Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος «έδεσε» στο λιμάνι - Tο παρασκήνιο μέχρι την υπογραφή

Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος «έδεσε» στο λιμάνι - Tο παρασκήνιο μέχρι την υπογραφή

Το συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», οι υπόλοιποι... μνηστήρες και η απόφαση του να επιλέξει Πειραιά αντί Νέα Φιλαδέλφεια-Δείτε βίντεο

Socrates6
Το μεγάλο μετεγγραφικό «μπαμ» στην Σούπερ Λιγκ έγινε, είχε χρώμα «ερυθρόλευκο» και αφορούσε  ένανεκ των κορυφαίων Ελλήνων αμυντικών.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι από χθες παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα.

Μετά από θητεία σε ομάδες όπως η Μίλαν, η Ντόρτμουντ και η Άρσεναλ, ο διεθνής στόπερ βρέθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της Πειραϊκής ΠΑΕ και υπέγραψε για τα επόμενα 2,5 χρόνια.


Το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Σε ηλικία 32 ετών και με παραστάσεις στα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το Αγγλικό, το Γερμανικό και το Ιταλικό ο Σωκράτης… έπιασε λιμάνι. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που του κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που αναμένεται να του αποφέρει 3,5 εκατ. ευρώ με μπόνους επίτευξης στόχων (κατάκτηση Πρωταθλήματος, Κυπέλλου, πρόκριση στους ομίλους του Champions League, πρόκριση στους ομίλους του Europa League).


Κλείσιμο
Socrates6


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.



Ο διεθνής άσος επιστρέφει στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ μετά από 12,5 χρόνια σπουδαίας καριέρας στο εξωτερικό. Ο Παπασταθόπουλος το καλοκαίρι του 2008 αποκτήθηκε από την Τζένοα και ύστερα από δύο χρόνια στη Γένοβα, μετακόμισε στο Μιλάνο, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «ροσονέρι».

Socrates3


Επόμενος σταθμός ήταν η Γερμανία και συγκεκριμένα η Βρέμη. Οι εμφανίσεις του με τη Βέρντερ, «ανάγκασαν» την Μπορούσια Ντόρτμουντ να βγάλει από τα ταμεία της περίπου 10 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Socrates2


Ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ ήταν οι τρεις τίτλοι που κατέκτησε στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της BVB. Τον Ιούλιο του 2018 έγινε κάτοικος Λονδίνου και την πρώτη του χρονιά έφτασε με την Άρσεναλ μέχρι τον τελικό του Europa League, ενώ την περσινή σεζόν κατέκτησε με τους «κανονιέρηδες» το Κύπελλο Αγγλίας.

Socrates4


Ο Καλαματιανός αμυντικός αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο με την Ανδρών το Φεβρουάριο του 2008. Ο Παπασταθόπουλος έχει φτάσει τις 90 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ αποτέλεσε μέλος της αποστολής για το Euro2012 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Η «ελευθέρας» από την Άρσεναλ και οι υπόλοιποι… μνηστήρες

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποκτήθηκε από την Άρσεναλ τον Ιούλιο του 2018 με τους «κανονιέρηδες» να βγάζουν από τα ταμεία τους για να δελεάσουν τον Καλαματιανό αλλά και την Μπορούσια Ντόρτμουντ ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ. Στις δυο γεμάτες σεζόν που έκανε στην Premier League με 44 συμμετοχές κατάφερε να κατακτήσει ένα κύπελλο και να φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League του 2019 (Τσέλσι-Άρσεναλ 4-1).

Ωστόσο την φετινή σεζόν ο Μίκαελ Αρτέτα έδειξε να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του. Ο παίκτης τα βρήκε με τον σύλλογό και στις 20 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Όλο αυτό τον καιρό τον… γλυκοκοιτούσαν η Φενέρμπαχτσε, η Τζένοα, η Μπέτις και η Λάτσιο, ομάδες που δεν τον έπειθαν. Ο ίδιος αναζητούσε κάτι καλύτερο.

Στο παιχνίδι της απόκτησής του είχε μπει και η ΑΕΚ, με την διοίκηση της να ποντάρει περισσότερο στην επιθυμία που είχε εκφράσει ο Καλαματιανός αμυντικός σε παλαιότερη συνέντευξή του, παρά στο να πείσει τον Σωκράτη με το πρότζεκτ της και φυσικά στο οικονομικό κομμάτι. Μάλιστα η «Ενωση» λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε στους οπαδούς της η απόρριψη του Σωκράτη έβγαλε και ανακοίνωση, στην οποία έδωσε τη δική της εκδοχή.

Σύμφωνα με αυτή, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκείνος ζήτησε χρόνο για να εξετάσει τις προτάσεις του και στη συνέχεια η ΑΕΚ απέσυρε την πρότασή της «γιατί δεν είχε την πρόθεση να μπει σε κανενός είδους πλειστηριασμό».

Το «ναι» στον Ολυμπιακό

Ο Σωκράτης είχε παραδεχθεί πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Καλυτερα στην Κίνα ή στην Αμερική» είχε πει σε συνέντευξή του στο OPEN. Όμως λίγο ο κορωνοϊός, λίγο το… ψηστήρι από τον καλό του φίλο και κουμπάρο Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και γενικά ο τρόπος που τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς τον έκαναν να αλλάξει άποψη. 

Το δέλεαρ των τίτλων, η ευρωπαϊκή συνέχεια, αλλά και το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του προσέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους. Συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, με τις ετήσιες αποδοχές-μαζί με τα μπόνους- στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Λίγο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού  προχώρησαν σε κοινή δηλωση.

Παπασταθόπουλος για Μαρινάκη: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο που με περίμενε»

Socrates7


Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός τόνισε πως ήρθε στην Ελλάδα για να νικήσει, ενώ ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών σημείωσε πως τα χρόνια του Σωκράτη στο λιμάνι θα είναι γεμάτα επιτυχίες.


«Ήταν μια εύκολη απόφαση να πληρώσεις κάτι παραπάνω...»: Στα ερυθρόλευκα ο Παπασταθόπουλος | MEGA


Η δήλωση του Σωκράτη: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος είναι η ομάδα που από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον. Με περίμενε η ομάδα του Ολυμπιακού, η πρόταση ήταν πολύ καλή. Ήταν εύκολο να πω το ''ναι''. Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να τελειώσω την καριέρα μου, αλλά για να νικήσω, να αποδείξω πως ό,τι έχω πετύχει στην καριέρα μου το έχω κάνει με κόπο και ότι έχω στόχους ακόμη. Από την πρώτη στιγμή, είχα πει ότι ήρθα για να κερδίσω και να είμαι πρωταγωνιστής. Θα μιλήσω στο γήπεδο, όπως είπε ο πρόεδρος τα πολλά λόγια είναι περιττά», ανέφερε ο Παπασταθόπουλος».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά του είπε: «Τον Σωκράτη τον γνώρισα πριν τρία χρόνια, μου είχε κάνει εντύπωση, ως άνθρωπος. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν την καριέρα του στην Ευρώπη. Ο Σωκράτης είναι από τους λίγους Έλληνες που μας έχουν τιμήσει σαν χώρα. Κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Κάθε μέρα χτίζουμε, από τη στιγμή που έχουμε μεγάλη διαφορά, αυτό δεν μας σταματάει να επενδύουμε. Καλό είναι να έχουμε κοντά μας προσωπικότητες σαν τον Σωκράτη.

Πιστεύω ότι τα επόμενα 2,5 χρόνια με τον Σωκράτη θα είναι δημιουργικά και γεμάτα επιτυχίες. Ήταν εύκολη απόφαση να πληρώσεις χρήματα παραπάνω και να επιβραβεύσεις την αξία του ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει στην Ελλάδα να σεβόμαστε αξίες και ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν υψώσει ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη. Βλέπει την οργάνωση και πράττει ανάλογα».

«Θα πετύχουμε πολλά πράγματα τα επόμενα χρόνια»

Ο Παπασταθόπουλος φρόντισε να εκφράσει τη χαρά του για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και μέσω των Social media, λέγοντας και το δικό του ευχαριστώ προς τον κόσμο των ερυθρόλευκων.

«Μετά από σχεδόν 13 χρόνια σε ομάδες του εξωτερικού ήρθε η στιγμή που επιστρέφω στα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Ολυμπιακού.»

«Είμαι χαρούμενος γι αυτό, έχω θέσει πολλούς στόχους και ανυπομονώ να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε μια σημαντική σεζόν μπροστά μας και ειμαι σίγουρος οτι θα πετύχουμε πολλά πράγματα τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.»

Ξεκινάει προπονήσεις σήμερα για να προλάβει PSV

Ο Παπασταθόπουλος θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό και πλέον θα κάνει αγώνα δρόμου να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, με δεδομένο πως τη φετινή σεζόν δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου με τους "κανονιέρηδες".

Στις 18 και 25 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένα τα δύο παιχνίδια με την PSV για τους "32" του Europa League και ο Σωκράτης θα τρέξει ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα δεδομένου ότι στο πρώτο παιχνίδι με τους Ολλανδούς ο Ρούμπεν Σεμέδο θα είναι νοκ άουτ λόγω τιμωρίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αναβολή της τηλεδιάσκεψης με FIFA-UEFA και ΕΠΟ λόγω του σχέδιου νόμου

Τέλος κι επισήμως από την Τσέλσι ο Λάμπαρντ

Έριξε «βόμβα» ο Σπανός στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσα τον κύκλο μου, αποχωρώ στο τέλος της σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης