Super League 1, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό και έφυγε για play off - Δείτε το γκολ

Super League 1, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό και έφυγε για play off - Δείτε το γκολ

Ο Αστέρας Τρίπολης με το γκολ του Τζίμα στο 15' έφυγε με το τρίποντο από το Ηράκλειο, εδραιώθηκε στην 6η θέση της  Super League 1  και πλέον βλέπει ακόμη πιο ψηλά καθώς είναι στο -1 από τον 5ο Παναθηναϊκό

5229920
Μία νίκη με... άρωμα play off πήρε σήμερα (26/1) ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη, καθώς το 1-0 που επικράτησε του ΟΦΗ όχι μόνο τον διατήρησε στην εξάδα, αλλά παράλληλα τον έφερε και σε απόσταση ασφαλείας από την 7η θέση. Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές, είχε αγωνία μέχρι το φινάλε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον Βάτερμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Βούρο, Διαμάντη, Γιαννούλη στα στόπερ, τον Ουές δεξιό μπακ-χαφ, τον Κοροβέση αριστερό, τον Μεγιάδο στο «6», τους Νέιρα, Στάικο εσωτερικούς και τον Στάρτζεον πίσω από τον Σαρδινέρο
Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Γκαρσία, Καστάνο, Σουάρεθ, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Μουνάφο, Μπελόκ στον άξονα, τους Τιλίκα, Σίτο στα άκρα και τον Τζήμα πίσω από τον Λουίς Φερνάντεθ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-1

Στα πρώτα λεπτά το ματς ξεκίνησε με τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι ήταν ένα κλικ πιο δραστήριοι, πρέσαραν στον άξονα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να «ψάχνουν» την κόντρα. Παράλληλα ευτύχησαν να βρουν δίχτυα στην πρώτη «καθαρή» ευκαιρία της αναμέτρησης στο 15'. Μετά από «καραμπόλα» στη μεσαία γραμμή απόρροια της πίεσης ψηλά που ήθελαν να εφαρμόσουν οι Κρητικοί, ο Σίτο βρήκε χώρο και «κουβάλησε» την μπάλα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Λουίς Φεράντεθ που σούταρε και ο Βάτερμαν ναι μεν απέκρουσε, όμως ο Τζίμας πήρε το «ριμπάουντ» και με προβολή άνοιξε το σκορ. Ο 19χρονος σημείωσε το «παρθενικό» επαγγελματικό τέρμα της καριέρας του, καθώς εκμεταλλεύτηκε ότι η αντίπαλη άμυνα δεν τον έκλεισε και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8t7cmiww635-sf)
Κλείσιμο



Ο ΟΦΗ ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΙΑΔΟ, ΣΤΑΪΚΟΣ «ΦΛΕΡΤΑΡΑΝ» ΜΕ ΤΟ 1-1

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα οι Κρητικοί άρχισαν να γίνονται όλο και πιο πιεστικοί. Μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό των αντιπάλων τους, τα μπακ τους (κυρίως ο Ουές) έπαιξαν ουσιαστικά εξτρέμ και άρχισαν να βάζουν δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι δεν κρατούσαν μπάλα. Η κατοχή κυμαίνονταν σε επίπεδα της τάξης του 65%-35%, ωστόσο ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Παρότι «φλέρταρε» αρκετές φορές με το 1-1, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από το 20' μέχρι το 24' έβγαλε 4 τελικές, δείγμα πως κατά διαστήματα πίεζε αισθητά. Πιο κοντά στο γκολ έφτασε αρχικά ο Μεγιάδο στο 24' (σούταρε στην κίνηση έξω από την περιοχή του Τσιφτσή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ) και (κυρίως) ο Στάικος στο 36'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8t7n96b8n55-sf)


Τότε ο νεαρός χαφ με μία «βολίδα», τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του νεαρού γκολκίπερ. Ομως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα να έχει το προβάδισμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8t7savclp6h-sf)


Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ, Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ
Σέντρα λίγο αργότερα στο δεύτερο μισό και παρότι ο Αστέρας κέρδιζε, ήταν εκείνος που έκανε αλλαγή αφού ο Ράσταβατς έβλεπε την ομάδα του να πιέζεται και να μην μπορεί να ορίσει τον ρυθμό. Ετσι έβαλε τον Κρεσπί αντί του Τιλίκα και ο Ισπανός στο 48' με σουτ (μπλόκαρε εύκολα ο Βάτερμαν) κατέγραψε την πρώτη τελική των Αρκάδων ύστερα από το γκολ του Τζίμα. Λίγο αργότερα (53') ο Σίμος πέρασε τον Τσιλιανίδη και αυτόματα έριξε στη «μάχη» ακόμη έναν επιθετοκογενή παίκτη, ενώ οι Κρητικοί έβαζαν στα καρέ του Αστέρα 3 και 4 ποδοσφαιριστές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8t8vyih11nt-sf)


Η εικόνα του ματς έμενε μεν πάνω-κάτω ίδια, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Ο ΟΦΗ ναι μεν βρίσκονταν έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μισό δεν δημιουργούσε «καθαρές» φάσεις (πλην μίας λόμπας/σουτ του Νέιρα). Οι δύο στόπερ των φιλοξενουμένων (Σούαρεθ και Καστάνο) ήταν σε καλή βραδιά, ενώ μετά την είσοδο του Ριέρα έψαξαν 2-3 φορές την αντεπίθεση. Μάλιστα με τον Κρέσπι πάτησαν ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Βάτερμαν, αλλά ο Ολλανδός γκολκίπερ απέκρουσε το κοντινό σουτ σουτ.

Ο ΤΣΙΦΤΣΗΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο και στο 75' ο Τσιφτσής έκανε την απόκρουση του αγώνα, στην πρώτη ίσως φορά στο δεύτερο μισό που παίκτης των γηπεδούχων βρέθηκε μόνος του μέσα στα καρέ του. Τότε ο Τσιλιανίδης έκανε το σουτ από κοντά, όμως ο νεαρός γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια κρατώντας το «μηδέν».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8t8xpekj341-sf)


ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ 6 ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ (ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡ) ΚΑΙ ΕΝΑ «8ΑΡΙ»

Κάπου εκεί ο Αστέρας έβαλε και τρίτο στόπερ (τον Χριστόπουλο) και στην εξίσωσή του μπήκε ο παράγοντας διαχείριση. Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν μεγάλης σκοπιμότητας. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έβαζαν ότι είχαν και δεν είχαν, σε επίπεδο επιθετικού. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 82΄ μπακ-χαφ έπαιζαν οι Γρίβας, Σολίς που είναι εξτρέμ και ο Σίμος είχε στο γήπεδο ένα «8άρι» τον Ντε Γκούζμαν και 6 μεσοεπιθετικούς ή και υπό προϋποθέσεις φορ (Σαρδινέρο, Νέιρα, Σολίς, Γρίβα, Στάρτζεον, Τσιλιανίδη)! Ωστόσο η μόνη «μεγάλη» φάση που δημιούργησε ήταν μετά από λάθος του Τσιφτσή στο 86', όταν ο Τσιλιανίδης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής (σε ανάλογη θέση με εκείνη του 75'), αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

MVP: Ο Σουάρεθ. Ο Ισπανός στόπερ έκανε ίσως το καλύτερο εν Ελλάδι παιχνίδι του. Ζήτημα αν σε όλο το ματς «έχασε» 1-2 «μονομαχίες» και βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο Αστέρας Τρίπολης να κρατήσει το «μηδέν».

Στο ύψος του: Ο Τσιφτσής. Ο νεαρός γκολκίπερ έκανε μία εξαιρετική επέμβαση στο 75' και το μόνο του λάθος σε έναν αγώνα που δέχθηκε πίεση και κλήθηκε να συμμετάσχει ενεργά στο ματς ήταν στο 88', που πάντως δεν κόστισε για την ομάδα του. Αυτό όμως δεν αναιρεί πως είχε σωστές τοποθετήσεις, εξόδους και ήταν εκ των κορυφαίων.

Αδύναμος κρίκος: Ο Στάρτζεον. Ο Πορτογάλος το «πάλεψε», όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα και έτσι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 1-0 οι Βούρος (κατά πρώτο λόγο) και Βάτερμαν άργησαν να πάνε πάνω στον μετέπειτα σκόρερ Τζίμα.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Κουτσιαύτης καταλόγισε στο 60' σε ροή αγώνα πέναλτι σε ανατροπή του Σαρδινέρο από τον Καπίγια, όμως μετά από εξέταση στο VAR φάνηκε πως o Στάρτζεον ήταν οφ σάιντ στην αρχή της φάσης, που συμμετείχε ενεργά.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Αστέρα, σε ένα ματς όμως που κακά τα ψέμματα ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος. Αυτή όμως είναι και η «μαγεία» της μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν 4 «καθαρές» φάσεις (Μεγιάδο, δοκάρι Στάικος στο πρώτο ημίχρονο, 2 Τσιλιανίδης στο δεύτερο) αλλά δεν σκόραραν και τελικά το «πλήρωσαν». Οι τελικές ήταν 13-5 υπέρ τους, ενώ είχαν και κατοχή στα επίπεδα του 65%.

ΟΦΗ: Bάτερμαν, Κοροβέσης (82' Γρίβας), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος, Ουές (82' Σολίς) , Μεγιάδο (74' Ντε Γκούζμαν), Στάικος (53' Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον,Σαρδινέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (84' Αλβαρες), Καστανο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57' Καπίγια), Μπέλοκ, Τίλικα (46' Κρέσπι), Σίτο (77' Χριστόπουλος), Τζίμας (57' Ριέρα), Λ. Φερνάντεθ

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης