ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι «δικέφαλων» με στόχο το κυνήγι του τίτλου!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι «δικέφαλων» με στόχο το κυνήγι του τίτλου!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα (24/01, 19:30), σ' ένα ντέρμπι με έντονο βαθμολογικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον.

5170102

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν τη χρονιά με όνειρα και στην πορεία κλήθηκαν να αλλάξουν προπονητή. Αμφότερες, δείχνουν ότι τελευταία πατούν πολύ καλύτερα. Η μεταξύ τους μονομαχία θα κρίνει πολλά! Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ, στην αναμέτρηση που ξεχωρίζει από την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.


Ντέρμπι αποδείξεων για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να επανακτήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, όμως η εικόνα του δεν ήταν η αναμενόμενη. Η αλλαγή προπονητή, με τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και την ταυτότητα του συλλόγου, είχε στόχο τη σταθερότητα και οι προσθήκες στο έμψυχο υλικό δείχνουν να βοηθούν. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τρία τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, μετρώντας δύο νίκες απέναντι σε Βόλο και ΟΦΗ και μια ισοπαλία με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο δεύτερο ημίχρονο της οποίας έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του, συνέτριψε 5-0 την ΑΕΛ για το Κύπελλο.

ΠΑΟΚ - AEK: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ στην bwin! |21+

O δικέφαλος του βορρά, έτσι, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μόλις έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ. Είναι πρώτος σε τελικές προσπάθειες και σε γεμίσματα στη Σούπερ Λιγκ, ενώ οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία μετρούν και τα περισσότερα κλεψίματα. Παράλληλα, όμως, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και σε λάθη ενώ βρίσκεται αρκετά πίσω στην αναλογία γκολ ανά τελική προσπάθεια, γεγονός που δείχνει ότι δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Η απόκτηση του υψηλόσωμου σέντερ φορ Μίκαελ Κρμέντσικ πραγματοποιήθηκε για να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα. 

Ο Τσέχος επιθετικός δείχνει να προσαρμόζεται άμεσα και στο πιο πρόσφατο ματς με τον ΟΦΗ είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι και έξι τελικές προσπάθειες στον στόχο! Αναμένεται να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης και απέναντι στην ΑΕΚ. Τα έξι από τα οκτώ φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο γήπεδό του είχαν 2-3 γκολ, με πιο πρόσφατο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.


Η αντεπίθεση της ΑΕΚ

Η αύρα του Χιμένεθ ήταν, κατά τα φαινόμενα, αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ. Ο Ισπανός προπονητής επέστρεψε για τρίτη φορά στην Ένωση, η οποία τον Δεκέμβριο έλυσε τη συνεργασία της με τον Μάσιμο Καρέρα. Με τον Ανδαλουσιανό προπονητή στην τεχνική ηγεσία οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να πάρουν τέσσερις  σερί νίκες στο πρωτάθλημα, στις τρεις από τις οποίες, μάλιστα, κράτησαν και την εστία τους ανέπαφη. Αγαπημένο σκορ το 1-0, με το οποίο η ΑΕΚ επιβλήθηκε των Παναιτωλικού, Λαμία και Άρη, ενώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου. Έτσι, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, εννιά βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και στην Τούμπα θέλει τη νίκη για να διατηρήσει τη μονοψήφια απόσταση από τους «ερυθρόλευκους» και να αφήσει πίσω τον ΠΑΟΚ. 

Πού θα κάτσει η μπίλια στο ΠΑΟΚ - AEK; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Η ανασταλτική βελτίωση είναι σαφής για την Ένωση, η οποία συνολικά έχει την πέμπτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 17 γκολ παθητικό. Με τον Χιμένεθ στον πάγκο της, η ΑΕΚ κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει το μηδέν σε τρεις σερί αναμετρήσεις πρωταθλήματος, αλλά και να μειώσει τις συνολικές τελικές προσπάθειες που δέχεται από τον αντίπαλο. Από 7.25 ανά παιχνίδι έπεσαν στις 4! Η Ένωση δεν δέχθηκε γκολ και στο τελευταίο ματς της, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα για το Κύπελλο.

Στην επίθεση η Ένωση μετρά 28 γκολ, δύο λιγότερα από τον ΠΑΟΚ, όμως τα έχει σημειώσει με 71 λιγότερες τελικές, ούσα δεύτερη στη στατιστική κατηγορία των γκολ ανά τελική προσπάθεια. Σκοράρει, δηλαδή, ευκολότερα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Λιβάι Γκαρσία έχουν βρει δίχτυα στις πέντε από τις τελευταίες επτά εξόδους των «κιτρινόμαυρων» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να προηγηθεί δώδεκα φορές στα 17 παιχνίδια που έχει δώσει και τις δέκα από αυτές πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς. Μόνο δυο ομάδες που βρέθηκαν πίσω στο σκορ  κατάφεραν να μην ηττηθούν, ο ΠΑΟΚ (1-1) και ο Βόλος (2-2)!

Με τη γλώσσα των αριθμών!

Στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς των δύο ομάδων στη Σούπερ Λιγκ, ανεξαρτήτως έδρας, έχουν σημειωθεί λιγότερα από 2.5 γκολ. Στα ματς με έδρα την Τούμπα, τελευταία φορά που σημειώθηκαν over 2.5 τέρματα (με εξαίρεση το 0-3 του 2018 που κρίθηκε στα χαρτιά) ήταν τον Μάιο του 2016, όταν οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1.

bwin - ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Στα 24 από τα τελευταία 25 ραντεβού των δύο ομάδων το ημίχρονο είχε... μέχρι ένα γκολ. Στα τέσσερα από τα δέκα πιο πρόσφατα ντέρμπι υπήρξε τουλάχιστον μια αποβολή, γεγονός που δείχνει την ένταση της αναμέτρησης, όμως στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία οι διαιτητές δεν έχουν βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι τους περισσότερες από πέντε φορές. Μάλιστα, στο περσινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ, είχε δοθεί μόλις μία κίτρινη!


21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης