Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 1-0: Έλαμψε (ξανά) το άστρο του Μπαράλες - Δείτε το γκολ

Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 1-0: Έλαμψε (ξανά) το άστρο του Μπαράλες - Δείτε το γκολ

Με τον... μόνιμο σκόρερ Χερόνιμο Μπαράλες να βρίσκει ξανά δίχτυα, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ και βρέθηκε στο -1 από την 5η θέση στην Super League 1  - Με το «αριστερό» το ντεμπούτο του Φέστα στον πάγκο της Λάρισας

barales
Ακόμη μία νίκη πήρε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0 και εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα, σε αντίθεση με τους «βυσσινί» που παρέμειναν καθηλωμένοι στην ουρά. Σε έναν αγώνα που σκόραρε ο συνήθης ύποπτος Χερόνιμο Μπαράλες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8qmt0m57s2p-sf)


Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Βαλιέντε στον άξονα, τους Ριέρα, Κρέσπι στα άκρα και τον Σίτο πίσω από τον Μπαράλες

Ο Τζιανλούκα Φέστα στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «βυσσινί» είχε τον Μπάγιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μιχαήλ, Τσόσιτς, Ζίζιτς στα στόπερ, τον Μπέρτο δεξιό μπακ-χαφ, τον Καρανίκα αριστερό, τους Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς στον άξονα και τους Νικολιά, Ντουρμισάι στην επίθεση.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΠΑΛΑ, Η ΑΕΛ ΑΜΥΝΟΝΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

Σέντρα στο παιχνίδι και στο πρώτο μισό η αναμέτρηση είχε μία συγκεκριμένη εικόνα. Ο Αστέρας κρατούσε μπάλα σε επίπεδα που ορισμένες φορές «φλέρταραν» με το 70%, (έκλεισε στο 63%), η ΑΕΛ περίμενε τους γηπεδούχους στο δικό της μισό και έπαιρνε άριστα στην ανασταλτική της λειτουργία.

Κλείσιμο
Οι Αρκάδες έφταναν μεν μέχρι και έξω από τα καρέ της, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν «καθαρές» φάσεις. Ο Μπαράλες ήταν «μπλοκαρισμένος», οι διάδρομοι κλειστοί και ναι μεν στο πρώτο ημίχρονο μέτρησαν 6 τελικές, καμία όμως δεν ήταν αυτό που λέμε κλασική ευκαιρία.

Ο Σίτο παρουσιάζονταν ένα κλικ δραστήριος και πήρε ορισμένες πρωτοβουλίες, ο Κώτσιρας είχε ένα καλό σουτ, αλλά οι 3 στόπερ των «βυσσινί», ο Ηλιάδης που ήταν μπροστά τους αλλά και ο Μπάγιτς κατέγραψαν σωστές τοποθετήσεις και διάθεταν «απαντήσεις» σε όλες τις ενέργειές τους.

Ο ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ» ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Μάλιστα στο 44' οι «βυσσινί» «φλέρταραν» με το γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Νικολιάς «έστρωσε» στον Μιλοσάβλιεβιτς που ήταν στο ύψος του πέναλτι, ο Σέρβος γύρισε το σώμα του και σούταρε, όμως ο Τσιφτσής αντέδρασε σωστά. Ετσι η μόνη τελική της Λάρισας μέχρι την ανάπαυλα ήταν και η πιο «καθαρή» ευκαιρία ως τότε του ματς.

ΠΡΩΤΗ «ΚΑΘΑΡΗ» ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ «ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ» ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ

Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Ράσταβατς θέλησε και εύλογα να αλλάξει πολλά στη μεσοεπιθετική του γραμμή και οι Καπίγια, Λουίς Φερνάντεθ πέρασαν στο ματς. Αμφότεροι μάλιστα έδειξαν να συγκλίνουν στον άξονα ώστε να ανοίγουν χώρους για τα μπακ των Αρκάδων, αλλά κακά τα ψέμματα ο Μπαράλες αποτελεί το Α και το Ω της επιθετικής λειτουργίας του Αστέρα.

Μόλις 47 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Αργεντινός βρήκε για πρώτη φορά ελεύθερο χώρο και συμμετείχε «ενεργά» στο δημιουργικό/εκτελεστικό σκέλος. Τότε «άγγιξε»/έστρωσε την μπάλα στον Καπίγια, ο Ισπανός σούταρε και ο Μπάγιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Ηταν η πρώτη «καθαρή» φάση των γηπεδούχων στον αγώνα και ο 33χρονος ήταν «μέσα».

1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8qlw3fx9vsx-sf)


Πλέον η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε να αλλάζει. Οι γηπεδούχοι έβαλαν «ταχύτητα» στην ανάπτυξή τους, ενώ και οι «βυσσινί» σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους. Οχι κάτι extreme, όμως το ματς απέκτησε ρυθμό και η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω-κάτω. Αυτό επί χάρτου ήταν υπέρ των Αρκάδων, που θα μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους, κάτι που έμοιαζε... απαγορευμένο το πρώτο μισό. Κάπως έτσι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Λουίς Φερνάντεθ «έσπασε» στο 60' την μπάλα στον Αλβαρες και εκείνος με παράλληλη βρήκε τον Μπαράλες μόνο στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντινός σκόραρε εξ' επαφής. Ακόμη ένα γκολ στο «σακούλι» του και τα δεδομένα του ματς διαφοροποιήθηκαν.

7 ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 60', 1 ΠΡΙΝ!

Από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε περισσότερο έναν αγώνα τακτικής. Ο Αστέρας έβαλε με επιτυχία τον όρο «διαχείριση» στην «εξίσωσή» του, ενώ η ΑΕΛ ήθελε μεν να απειλήσει όμως δεν μπορούσε. Παρότι «γύρισε» το σύστημα σε 3-4-3, δεν έβαλε δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι κράταγαν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα. Στο παιχνίδι επικράτησε η δύναμη, υπήρχαν πολλές διακοπές και είναι χαρακτηριστικό πως ο ρέφερι Παπαδόπουλος έδειξε μετά το γκολ 7 κίτρινες, ενώ στην πρώτη μία ώρα παιχνιδιού στο μπλοκάκι του υπήρχε μόνο ένα όνομα (του Μιχαήλ). Ετσι το τελευταίο του σφύριγμα βρήκε τους Αρκάδες νικητές με 1-0.

MVP: Ο Μπαράλες. Ο Αστέρας πέτυχε 1 γκολ και έφτιαξε στο ματς μία «καθαρή» ευκαιρία. Ο Αργεντινός στράικερ ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα και δημιούργησε τη φάση του Καπίγια.

Στο ύψος του: Ο Σίτο. Ο Ισπανός ήταν ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νούνιτς. Ο Σλοβένος φορ μπήκε στο ματς σε ένα σημείο του αγώνα που η ΑΕΛ άλλαξε διάταξη (3-4-3) και θέλησε να γίνει πιο επιθετική. Δεν κατάφερε όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η «γκάφα»: Η επιθετική λειτουργία των «βυσσινί» από το 60' και μετά. Ηταν πίσω στο σκορ, αλλά δεν έβγαλαν έστω τελική.

Το «στραγάλι»: Το ματς δεν είχε τη δύσκολη φάση. Στα τελευταία του λεπτά όμως πήγε στη δύναμη και υπήρξαν πολλές διακοπές από τον ρέφερι Παπαδόπουλο, που έδειξε και αρκετές κάρτες.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας δυσκολεύτηκε, δεν έβγαλε πολλές φάσεις, αλλά ήταν καλύτερος της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με μόνο 1 τελική, εκείνη του Μιλοσάβλιεβιτς στο 44'. Ευκαιρία μεν, αλλά ως εκεί. Στο δεύτερο μισό δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Κώτσιρας (90'+3΄Ρούμπεν Γκαρσία), Αλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο (90' Μουνάφο), Ριέρα (46' Λ. Φερνάντεθ), Σίτο (83' Σίτο), Κρέσπι (46' Καπίγια), Μπαράλες

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τσόσιτς, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μπέρτος, Ηλιάδης (87' Σπαρβ) Κολομπίνο (74' Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (63' Ακούνια), Ντουρμισάι (75' Νούνιτς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η καυτή φίλη του τενίστα Τόμιτς γκρίνιαξε για την καραντίνα στο ξενοδοχείο και δέχθηκε... απειλές για τη ζωή της!

Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με τον Παπασταθόπουλο η Λάτσιο»

Ο Άρης συμφώνησε με τον Μήτρογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης