Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί με ελαφρύ προβάδισμα - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί με ελαφρύ προβάδισμα - Δείτε τα γκολ

Συναρπαστικό παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» κι ακόμη πιο συναρπαστική αναμένεται η ρεβάνς  του Κυπέλλου Ελλάδας στο Περιστέρι μετά το 2-2 ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα κι Ατρόμητο, που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του Κάναντι. Στρούγγης και Γούτας έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα, Ελευθεριάδης και Λεό είχαν τις... απαντήσεις

pasneo
Χωρίς νικητή έληξε η αποψινή (21/1) αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων», όπου ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε 2-2 στον Ατρόμητο και οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στη ρεβάνς του Περιστερίου, με φόντο ένα «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οπου ναι μεν οι φιλοξενούμενοι πήραν, ελέω εκτός έδρας γκολ, το προβάδισμα, αλλά το ζευγάρι παραμένει αμφίρροπο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8p35bv4zmy1-sf)


Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον Αθανασίου στο τέρμα, τους Οικονομόπουλο, Παντελάκη, Κάργα, Πήλλιο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Πανουργιά, Λιάσσο στα «6αρο-8άρια», τους Νάουμετς, Ελευθεριάδη στα άκρα και τον Λώλη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λεό.

Ο Νταμίρ Κάναντι ξεκίνησε με τον Μανδά κάτω από τα γκολπόστ, τους Νάτσο. Στρούγγη. Γούτα, Τομάσεβιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Χαρίση, Ούμπιδες, Σάλομον στον άξονα, τους Μουνίθ, Αγκάγιεφ στα άκρα και τον Μάτιτς στην κορυφή της επίθεσης.

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ
Διαβάζοντας τις ενδεκάδες γίνεται εύκολα αντιληπτό το εκτεταμένο rotation των γηπεδούχων, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετούς βασικούς. Εύλογα λοιπόν πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι στατικές φάσεις αποδείχθηκαν ως το «μεγάλο τους όπλο». Μέχρι το 10' είχαν ήδη κερδίσει 2 κόρνερ και ισάριθμα φάουλ γύρω από τα καρέ του Αθανασίου και μάλιστα ο Ούμπιδες «έψαξε» ένα δύσκολο και όμορφο γκολ, όταν στο 6' με εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του αντίπαλου πορτιέρε.

Κλείσιμο
Κάπου εκεί (13') ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Μανδά αλλά το κοντινό του σουτ ήταν «χλιαρό» και δεν ανησύχησε τον νεαρό γκολκίπερ, ενώ στο 22' ο Ατρόμητος απείλησε ξανά σε στατική μπάλα (απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, έδιωξε ο Αθανασίου).

Μέχρι που φτάσαμε στο 26', όπου σε στημένη φάση (!) οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ με τον Στρούγγη, ο οποίος με ωραία και καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μουνίθ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΓΙΑ 1,5 ΛΕΠΤΟ Ο ΓΟΥΤΑΣ ΕΠΑΙΖΕ... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο ημίωρο, με τον Ατρόμητο να πατά καλύτερα και να προηγείται 1-0. Ωστόσο για περίπου 2 λεπτά έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και ο Γούτας έμοιαζε να... παίζει μόνος του. Σε επίθεση τρανζίσιον των γηπεδούχων ο στόπερ του Ατρόμητου έδιωξε δύο σερί παράλληλες του Λώλη προς τον Λεό και στην εξέλιξη της φάσης «αλλοίωσε» την πορεία της μπάλας σε σουτ του Ελευθεριάδη.

Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το κόρνερ και μετά από σέντρα που έγινε ο Παντελάκης έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά και την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανδά, ο Ελευθεριάδης πήρε το «ριμπάουντ» και ανατράπηκε από τον Μουνίθ. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι «κυριαρχούσαν» στα καρέ των αντιπάλων τους και «ανταμείφθηκαν» με ένα πέναλτι, που ο Ελευθεριάδης μετέτρεψε σε γκολ στο 33', Μάλιστα λίγο αργότερα (39') ο ίδιος παίκτης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, όμως το Μανδάς απέκρουσε το πλασέ του και ο «Αγιαξ της Ηπείρου» για περίπου 10 λεπτά πήρε τα ηνία.

ΣΤΟ 44' Η ΦΑΣΗ «ΚΑΡΜΠΟΝ» ΜΕ ΤΟ 26' ΓΙΑ ΤΟ 1-2
Κάπου εκεί όμως η εικόνα της αναμέτρησης απέκτησε την προηγούμενη μορφή της. Ο Ατρόμητος μετέφερε το ματς στην περιοχή του ΠΑΣ, στο 44' κέρδισε το 6ο του κόρνερ και έφτασε στο 2-1, σε μία φάση «καρμπόν» με εκείνη του 26', που όμως είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Ούμπιδες ήταν ο εκτελεστής, ο Γούτας πήρε την κεφαλιά (όμορφη γυριστή) και οι φιλοξενούμενοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

ΣΤΟ 57' Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕ 11 ΚΟΡΝΕΡ!
Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μισού κύλησε σε ένα γνωστό τέμπο. Οι φιλοξενούμενοι έστηναν την μπάλα γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων, στο 57' είχαν ήδη κερδίσει 11 κόρνερ, οι Ούμπιδες, Μουνίθ έκαναν καλά χτυπήματα, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΣ και ο Αθανασίου έδιωχναν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή (ο Αργεντινός και ο Ισπανός «έψαχναν» και το απευθείας γκολ) ή δεν επέτρεπαν στους αντίπαλους ψηλούς (κυρίως σε Στρούγγη, Γούτα) να κάνουν τελική.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ 2-2
Ο Ατρόμητος δεν «καθάριζε» τον αγώνα και στο 67' ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση. Εξαιρετική πάσα του Καρτάλη για τον Ελευθεριάδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ τρόπο (τακουνάκι) έστρωσε στον Λεό που πλάσαρε εύστοχα για το 2-2.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ
Κάπου εκεί ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Μιλιντσιάνου για το ντεμπούτο του και «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2, ενώ και ο Κάναντι «φρέσκαρε» την μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ έπαιξε και εκείνος με 2 «9άρια». Αλλά μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, παρότι ο «Αγιαξ της Ηπείρου» «φλέρταρε» στο 83' με την ανατροπή, αλλά ο Γούτας έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή σε πλασέ του Λεό. Για την ιστορία, ώστε να αποτυπωθεί πως η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο τελευταίο 25λεπτο, ο Ατρόμητος όπως αναφέρθηκε παραπάνω είχε 11 κόρνερ στο 57΄και τελείωσε τον αγώνα με τόσα.

MVP: Ο Ελευθεριάδης. Ο 29χρονος ακραίος βρήκε δίχτυα με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έδωσε με τακουνάκι την ασίστ για το 2-2 στον Λεό. Ηταν «πρωταγωνιστής» και στη φάση του 39' και έδειχνε κίνδυνος-θάνατος για τα καρέ του Ατρόμητου.

Στο ύψος του: Από τον Ατρόμητο οι Γούτας (σκόραρε, έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Λεό), Ούμπιδες (δοκάρι και εξαιρετικά χτυπήματα σε στατικές μπάλες). Η είσοδος του Καρτάλη βελτίωσε αισθητά τους γηπεδούχους στο δεύτερο μισό και από τα πόδια του ξεκίνησε το 2-2.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Σλάβκο Βίντσιτς: Ο διαιτητής που είχε συλληφθεί σε πάρτι οργίων σφυρίζει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Πρόεδρος ΔΟΕ: «Αισιοδοξούμε πως θα ξεκινήσουν κανονικά στις 23 Ιουλίου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

ΟΦΗ: Απέκτησε τον Λουκ Καστάνιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης