Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Λάρισα 5-0: «Καθάρισε» από τώρα την πρόκριση - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Λάρισα 5-0: «Καθάρισε» από τώρα την πρόκριση - Δείτε τα γκολ

Χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση, ο ΠΑΟΚ «σκόρπισε» με 5-0 την ΑΕΛ κι εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους «8» του  Κυπέλλου ποδοσφαίρου - Χατ τρικ ο Τζόλης, δίχτυα ξανά για Κρμέντσικ και Ίνγκασον

hattriktzolis
Ο φοβερός και τρομερός Χρήστος Τζόλης υπέγραψε φαρδιά-πλατιά, με το πρώτο επαγγελματικό χατ τρικ της καριέρας του, το άνετο 5-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ, που στέλνει από τώρα τους «ασπρόμαυρους» στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o5iqpdwgjd-sf)


Στο τέλος της βραδιάς ο μικρός και θαυματουργός επιθετικός του «Δικεφάλου» πήρε την μπάλα του αγώνα και έφυγε για το σπίτι του...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o5iqozjdkh-sf)


Κλείσιμο
Ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στο χορτάρι τους περισσότερους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του, παρότι ο Ιανουάριος παραμένει ένας «βαρύς» μήνας και ακολουθούν στο πρόγραμμα δύο κολλητά ντέρμπι με ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Με εξαίρεση τους Βιεϊρίνια και Σβαμπ, ο Ουρουγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκίνησε με όλα τα υπόλοιπα «όπλα» (Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Κρμέντσικ, Ινγκασον) των «ασπρόμαυρων».

Στον αντίποδα, η ΑΕΛ πήγε στην Τούμπα με 18 ποδοσφαιριστές, χωρίς κανένα από τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματά της και τον Τάτση να αφήνει στον πάγκο τον Δημήτρη Πινακά, δείγμα ότι το μυαλό των «βυσσινί» ήταν περισσότερο στις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους στο πρωτάθλημα παρά το κύπελλο.

Με τον εκρηκτικό Τζόλη έγινε κυρίαρχος
Ο ΠΑΟΚ πήρε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Τζόλης σε τρομερά κέφια είχε «χτυπήσει» δις στα πρώτα 23 λεπτά (10’ και 23’), είχε άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες (21’, 39’)με τους παίκτες του Γκαρσία είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι, κάτι που έδειξαν και οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου μέρους, που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0.

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με την κατοχή στο 66%-34%, μέτρησε 9 τελικές έναντι μόλις 2 των «βυσσινί», το κυριότερο στοιχείο ήταν η ταχύτητα που έβαλε στο παιχνίδι του και η σωστή προσέγγιση των ποδοσφαιριστών του στα δύο κομμάτια του γηπέδου.

Λογικό όλα τα βλέμματα να έπεσαν πάνω στον σκόρερ της ομάδας, Χρήστο Τζόλη, ωστόσο δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του Μάικλ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος φορ, που είχε την ασίστ στο 1-0 και σωστές επαφές με την μπάλα, έδειξε συμμετοχικός στην ανάπτυξη και σημείο αναφοράς της ομάδας, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ.

Σφραγίδα και… υπογραφή: Κρμέντσικ-Τζόλης
Η εξαιρετική εμφάνιση του 27χρονου επιθετικού ολοκληρώθηκε με το γκολ που πέτυχε με πλασέ (από τη δημιουργία και την ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς) και έφερε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-0 μόλις στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης.

Διατηρώντας ψηλά την πίεση τους οι παίκτες του Γκαρσία δεν είχαν πρόβλημα να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 4-0, με τον… μόνιμο σκόρερ του, Ίνγκι Ινγκασον (55’), από την κεφαλιά-ασίστ του Ουάρντα, ενώ ο Τζόλης συνέχισε να πυροβολεί και να φτάνει στο χατ τρικ γράφοντας στο 74’ το 5-0.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ματς με την κατοχή της μπάλας στο 69% και 17 τελικές προσπάθειες προς την εστία, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ είχε μείνει στις 2 τελικές του πρώτου ημιχρόνου.

MVP: Το έκανε κι αυτό ο φοβερός και τρομερός Χρήστος Τζόλης. Για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε χατ-τρικ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα φτάνοντας τα 12 γκολ τη φετινή σεζόν! Στο τέλος έφυγε με την μπάλα του αγώνα στα χέρια…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μάικλ Κρμέντσικ απέδειξε σε πολλά σημεία της αναμέτρησης γιατί είναι ο σέντερ φορ που έλειπε από το ρόστερ του «Δικεφάλου».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακό απόγευμα η αμυντική τετράδα της ΑΕΛ, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στη μεσαία γραμμή, όπου οι χαφ της (Κολομπίνο, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς) αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα

Η ΓΚΑΦΑ: Ίσως θα έπρεπε να είναι άλλο χρώμα η κάρτα που έδειξε ο Γρατσάνης στον Ηλιάδη για το σκληρό μαρκάρισμα του Ηλιάδη πάνω στον Περέιρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο 36χρονος ρέφερι, Βαγγέλης Γρατσάνης, από το Σύνδεσμο Τρικάλων, μπορεί να μην είχε VAR, αλλά δεν είχε και ιδιαίτερα προβλήματα. Καθόλα νόμιμο το πρώτο και το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, το ίδιο και στο 4-0, στο φινάλε θα μπορούσε να δώσει (και να μη δώσει…) πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μιλοσάβλιεβιτς πάνω στον Τζόλη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο «Δικέφαλος» δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να «κλειδώσει» από σήμερα την πρόκριση του στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας. Το έκανε με εμφατικό τρόπο μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς σε τρεις εβδομάδες στο Αλκαζάρ.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα (72’ Λύρατζης), Αουγκούστο, Καντουρί (73’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Μουργκ), Ουάρντα (60’ Λάμπρου), Τζόλης, Κρμέντσικ (59’ Κούτσιας).

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκυ, Γκοτζαμανίδης (63΄Τσόσιτς), Ζίζιτς, Μπέρτος (64’ Νικολιάς), Μαϊδανός, Κολομπίνο (82’ Στοϊνοβιτς), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Γλυνός (64’ Πινακάς), Ντουρμισάι (76’ Νούνιτς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπεκατώρου: Και νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατονόμασε στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης

Παπασταθόπουλος: Επίσημα τέλος από την Άρσεναλ

Κάτας: «Αν καταλάβουμε πως θα βοηθήσει κάποια μεταγραφή, θα γίνει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης