Super League 1, Άρης-ΑΕΛ 1-0: Ανέβηκε δεύτερος και περιμένει - Δείτε το γκολ

Super League 1, Άρης-ΑΕΛ 1-0: Ανέβηκε δεύτερος και περιμένει - Δείτε το γκολ

Με κεφαλιά του Λίντσεϊ Ροζ στο 30' ο Αρης επικράτησε 1-0 επί της αξιόμαχης ΑΕΛ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη 19η αγωνιστική της Super League 1 υπό το βλέμμα του Κώστα Μήτρογλου που παρακολούθησε το ματς της καινούριας ομάδας του

rozzz
Το γκολ του Λίντσεϊ Ροζ στο 30' αποδείχθηκε καταλυτικό στο ματς εναντίον της ΑΕΛ καθώς σ’ αυτό πάτησε ο Άρης για τη δεύτερη διαδοχική νίκη του τη μέρα της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Κώστα Μήτρογλου που ήταν παρών στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» παρουσίασαν δύο αγωνιστικά πρόσωπα καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχαν φάσεις για να αποκτήσουν σκορ ασφαλείας αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Η ΑΕΛ αναγκάστηκε να παίξει πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, επί της ουσίας όμως δεν είχε ούτε… υποψία μεγάλης ευκαρίας.

Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα καθώς μοναδικό νέο πρόσωπο (σε σχέση με τον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης) ήταν ο Ματέο Γκαρσία αντί του Σάντε Σίλβα. Επιθετικογενείς παίκτες (Τρούγιτς, Πινακάς, Ντουρμισάι) με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό χρησιμοποίησε ο Τζιανλούκα Φέστα στο δικό του 4-1-4-1, με την προσδοκία αξιοποίησης στιγμών στο transition παιχνίδι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8tah4fck1e9-sf)


ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Στο ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΛ θύμισε δρομέα μεγάλων αποστάσεων ο οποίος απλά δίνει τον ρυθμό καθώς μπήκε στο παιχνίδι με ταχύτητα, ενέργεια και πρόθεση να πιέσει ψηλά, αλλά όσο κυλούσαν τα λεπτά οπισθοχώρησε και αφοσιώθηκε στην άμυνά της. Δίχως να είχε πιάσει αγωνιστικό ρυθμό, ο Άρης βρήκε τρεις ευκαιρίες σε διάστημα έξι λεπτών. Στο 12’ ο Ντάνιελ Μαντσίνι (αν και ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι) είχε κακό τελείωμα, το σουτ του Μπρούνο Γκάμα (ένα λεπτό αργότερα) κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάγιτς, ενώ στο 18’ ο Ματέο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Καρανίκα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ, στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Ο ΡΟΖ ΕΣΠΑΣΕ ΡΟΔΙ
Αυτό έγινε στο 30ο λεπτό όταν η άμυνα της ΑΕΛ πιάστηκε στον ύπνο, ο Λίντσεϊ Ροζ ήταν ο ένας από τους τρεις παίκτες του Άρη που ήταν ανενόχλητοι στο πίσω δοκάρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας του Μπάγιτς. Αυτός ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Γάλλου κεντρικού αμυντικού ο οποίος σκόραρε έπειτα από 373 ημέρες καθώς είχε σημειώσει τέρμα στις 19/1/2020 στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Κλείσιμο
Το εντυπωσιακό στοιχείο του αγώνα ήταν ότι παρά το 1-0 του Άρη, η ΑΕΛ δεν άλλαξε λογική καθώς συνέχισε να έχει ως βάση της άμυνα και ήταν ουδόλως απειλητική στην επίθεση. Μάλιστα ο Λούκας Σάσα πέταξε στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία για το 2-0 (34’) καθώς το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων και παράλληλα ζήτησε συγνώμη από τον Δημήτρη Μάνο (σ. σ. αντικατέστησε τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο 19’ λόγω τραυματισμού του Αργεντίνου) καθώς θα έπρεπε να τον είχε τροφοδοτήσει.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΕΛ
Ο Τζιανλούκα Φέστα προχώρησε σε μία αλλαγή στην ανάπαυλα σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε ριζοσπαστικές αλλαγές ως προς τη φιλοσοφία της ομάδας του. Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε πιο επιθετική, ασχέτως του ότι δεν έφτασε στο σημείο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μάριου Σιαμπάνη. Ο Άρης βρήκε την πρώτη του φάση στο 63’ όπου ο Ματέο Γκαρσία κατέβασε όμορφα την μπάλα αλλά η εκτέλεσή του ήταν αδύναμη. Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τρεις αλλαγές (Ματίγια, Σάκιτς, Σίλβα) στα μισά του δεύτερου μέρους, βλέποντας την ομάδα του να υστερεί σε ενέργεια και ταχύτητα.

Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έδειχνε πιο απειλητική από τον Άρη καθώς πήρε την κατοχή της μπάλας. Υστέρησε στο κομμάτι της δημιουργίας καθώς στην προσπάθειά της να τροφοδοτήσει τον Ντουρμισάι καθώς ο Λίντσεϊ Ροζ είχε αποτελεσματικές αντιδράσεις. ‘Έτσι το παιχνίδι έφτασε στο 80ο λεπτό, δίχως την παραμικρή ουσιαστική φάση στο δεύτερο ημίχρονο, με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Ακούνα δίχως να στοιχειοθετήσει απειλή για την εστία του Άρη.

ΔΕΝ ΤΟ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» Ο ΣΙΛΒΑ
Μη έχοντας κατοχή μπάλας, ο Άρης δεν ήταν απειλητικός στο δεύτερο ημίχρονο, μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες αλλά στο 81’ και μετά από εξαιρετική πάσα του Ματέο Γκαρσία, ο Σίλβα θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι αλλά τον σταμάτησε ο Μπάγιτς. Ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι και τον Εργκύς Κάτσε για τις καθυστερήσεις του αγώνα με ξεκάθαρη πρόθεση να κρατήσει το μηδέν, ενώ ο Φέστα έριξε κι άλλον επιθετικό (Νούνιτς). Στο 90’ ο Σίλβα και πάλι δεν είχε σωστή απόφαση μετά από βαθιά μπαλιά του Ματίγια καθώς άφησε την μπάλα να χτυπήσει στο έδαφος και τον πρόλαβε ο Μπάγιτς. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους καθώς η άμυνα του Άρη δεν έδωσε δικαιώματα.



MVP: Ο Λίντσεϊ Ροζ σκόραρε μετά από έναν χρόνο, έκανε εξαιρετική δουλειά και στο μαρκάρισμα του Ντουρμισάι.

Στο ύψος του: Ο Βλάντιμιρ Μπάγιτς είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και κράτησε την ΑΕΛ στις ευκαιρίες του Άρη (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Καρανίκας είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο.

Η «γκάφα»: Τρία σοβαρά λάθη έκανε η ΑΕΛ, δεν πλήρωσε κανένα, ειδικά αυτό του Μιχαήλ στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Το «στραγάλι»: Ο Κουμπαράκης διαχειρίστηκε με ευκολία το παιχνίδι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Δίκαιη νίκη του Άρη ο οποίος σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης δεν αξιοποίησε το καλό διάστημά του κι έτσι «αγκομάχησε» στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απειλήθηκε από την ΑΕΛ. Οι Θεσσαλοί ήταν πιο επιθετικοί στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από το απόλυτα αμυντικό παιχνίδι του πρώτου μέρους, αλλά κλασική φάση δεν είχαν.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (71’ Σάκιτς), Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Λούκας Σάσα, Τζέγκο (70’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (88’ Κάτσε), Μπρούνο Γκάμα (70’ Σίλβα), Μαντσίνι (19’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας (90’ Νούνιτς), Μιχαήλ, Τσόσιτς, Σπαρβ (46’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Τρούγιτς (65’ Ακούνα), Ντουρμισάι, Πινακάς (83’ Γλυνός), Νικολιάς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σπανούλης για Κόμπι: «Ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών»

Viral το πρόγραμμα αθλήτριας του UCLA στις ασκήσεις εδάφους με ραπ μουσική υπόκρουση

Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba - Φωτογραφίες από το δυστύχημα - Αφιερώματα από BBC, Forbes, Los Angeles Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης