Super League 1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0: Απονομή με τριάρα! - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0: Απονομή με τριάρα! - Δείτε τα γκολ

Το 46ο αστέρι αρχίζει να ράβεται για τον Ολυμπιακό! - Με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο σκόρπισε με 3-0 τον ΠΑΟΚ και πλέον μετράει αντίστροφα για ένα ακόμη τίτλο στην Super League 1 - Στο +12 από τον Άρη, στο +14 από την ΑΕΚ, στο +15 από τον ΠΑΟΚ!

5230889
«Αγκαλιά» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, μετά το 3-0 που κέρδισε απόψε (27/1) τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Φαλήρου, όπου είχε τον Ελ Αραμπί σε πολύ μεγάλη βραδιά. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν πια με 10 plus πόντους από τους διώκτες τους και οδηγούν την κούρσα σε απόσταση ασφαλείας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u7knpca289-sf)


Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη στον άξονα τους Μπρούμα, Φορτούνη στα άκρα και τον Καμαρά ψηλά και κοντά τον Ελ Αραμπί που ήταν κορυφή της επίθεσης.

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα. Ροντρίγκο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντάγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί στα«6αρο-8άρια», τους Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλη στα άκρα και τον Ουάρντα πίσω από τον Κρμέντσικ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u6y4ran8a9-sf)
Κλείσιμο


Η ΤΑΚΤΙΚΗ «ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΩΡΟ
Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ και ήταν σα να παρακολουθήσαμε δύο... διαφορετικά παιχνίδια, το πρώτο μέχρι το ημίωρο και το δεύτερο από το 30' και μετά. Αρχικά λοιπόν «κυριάρχησε» η τακτική. Ναι μεν δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά είδαμε ένα ντέρμπι όπου οι «μονομάχοι» έμοιαζαν να παίζουν σκάκι, κάτι που έχει επίσης τη «μαγεία» του. Για τους «ερυθρόλευκους» ο Φορτούνης ξεκινούσε από τα δεξιά και συνέκλινε στον άξονα, ενώ ο Καμαρά έμενε ψηλά και πίεζε μαζί με τον Ελ Αραμπί. Ψηλά όμως ήταν και ο ΠΑΟΚ, που πρέσαρε από την πρώτη ζώνη άμυνας των γηπεδούχων, ενώ ο Ουάρντα συχνά-πυκνά πήγαινε αριστερά ώστε να δημιουργήσει υπεραρυθμία στη συγκεκριμένη πλευρά, ενώ ο Τζόλης έμοιαζε με δεύτερος φορ (ανασταλτικά πάντως ήταν στη γραμμή). Ηταν ένα ματς κέντρου καθώς στην ευρύτερη περιοχή της σέντρας συγκεντρώνονταν πολλοί ποδοσφαιριστές, ενώ επειδή οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν αρκετά την τετράδα των μετόπισθεν, ο Ελ Αραμπί αρκετές φορές επεδίωξε να παίξει στο όριο του οφ σάιντ.

ΟΙ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Στη «σούμα» σε αυτό το διάστημα (κυρίως ως το 15' με 20') ο ΠΑΟΚ ήταν ένα «κλικ» καλύτερος και μάλιστα ήταν εκείνος που απείλησε δις και μάλιστα από τα αριστερά, απόρροια ίσως της παραπάνω διαπίστωσης, ότι ο δηλαδή Ουάρντα τραβιόνταν εκεί. Στο 4' λοιπόν ο Αιγύπτιος έπαιξε στο χώρο για τον Ελ Καντουρί, που την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Κρμέντσικ, που υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα, γύρισε το σώμα του και σούταρε, όμως ο Σα έδιωξε με τα πόδια. Αργότερα (26') ο Α. Ζίβκοβιτς έκανε μία σέντρα-ξυριαφιά για τον Τζόλη, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού «διάβασε» σωστά την κατάσταση και απομάκρυνε, ενώ πήρε και φάουλ από τον νεαρό αντίπαλό του.


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΡΗΚΕ ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ 33' ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΜΑ
Κάπου εκεί (περίπου στο 25') Ολυμπιακός πήρε την κατοχή και κάποια μέτρα, καθώς ο Εμβιλά από το «6» γύριζε λίγο πιο πίσω και ενεργούσε σαν αμυντικός, δίνοντας τη δυνατότητα στους στόπερ του να καλύπτουν τα μπακ τους που πλέον ανέβαιναν συχνότερα. Ετσι στο 33' οι Πειραιώτες απείλησαν ουσιαστικά, όταν ο Ραφίνια βγήκε για πρώτη φορά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ύστερα από έξυπνη και ωραία μεταβίβαση του Φορτούνη, έκανε τη σέντρα και ο Μπρουμά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βιεϊρίνια του έβαλε την κόντρα. Σε μία φάση όπου πήρε μέρος και ο Ελ Αραμπί, καθώς «τράβηξε» τους αντίπαλους αμυντικούς και έδωσε χώρο στον συμπαίκτη του.

ΟΙ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΜΑ (ΔΟΚΑΡΙ) ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΘΕΣΗ «9»
Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία», ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να χάνουν τη αυτοσυγκέντρωσή τους. Στο 39' ήταν η σειρά του Σεμέδο να βρει τον Μπρούμα με μακρινή μπαλιά, εκείνος έστρωσε στον Καμαρά που πλάσαρε άουτ από θέση «9», ενώ αμέσως μετά (40') ο Ολυμπιακός κατέγραψε τη Νο3 ευκαιρία του και προφανώς μεγαλύτερη από όλες. Πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Καμαρά, που «έκοψε» για τον Μπρουμά (οι δυο τους συνδιάστηκαν ξανά όμως άλλαξαν οι ρόλοι του πασέρ και του εκτελεστή), ο 26χρονος σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι του Ζ. Ζίβκοβιτς. Ετσι έκλεισε ένα 10λεπτο όπου οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα και έλεγχαν τον ρυθμό, ενώ έβρισκαν κενούς χώρους.

Ο ΣΑ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΤΖΟΛΗ
Ωστόσο ο ΠΑΟΚ «φλέρταρε» με το γκολ δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, όταν σε φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Τζόλη που σούταρε μέσα από τα καρέ, αλλά ο Σα που είχε βγει επέστρεψε γρήγορα στο κέντρο της εστίας του και απομάκρυνε με τα πόδια.

Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ
Σέντρα στο δεύτερο μισό και πολύ νωρίς άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα, καθώς μόλις στο 50' ο Ελ Αραμπί ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Για να φτάσουμε όμως μέχρι το σεντερφορίσιο τελείωμα του 33χρονου στράικερ, προηγήθηκαν ωραίες κινήσεις των Φορτούνη, Μπουχαλάκη. Ο πρώτος στο ξεκίνημα του γκολ θέλησε να πατήσει περιοχή, ο Ινγκασον τον έκλεισε σωστά αλλά εκείνος δεν «παράτησε» τη φάση, την «κυνήγησε» και έβγαλε εκτός αντιπάλων καρέ στον Καμαρά που έπαιξε δίπλα στον Μπουχαλάκη, ο οποίος από την πλευρά του έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ στον Γαλλομαροκινό. Αμφότεροι παίρνουν και τα αντίστοιχα credits, κυρίως ο δημιουργός του 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u5xkl5e9zt-sf)


Ο ΣΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΑΡΝΤΑ, ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Πλέον στην εξίσωση και των δύο, κακά τα ψέμματα, μπήκε και ο όρος διαχείριση, αφού οι μεν γηπεδούχοι καλούνταν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, οι δε φιλοξενούμενοι να βρουν τρόπο να το ανατρέψουν. Ετσι είδαμε τον Ολυμπιακό να αφήνει κάποια μέτρα στον ΠΑΟΚ και να «ψάχνει» την κόντρα, ενώ οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους ανέβασαν τις γραμμές τους. Ετσι στα αμέσως επόμενα λεπτά η αναμέτρηση μεταφέρθηκε στο «μισό» των «ερυθρολεύκων», αλλά ο Σα επενέβη σωατά όποτε χρειάστκηκε (κεφαλιά Ουάρντα στο 65', σουτ Ελ Καντουρί 67') και κράτησε το μηδέν, ενώ και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έκαναν την κατάλληλη τελική πάσα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u6bnfrvmc9-sf)


ΔΟΚΑΡΙ Νο2 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ
Την ίδια στιγμή μέχρι το 70' οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν ορισμένες φορές στο τρανζίσιον χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά, αλλά τότε έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ωραίο «κόψιμο» του Φορτούνη για τον Καμαρά, που σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς βρήκε την μπάλα, αλλοίωσε την πορεία της και στη συνέχεια αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u6cnthyc0x-sf)


ΣΤΟ 2-0 «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο και κακά τα ψέμματα το ντέρμπι τελείωσε κάπου εκεί και πιο συγκεκριμένα στο 77'. Ο Βρουσάι πήρε την κατοχή κάτω από τη σέντρα και έδωσε στον Ελ Αραμπί, που «κουβάλησε» την μπάλα στο μισό του ΠΑΟΚ και παρότι βρέθηκε ανάμεσα και σε 3 αντιπάλους του, είδε τον Καμαρά που έκανε την κίνηση, την έστρωσε στον συμπαίκτη του πλάσαρε για το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u6g520gqg9-sf)


Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ «ΜΕΣΑ» ΚΑΙ ΣΤΟ 3-0
Από εκείνο το σημείο και μετά η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, οι Θεσσαλονικείς βγήκαν μπροστά για να βρουν ένα γκολ ώστε να «ξαναμπούν» στο παιχνίδι, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να το πετύχουν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επιικράτησή τους. Ο Ελ Αραμπί (ξανά) έπαιξε κάθετα για τον Βρουσάι, που πλάσαρε τον Ζ. Ζίβκοβιτς και ναι μεν η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό του δοκάρι, ο νεαρός πήρε το «ριμπάουντ» και με νέα προσπάθεια «έγραψε» το μετέπειτα τελικό 3-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u6t8hkkxip-sf)


MVP: Ο Ελ Αραμπί, Ο 33χρονος φορ «υπέγραψε» το μεγάλο ντέρμπι. Στο 50' άνοιξε το σκορ, στο 77' «έφτιαξε» το 2-0 του Καμαρά και στο 89' εκείνο του Βρουσάι. Ηταν μέσα σε όλα τα «ερυθρόλευκα» γκολ.

Στο ύψος του: Αρκετοί «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Ο Καμαρά είχε 1 γκολ και 1 δοκάρι, ο Μπρουμά στο πρώτο ημίχρονο «φλέρταρε» δις με το γκολ, ενώ ο Φορτούνης που έπαιζε δεξιά και στον άξονα «συμμετείχε» πολύ στο δημιουργικό σκέλος. Η ασίστ του Μπουχαλάκη στο 1-0 ήταν φάση για χάι λάιτ και γενικότερα οι γηπεδούχοι δεν είχαν παίκτη που να υστέρησε. Ακόμη και ο Σα είχε σημαντική συμβολή με τις επεμβάσεις του όταν το σκορ ήταν 0-0 και 1-0.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος χαφ στο δεύτερο μισό «έχασε» πολλές φάσεις και ο άξονας των φιλοξενουμένων αντιμετώπισε προβλήματα. Γενικότερα στο δεύτερο μισό υπήρχε για τον ΠΑΟΚ πρόβλημα εκεί.

Η γκάφα: Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» μετά το 1-0 τους κενούς χώρους που παρουσιάστηκαν στην ανασταλτική του λειτουργία και έτσι ο Ολυμπιακός έβγαινε στο τρανζίσιον με αξιώσεις και με αρκετούς παίκτες.

Το «στραγάλι»: Ο Φέλιξ Μπριχ άφησε το ματς να «τσουλήσει», δεν θέλησε να βγάλει κάρτες και επί της ουσίας με τον Γερμανό ρέφερι και τους βοηθούς του δεν ασχολήθηκε κανείς. Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε ως οφ σάιντ το γκολ που πέτυχε ο Τζόλης στο δεύτερο μισό και μετά το 1-0, ενώ τόσο εκείνος όσο και το VAR είπαν «παίζετε» σε ένα πέσιμο του νεαρού μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός πέτυχε 3 γκολ, είχε ισάριθμα δοκάρια (έστω και αν σε δεύτερο χρόνο το τελευταίο του Βρουσάι μετουσιώθηκε σε τέρμα) και ορισμένες άλλες «καθαρές» φάσεις. Ο ΠΑΟΚ μπήκε μεν ένα κλικ καλύτερα στο ματς, αλλά κυρίως μετά το ημίωρο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα «ηνία», έλεγχαν τον ρυθμό και εκμεταλλεύτηκαν κάθε ατομικό λάθος των αντιπάλων τους.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 51 (19)
2. Αρης 39 (19)
3. ΑΕΚ 37 (19)
4. ΠΑΟΚ 36 (19)
5. Παναθηναϊκός 34 (19)
6. Αστέρας Τρίπολης 30 (19)
7. Βόλος 23 (19)
8. Ατρόμητος 21 (18)
9. ΟΦΗ 19 (19)
10. Απόλλων Σμύρνης 18 (18)
11. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 18 (19)
12. Παναιτωλικός 12 (18)
13. Λαμία 10 (17)
14. Α.Ε.Λ. 8 (18)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης