Nirmal Purja: Oλοκλήρωσε το μεγαλύτερο ορειβατικό επίτευγμα Κ2 τον χειμώνα

Nirmal Purja: Oλοκλήρωσε το μεγαλύτερο ορειβατικό επίτευγμα Κ2 τον χειμώνα

Οι Νεπαλέζοι ορειβάτες με επικεφαλής τον Purja πάτησαν για πρώτη φορά την κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού στη γη, μέσα στην καρδιά του χειμώνα

N__Purja_2
Οι Νεπαλέζοι ορειβάτες με επικεφαλής τον Purja πάτησαν για πρώτη φορά την κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού στη γη, μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Ο Nirmal “Nims” Purja κατάφερε για μια ακόμη φορά το ακατόρθωτο! Ο πρώην στρατιώτης των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων και αθλητής του Red Bull, πέτυχε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ κατακτώντας το Κ2 μέσα στον χειμώνα, μαζί με την ομάδα του που αποτελούνταν μόνο από sherpas.
N__Purja_2_2
Πρόκειται για μια ανάβαση που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αδύνατη και ήταν γνωστή ως η τελευταία μεγάλη ορειβατική πρόκληση, ωστόσο ο φημισμένος ορειβάτης των ρεκόρ, ο Purja, μαζί με την ομάδα του, έγιναν επίσημα οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν την κορυφή του Κ2 χειμώνα κι αυτό έγινε στις 5:00 το απόγευμα, την 15η Ιανουαρίου του 2021.
N__Purja_1

Κλείσιμο
Ο Nirmal Purja σε μια δήλωσή του είπε: «Τι φοβερό ταξίδι. Με απόλυτη ταπεινότητα μπορώ να πω ότι, σαν ομάδα, καταφέραμε και κατακτήσαμε την κορυφή του Κ2 με ακραίες χειμερινές συνθήκες» .

Ένα συγκλονιστικό επίτευγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ορειβατική κοινότητα του Νεπάλ. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι όλα τα μέλη της δεκαμελούς ομάδας, που αποτελούνταν από Shepras, περίμεναν λίγο πριν από την κορυφή και περπάτησαν όλοι μαζί προς αυτή, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο του Νεπάλ.

«Τι φοβερό ταξίδι. Με απόλυτη ταπεινότητα μπορώ να πω ότι, σαν ομάδα, καταφέραμε και κατακτήσαμε την κορυφή του Κ2 με ακραίες χειμερινές συνθήκες» δήλωσε ο Nirmal Purja. «Καταφέραμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και αισθανόμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτή τη επιτυχία όχι μόνο με τη Νεπαλέζικη ορειβατική κοινότητα, αλλά και με τις ορειβατικές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη.»

«H μητέρα Φύση, έχει πάντα τον πρώτο λόγο και όταν βρεθήκαμε στην κορυφή του Κ2 βιώσαμε αυτή την ακραία δύναμη της. Είμαστε περίφανοι που αποτελούμε μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας και αποδείξαμε ότι η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η θετική αντιμετώπιση καταστάσεων μπορεί να ωθήσει τα ανθρώπινα όρια πέρα από το αδύνατο. Ευχαριστούμε για την αμέριστη υποστήριξη που λάβαμε από όλους τους ανθρώπους ανά την υφήλιο καθώς μας ώθησαν να κάνουμε αυτό τον μακρινό στόχο, πραγματικότητα.»
N__Purja_3
Ο Nirmal Purja έγραψε το όνομα του στα βιβλία της ιστορίας

Το όρος Κ2 βρίσκεται 8,611 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι η μόνη κορυφή πάνω από 8.000 μέτρα η οποία δεν είχε κατακτηθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα. Στην πραγματικότητα πολλοί θεωρούσαν ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν την χειμερινή περίοδο.

Η αυξημένη δυσκολία στην ανάβαση του Κ2 είχε σαν αποτέλεσμα οι λίγοι τολμηροί που ποθούσαν να κατακτήσουν την κορυφή του να το επιχειρούν το Ιούλιο και τον Αύγουστο που είναι και η πιο θερμή περίοδος. Και πάλι όμως, μόλις 280 ορειβάτες έχουν καταφέρει να πατήσουν την κορυφή του Κ2 την θερινή περίοδο, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην κορυφή του Everest έχουν πατήσει 3.681 ορειβάτες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 80ρηδες - Ποιοι παίρνουν μετά σειρά να σηκώσουν τα μανίκια

Ανατροπή: Ποιες μάσκες λένε τώρα ότι πρέπει να αποφεύγονται λόγω της μετάλλαξης

In memoriam: Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης