Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Άρης 0-1: Έβγαλε αντίδραση με Ιωάννου - Δείτε το γκολ

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Άρης 0-1: Έβγαλε αντίδραση με Ιωάννου - Δείτε το γκολ

Mετά από 3 ματς χωρίς γκολ και νίκη, ο Άρης έβγαλε αντίδραση, επέστρεψε στα τρίποντα και έφυγε από την Ριζούπολη με σπουδαίο διπλό (0-1 τον Απόλλωνα) που τον έστειλε ξανά στη 2η θέση στη Super League 1 -Ο Ιωάννου πέτυχε το γκολ της νίκης

apollon23
Με το αγαπημένο του 0-1 ο Άρης επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα με το παρθενικό γκολ του Νικόλα Ιωάννου με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8qpxmure0j5-sf)


Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο για περίπου 55 αγωνιστικά λεπτά, αλλά επιβεβαίωσε για ποιον λόγο χρειάζεται επειγόντως φορ με την ελπίδα ότι θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι «κίτρινοι» θα έπρεπε να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ – εκτός αυτού του Νικόλα Ιωάννου – για να διευκολύνουν τους εαυτούς τους. Ο Απόλλων έκανε κακό παιχνίδι, δημιούργησε μόλις δύο αξιόλογες φάσεις και ενέτεινε τον τραγικό απολογισμό του στους τελευταίους 24 εντός έδρας αγώνες, έχοντας μόλις δύο νίκες με τελευταία αυτή επί της ΑΕΛ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8qnfgbbdrxl-sf)


ΜΕ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Κλείσιμο
Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε τη συνταγή που έδωσε στην ομάδα του σκορ πρόκρισης στο Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, δηλαδή με τον Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή ήταν και η μοναδική έκπληξη του καθώς οι επιστροφές των Σούντγκρεν, Ιωάννου στα αμυντικά άκρα ήταν… προβλεπόμενες, όπως και η διατήρηση των διδύμων Ροζ-Δεληζήσης και Λούκας Σάσα-Τζέγκο σε κέντρο άμυνας και άξονα μεσαίας γραμμής αντίστοιχα. Ο Μπρούνο Γκάμα κατέγραψε το 19ο σερί παιχνίδι στο βασικό σχήμα, ο Σάντε Σίλβα επίσης πήρε φανέλα βασικού όπως και ο Φακούντο Μπερτόγλιο στο 4-2-3-1 του Άρη.

Στο πλαίσιο των λογικών επιλογών κινήθηκε και ο Γιώργος Παράσχος ο οποίος επέλεξε την ίδια διάταξη και τον Καλισίρ δίπλα στον Ντομίνγκες στο κέντρο της άμυνας ενώ Μπαξεβανίδης και Μπρούσιτς ήταν στα άκρα. Κολ-Φατιόν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Μπεντινέλι είχε ελεύθερο ρόλο, ενώ στα επιθετικά άκρα τοποθετήθηκαν οι Φερνάντεζ, Τσιλούλης και ο Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Ο Άρης έκανε εξαιρετικό πρώτο 20πτο με έξι τελικές προσπάθειες και πολλές καλές συνεργασίες μεταξύ Μπερτόγλιο-Μαντσίνι. Αυτός που μετουσίωσε την κυριαρχία ήταν ο Νικόλας Ιωάννου με το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα του Άρη στο 18’ έπειτα από μια φάση διαρκείας (άρχισε από εκτέλεση κόρνερ) όπου ουσιαστικά «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα. Δύο εξαιρετικές αντιδράσεις του Βέρχουλστ σε ισάριθμα σουτ του Μπρούνο Γκάνα επίσης ήταν στις αξιοσημείωτες φάσεις.

ΤΑ 44’’ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Σε αυτό το μικρό διάστημα έγιναν δύο σπουδαίες φάσεις και η μοναδική του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μάριος Σιαμπάνης σταμάτησε (σε τετ α τετ) τον Φερνάντεζ για να ακολουθήσει η πολύ καλή λειτουργία του Άρη στο transition παιχνίδι όπου ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στη δική του μεγάλη στιγμή. Γενικώς ο Βέρχουλστ κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι με την επέμβασή του και στο σουτ του Σίλβα λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα, ενώ δεν χρειάστηκε να κάνει το ίδιο στο 34’ καθώς ο Μπερτόγλιο είχε κακή εκτέλεση και δεν μετουσίωσε την εξαιρετική ενέργεια του Σούντγκρεν. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με… μόλις 0-1 για τον Άρη καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν αξιοποίησε τις πολλές στιγμές που είχε στο παιχνίδι.

ΤΟ… ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο Άρης είχε τις προϋποθέσεις για να «τελειώσει» το παιχνίδι η γνωστή δυστοκία στην τελική προσπάθεια λειτούργησε ανασταλτικά. Γιατί στα 35’’ ο Μπρούνο Γκάμα δεν αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπερτόγλιο με το τελείωμά του, δεν μετουσιώθηκε επίσης η όμορφη συνεργασία τεσσάρων παικτών με τελείωμα του Λούκας Σάσα στο 52’. Ο Απόλλων αντέδρασε με το ανέβασμα των γραμμών του σε μια προσπάθεια εύρεσης γκολ ισοφάρισης αλλά δεν ήταν απειλητικός. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Άκης Μάντζιος έριξε και τρίτο αμυντικό χαφ (σ. σ. Κάτσε) στο παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο την ισχυροποίηση της μεσαίας γραμμής και από τη στιγμή που ο Σάντε Σίλβα δεν του έδωσε κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι. Λίγο αργότερα (68’) ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές με την είσοδο στον αγώνα των Μουνιέ, Κιτόκο οι οποίες οδήγησαν τον Τσιλούλη στην κορυφή στην επίθεση, δίπλα στον Ντάουντα.

ΕΙΚΟΣΙ «ΧΑΜΕΝΑ» ΛΕΠΤΑ

Η απόδοση του Άρη έπεσε στο διάστημα 55’-75’, ενώ και ο Απόλλων δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεσης, απλά «τριγύριζε» γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε την επιθετική γραμμή της ομάδας του έχοντας παράπονα για τον τρόπο ανάπτυξής της στο transition παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαντσίνι ο Άρης δεν βρήκε τελική προσπάθεια στο 79’. Η πρώτη τελική του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 84’ με μια κεφαλιά του Ντάουντα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν έφτασε σε σημείο δημιουργίας ευκαιρίας.

MVP: Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έβγαλε τρεις φορές συμπαίκτη του σε τετ α τετ, είχε συμμετοχή και στο γκολ του Ιωάννου.

Στο ύψος του: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι δοκιμάστηκε στην κορυφή της επίθεσης, έκανε καλό παιχνίδι απλά απέδειξε ότι κι αυτός δεν έχει το γκολ στο χαμένο τετ α τετ.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Απόλλων πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Μπεντινέλι, Κολ, Φατιόν.

Η «γκάφα»: Ελλείψει μεγάλου λάθους, μάλλον τα χαμένα τετ α τετ των Φερνάντεζ, Μαντσίνι.

Το «στραγάλι»: Ο Διαμαντόπουλος πέρασε απαρατήρητος στο πρώτο ημίχρονο, αντιθέτως έκανε λάθη στο δεύτερο. Με εξαίρεση ένα φάουλ που καταλόγισε εις βάρος του Νικόλα Ιωάννου στο 61’ όπου ο Κύπριος έκλεψε καθαρά την μπάλα δημιουργώντας προϋποθέσεις γκολ για τον Άρη, δεν έκανε άλλο μεγάλο λάθος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Έχοντας καλή απόδοση για 55 αγωνιστικά λεπτά, ο Άρης θα έπρεπε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι και να αποφύγει το άγχος των τελευταίων λεπτών. Ο Απόλλων έκανε κακό παιχνίδι, ακόμη κι όταν απέκτησε να ηνία ήταν φλύαρος και ελαχίστως δημιουργικός .

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Μπεντινέλι (68’ Μουνιέ), Φατιόν (68’ Κιτόκο), Κάλισιρ (28’ Βιτλής), Φερνάντεζ (84’ Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου (86’ Λόπεθ), Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (73’ Ματέο Γκαρσία), Σίλβα (63’ Κάτσε), Μπρούνο Γκάμα (73’ Μάνος), Μαντσίνι (86’ Σάκιτς)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η καυτή φίλη του τενίστα Τόμιτς γκρίνιαξε για την καραντίνα στο ξενοδοχείο και δέχθηκε... απειλές για τη ζωή της!

Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με τον Παπασταθόπουλο η Λάτσιο»

Ο Άρης συμφώνησε με τον Μήτρογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης