αναλώνονταν σε μακρινές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση που ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Ατρόμητου, οι οποίοι «έπαιζαν» και το οφ σάιντ (3-0 οι σχετικές υποδείξεις στο 26'). Την ίδια στιγμή οι Περιστεριώτες ήταν και εκείνοι που «φλέρταραν» με το γκολ. Ο Τομάσεβιτς από τα αριστερά ήταν δραστήριος και μάλιστα στο 8' «έφτιαξε» την πολύ καλή ευκαιρία της ομάδας του, όταν σε δική του σέντρα ο Μάτιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος απείλησε και στο 26' όταν σε τρανζίσιον έβγαλε παίκτες, ο Γκάλο σούταρε μέσα από τα αντίπαλα καρέ και ο Σέρβος φορ έκανε την προβολή, αλλά δεν ήταν δυνατή και ο Κνετ μπλόκαρε εύκολα.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ «ΑΝΕΒΗΚΕ» ΣΤΟ ΗΜΙΩΡΟ
Κλείσιμο
Κάπου εκεί όμως τα «καναρίνια» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να «βρίσκονται» καλύτερα. Η πλευρά των Περέιρα, Αριγίμπι δημιουργούσε ρήγματα, ο Μπαρμπόσα από τα δεξιά συνέκλινε στον άξονα, ενώ και οι κεντρικοί (Μάζουρεκ, Αρσούρα, Ταχάρ) ανέκτησαν τον έλεγχο του χώρου τους. Ετσι από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του Μανδά και απείλησαν με τους Τσότσαλιτς (28', σουτ μέσα από την περιοχή σε στατική μπάλα μπλόκαρε ο νεαρός γκολκίπερ), Αριγίμπι (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 44').

ΟΜΟΡΦΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΘ ΓΙΑ ΤΟ 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8uxu407f3ld-sf)

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ενώ τα πρώτα του λεπτά αναλώθηκαν σε «μονομαχίες» στον χώρο του κέντρου, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία/τελική. Πιο συγκεκριμένα στο 54', όταν σε κάθετη του Μουνίθ ναι μεν ο Τζανακάκης απομάκρυνε, αλλά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Ισπανό που με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν και οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να βγουν μπροστά.

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 65'

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8uy0t9egim9-sf)

Οι Μπαρμπόσα, Αριγίμπι άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και κυρίως ο Πορτογάλος έπαιρνε μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Από τα πόδια του ξεκίνησε η καλή χαμένη ευκαιρία του Ντίας στο 58', ενώ λίγο αργότερα ο Δέλλας πέρασε «9άρι» στον αγώνα (τον Αζάντι) με σκοπό η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική. Ετσι φτάσαμε στο 65', όταν αποβλήθηκε ο Μουνίθ με 2η κίτρινη κάρτα και τα «καναρίνια» απέκτησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

4-1-4-1 Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Πλέον στην «εξίσωση» των δύο ομάδων μπήκε ο όρος τακτική. Ο Ατρόμητος «γύρισε» το σύστημα σε 5-3-1 (ο Γκάλο ήταν 3ος στόπερ), ενώ ο Παναιτωλικός με την είσοδο του Μεντόσα λίγο αργότερα ουσιαστικά έπαιζε 4-1-4-1, με τον Αρσούρα στόπερ και τον Ταχάρ «6άρι». Κυρίως με τον Αριγίμπι από τα αριστερά έφερνε συχνά την μπάλα στα καρέ του Μανδά, όμως δεν έβγαζε «καθαρή» φάση καθώς φαίνονταν πως του έλειπε η τελική πάσα. Ωστόσο είχε πια μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενουμένων και έξω από τα καρέ τους.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΛΑ ΠΑΝΕΝΚΑ Ο ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8uygjv9wc35-sf)

Μέχρι που φτάσαμε στο 78', όταν και ο Αριγίμπι έπεσε μέσα στην περιοχή των Περιστεριωτών μετά από μαρκάρισμα του Γκαλβάο. Η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου λίγο αργότερα και από το VAR ενημέρωσαν τον ρέφερι Καραντώνη να τη δει. Αφού την τσέκαρε καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, που ο Μπαρμπόσα μετέτρεψε σε γκολ στο 82', με εκτέλεση αλά Πανένκα.

MVP: Ο Ταχάρ. Ο Αλγερινός χαφ του Παναιτωλικού έκανε ίσως την καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνισή του. Ετρεξε πάρα πολύ, στο δεύτερο ημίχρονο «κυριάρχησε» στον άξονα και πρέσαρε ψηλά.

Στο ύψος του: Για τον Παναιτωλικό οι Αριγίμπι (κυριώς), Μπαρμπόσα ξεχώρισαν στο τελευταίο ημίωρο που οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά. Στον Ατρόμητο ο Στρούγγης «κέρδισε» σχεδόν όλες τις «μονομαχίες» μέσα στην περιοχή του, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μουνίθ μέχρι την αποβολή του και ο Τομάσεβιτς στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αζάντι. Ο Ιρανός φορ έπαιξε για περίπου μισή ώρα στο διάστημα που ο Παναιτωλικός ήταν με παίκτη παραπάνω και πίεζε, όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Ντάλσιο στην τελευταία φάση του ματς, όπου με κακό τελείωμά του επέτρεψε στον Ατρόμητο να βγει στην αντεπίθεση και να «φλερτάρει» με το 2-1. Πάντως ούτε το τελείωμα των φιλοξενουμένων παρότι ήταν 3 vs 1 ήταν καλό.

Το «στραγάλι»: Ο Καραντώνης «έχασε» τη φάση του πέναλτι σε live χρόνο και την καταλόγισε μετά από ενημέρωση που του έγινε από το VAR. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση του 43', όταν ο Γούτας έκανε φάουλ έξω από την περιοχή στον Ντίας και τα «καναρίνια» ζήτησαν να αποβληθεί και όχι να δει την κίτρινη κάρτα. Ηταν μία φάση που προκάλεσε πάρα πολλές «φωνές», ενώ και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τη 2η κίτρινη στον Μουνίθ. Την ίδια στιγμή λίγα δείχνουν τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων, με γνώμονα πως στο δεύτερο μισό έγιναν 9 αλλαγές και υπήρχε εξέταση στο VAR για το πέναλτι που «έφαγε» χρόνο. Αυτό προκάλεσε πάρα πολλές φωνές από την πλευρά των «κυανοκίτρινων». Λάθη έκανε και ο δεύτερος βοηθός Γεωργακόπουλος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ματς που θα μπορούσε να λήξει οτιδήποτε. Αν ο Ατρόμητος δεν έμενε με 10 έδειχνε σε θέση να «κρατήσει» το υπέρ του προβάδισμα, όμως την ίδια στιγμή μετά μετά το 65' ο Παναιτωλικός έδειχνε σε θέση ακόμη και για την ανατροπή. Παράλληλα όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Περέιρα (89' Ντάλσιο), Κωνσταντόπουλος (73' Μεντόσα), Τσότσαλιτς, Τζανακάκης (89' Λιάβας), Αρσούρα, Αριγίμπι, Ταχάρ, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ (62' Αζάντι), Ντίας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Τομάσεβιτς (76' Νάτσος), Κιβρακίδης, Γκάλο (90' Ούμπιδες), Σάλομον, Χαρίσης (76' Γκαλβάο), Μουνίθ, Αγκάγιεφ (64' Ραμπέγιο), Μάτιτς (64' Εντομνβόγι).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 51 (19)
2. Αρης 39 (19)
3. ΑΕΚ 37 (19)
4. ΠΑΟΚ 36 (19)
5. Παναθηναϊκός 34 (19)
6. Αστέρας Τρίπολης 30 (19)
7. Βόλος 23 (19)
8. Ατρόμητος 22 (19)
9. ΟΦΗ 19 (19)
10. Απόλλων Σμύρνης 18 (18)
11. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 18 (19)
12. Παναιτωλικός 13 (19)
13. Λαμία 10 (17)
14. Α.Ε.Λ. 8 (18)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αθλητικό νομοσχέδιο: Εναρμόνιση με FIFA-UEFA - «Αμφίβολο εάν τελούν υπό νομιμότητα» οι λέσχες φιλάθλων

ΠΑΟΚ για Τζόλη: «Δεν είναι προς πώληση»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης