Εθνική Πόλο Γυναικών, Ελλάδα-Ουγγαρία 8-5: Απίθανη εμφάνιση και πρωτιά στον όμιλο

Εθνική Πόλο Γυναικών, Ελλάδα-Ουγγαρία 8-5: Απίθανη εμφάνιση και πρωτιά στον όμιλο

Πρώτη στον Β' όμιλο η Ελλάδα με φανταστική εμφάνιση επικράτησε με 8-5 της Ουγγαρίας και θα παίξει την Παρασκευή (21:00) στον προημιτελικό του προ ολυμπιακού της Τεργέστης με την Σλοβακία

ellada_oyggaria
Πρώτη στον Β΄ όμιλο του προ ολυμπιακού τουρνουά πόλο γυναικών της Τεργέστης τερμάτισε η Ελλάδα.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου στον κρίσιμο αγώνα της 3ης ημέρας του ομίλου επικράτησε με 8-5 της Ουγγαρίας και αφού εξασφάλισε την 1η θέση θα παίξει την Παρασκευή με την Σλοβακία στον προημιτελικό.

Η Ελλάδα είχε σε τεράστια μέρα την τερματοφύλακα της, Χρυσή Διαμαντοπούλου (17 αποκρούσεις), και πήρε τη νίκη με όπλο την άμυνα της. Οι Ουγγαρέζες είχαν 17 επιθέσεις στον παραπάνω και εκμεταλλεύτηκαν μόνο τις 4!

Η ομάδα μας είχε 3 συνεχόμενες ήττες κόντρα στην Ουγγαρία αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι στην Τεργέστη και δεν της επέτρεψε να ελπίζει σε νίκη.

Το παιχνίδι της Παρασκευής με την αδύναμη Σλοβακία είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.Το Σάββατο θα κληθεί να παίξει στον ημιτελικό με την Ιταλία ή την Ολλανδία και η νικήτρια θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα συμμετείχε για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο και θέλει να επιστρέψει μετά από 13 χρόνια.

Ο αγώνας
Κλείσιμο
Η Ουγγαρία θα ανοίξει το σκορ με την Ζουκς και η Ελλάδα δείχνει εκνευρισμό στις επιθέσεις της αφού θα έχει 4 ευκαιρίες στον παραπάνω και δεν θα σκοράρει!

Το ρόδι θα ... σπάσει στο 1.22' του 1ου από την Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία θα σκοράρει στον παραπάνω για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Με το καλημέρα στο 2ο η Μυριοκεφαλιτάκη κερδίζει πέναλτι και η Ελευθερία Πλευρίτου ευστοχεί για το 2-1. Άμεση απάντηση για την Ουγγαρία η οποία με την Βάλου θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Η Ελευθεριάδου κερδίζει νέο πέναλτι και η αρχηγός Χριστίνα Τσουκαλά ευστοχεί για το 3-2 στο 5.52. H Ελλάδα θα παίξει σπουδαία άμυνα και θα κρατήσει χωρίς γκολ την Ουγγαρία αν και είχε 4 επιθέσεις στον παραπάνω έως το φινάλε του 2ου.

Στο 4.54' του 3ου η Τσουκαλά με 3η ποινή θα αποβληθεί οριστικά από τον αγώνα αλλά στην επόμενη επίθεση η Ελευθερία Πλευρίτου στον παραπάνω σουτάρει από την περιφέρεια και "γράφει" το 4-2.

Η αδελφή της, η Μαργαρίτα, παίρνει τη σκυτάλη για το 5-2 στο 3΄27! Η Ουγγαρία με την Ίλες θα μειώσει σε 5-3 στο 2.08' αλλά η Νικόλ Ελευθεριάδου με σουτ από την περιφέρεια σκοράρει με "κεραυνό" για το 6-3 στα 19''.

Η Ελένη Ξενάκη στο 7.09' πριν το φινάλε θα κάνει το 7-3. Η Γκουρισάτι μειώνει σε 7-4 στο 4.33 και η Ξενάκη από τα 2 μέτρα σκοράρει για το 8-4 στο 3.22! Η Κέστελι θα μειώσει σε 8-5 στο 1.44'.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-1, 2-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Λοράντος) : Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1 , Πλευρίτου Μ. 1 , Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Πλευρίτου Β. , Πλευρίτου Ε. 3 , Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπίρο): Γκανγκλ, Ζίλαγκι, Γκουρισάτι 1 , Βάλου 1, Πάρκες , Ίλες 1 , Ζουκς 1, Κέστελι 1, Λεϊμέτερ , Γκιονγκιόσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Μαγιάρι.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Σλάβκο Βίντσιτς: Ο διαιτητής που είχε συλληφθεί σε πάρτι οργίων σφυρίζει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Πρόεδρος ΔΟΕ: «Αισιοδοξούμε πως θα ξεκινήσουν κανονικά στις 23 Ιουλίου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

ΟΦΗ: Απέκτησε τον Λουκ Καστάνιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης