Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0 - ΦουλΆρη για τους «8»! - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0 - ΦουλΆρη για τους «8»! - Δείτε τα γκολ

Ξεκάθαρο προβάδισμα στους 8 του Κυπέλλου ποδοσφαίρου απέκτησε ο Άρης, καθώς με τη νίκη 2-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είναι... αγκαλιά με το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Μαντσίνι και Μπερτόγλιο τα γκολ της νίκης, δοκάρι ο Σάσα.



5226233
Δύο Αργεντίνοι έβαλαν τις βάσεις πρόκρισης του Άρη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς Ντάνιελ Μαντσίνι και Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν οι σκόρερ του 2-0 των «κίτρινων» επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Άρης δεν έπιασε σπουδαία επίπεδο απόδοσης αλλά πήρε αυτό που ήθελε καθώς το 2-0 στο «Κλ. Βικελίδης» τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει και του δεύτερου αγώνα στην Τρίπολη. Δύο Αργεντίνοι (Μπερτόγλιο-Μαντσίνι) έβαλαν τέλος στην κακοδαιμονία των «κίτρινων» καθώς έδωσαν γκολ έπειτα από 338 αγωνιστικά λεπτά, Ο Αστέρας Τρίπολης μάλλον δεν άξιζε κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε με την αμυντικογενή τακτική του και πλήρωσε το τίμημα δύο αμυντικών λαθών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o2ppctt4ix-sf)


Ο Άκης Μάντζιος κλήθηκε να διαχειριστεί μια απουσία της τελευταίας στιγμής λόγω των ενοχλήσεων του Χαβιέρ Ματίγια κι έτσι στον άξονα της μεσαίας γραμμής επέλεξε τους Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο. Στο 4-2-3-1, οι επιλογές του 51χρονου τεχνικού δεν στοιχειοθέτησαν έκπληξη καθώς ο τραυματισμός του Γιοχάν Μπεναλουάν επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Γιώργο Δεληζήσης (μαζί με τον Ροζ) στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Σάκιτς, Γκάνεα. Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία και Σάντε Σίλβα ήταν η επιθετική τριάδα πίσω από τον Δημήτρη Μάνο.


Η βασική απουσία για τον Μίλαν Ράσταβατς ήταν αυτή του Χερόνιμο Μπαράλες και η έκπληξη από την πλευρά του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Τζίμα. Επέμεινε στο 4-2-3-1 όπου Τασουλής-Γκαρθία ήταν στα αμυντικά άκρα της άμυνας, ενώ στόπερ ήταν οι Πασαλίδης, Σουάρεθ. Μπέλοκ και Μουνάφο επιλέχθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Καπίγια είχε ελεύθερο ρόλο με τους Λέο Τίλικα, Αλί Μπαμπά στα άκρα και τον Τζίμα στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΟ «ΜΑΓΙΚΟ» ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ
Κλείσιμο
Με εξαίρεση δύο στιγμές, το πρώτο ημίωρο κύλησε αδιάφορα καθώς ο μεν Άρης είδε τις συνέπειες της απουσίας του Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς δεν μπορούσε να χτίσει παιχνίδι (παρά το συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας), παίζοντας παράλληλα της εστίας του Αστέρα, ενώ δεν του βγήκε και το παιχνίδι από τα άκρα με τον Σάντε Σίλβα. Ο Ματέο Γκαρσία έγινε πιο δραστήριος όταν πήγε στη δεξιά πλευρά δίχως να ξεφύγει από τη μετριότητα που παρουσιάζει από την αρχή της χρονιάς. Ο δε Αστέρας Τρίπολης εστίασε στη διατήρηση του μηδέν και είναι αλήθεια ότι έκλεισε τους διαδρόμους. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 23ου λεπτού όπου η εξαιρετική πάσα του Μπρούνο Γκάμα έβγαλε τετ α τετ τον Δημήτρη Μάνο αλλά ο φορ του Άρη πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Αστέρα. Έξι λεπτά αργότερα, η μαγική ντρίμπλα του Μπρούνο Γκάμα τον αποδέσμευσε από τρεις παίκτες αλλά η εκτέλεση δεν ήτα αντίστοιχου επιπέδου.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι καθώς ο Άρης ήταν δυσλειτουργικός και επιπόλαιος σε κάθε πάσα που θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις τελικής προσπάθειας. Αυτό είδε και ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος σφυρίζοντας το τέλος του ημιχρόνου περίπου 30’’ πριν την ολοκλήρωσή του (βάσει του videowall του «Κλ. Βικελίδης») «παγώνοντας» τους πάντες στον αγωνιστικό χώρο!

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΣΑΣΑ
Ο Μίλαν Ράσταβατς ενίσχυσε τη μεσοαμυντική γραμμή του στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου καθώς αντικατέστησε τον Αλί Μπαμπά με τον Βαλιέντε. Ο τελευταίος έδωσε και την πρώτη στιγμή στον Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο μ’ ένα σουτ που κόντραρε σε σώματα. Ο Άκης Μάντζιος σε παρεμβάσεις, έδωσε χρόνο στην αρχική 11αδα και τα έβαλε με την τύχη του στο 51ο λεπτό όταν η μπάλα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσίφτση σε σουτ (εντός περιοχής) από τον Λούκας Σάσα, ενώ ο Γκάνεα που πήρε το «ριμπάουντ» είχε κάκιστη τελική προσπάθεια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o1qehy4ab5-sf)


Η πρώτη κίνηση του προπονητή του Άρη ήταν η είσοδος του Φακούντο Μπερτόγλιο (στο 54’) αντί του (και πάλι) απογοητευτικού Ματέο Γκαρσία. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ράσταβατς φρέσκαρε ακόμη περισσότερο την ομάδα του με τη χρησιμοποίηση των Σίτο, Κρέσπι δίχως να αλλάξει κάτι στη διάταξη της ομάδας του. Ο Άκης Μάντζιος απάντησε με την είσοδο του αγώνα στον Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης!

Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΠΑΤΗΣΕ STOP ΣΤΟ 338!
Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο Μαντσίνι δεν πρόλαβε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλη σέντρα του Σάντε Σίλβα, αλλά ένα λεπτό (68’) αργότερα ο Αργεντίνος (στη σέντρα του Σάκιτς) βγήκε στο πρώτο δοκάρι και με φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Κι έτσι ο Άρης σκόραρε έπειτα από 338 αγωνιστικά λεπτά! Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αστέρας επέκτεινε το παιχνίδι του περισσότερο από τα 30-40 μέτρα από την εστία του, προς αυτήν την κατεύθυνση ο Ράσταβατς έριξε στο παιχνίδι τον Ριέρα αντί του Μουνάφο σε μία κίνηση υψηλού ρίσκο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o24774fdf5-sf)


Ο ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ ΕΔΩΣΕ ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, ο Αστέρας έψαξε το γκολ της ισοφάρισης αλλά «προδόθηκε» στο 75ο λεπτό από το λάθος του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη. Η δική του κακή εκτίμηση σε συνδυασμό με την επιμονή του Φακούντο Μπερτόγλιο έβγαλε τον Άρη με υπεραριθμία και ο Αργεντίνος με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8o2bvyad7ch-sf)


Έχοντας αυτό το σκορ, ο Μάντζιος ενίσχυσε τη μεσοαμυντική γραμμή του με τον Έργκυς Κάτσε (αντί του Σίλβα), ενώ η είσοδος του Κριστιάν Λόπεθ έστειλε τον Μαντσίνι στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να ενισχύσει τις πιθανότητες πρόκρισης (ενόψει του δεύτερου αγώνα) καθώς άλλαξε φιλοσοφία, έγινε πιο επιθετικός αλλά δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδο τελικής προσπάθειας για να μειώσει το σκορ.

MVP: Οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου καθώς ο Ντάνιελ Μαντσίνι σκόραρε, έδωσε και την ασίστ στον Φακούντο Μπερτόγλιο για το 2-0.

Στο ύψος του: Ο Μπρούνο Γκάμα δεν είχε συμμετοχή στα γκολ του Άρη αλλά ό,τι καλό έγινε στο υπόλοιπο παιχνίδι άρχισε από τα πόδια του

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης φέρει ευθύνη για τα δύο γκολ του Άρη.

Η «γκάφα»: Αυτή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στο 75ο λεπτό καθώς αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Φακούντο Μπερτόγλιο για να κάνει το 2-0.

Το «στραγάλι»: Ο Αριστερίδης Βάτσιος έκανε οικονομία στις κίτρινες κάρτες δίχως αυτό να σημαίνει ότι είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης έκρυψε τις αγωνιστικές αδυναμίες μέσα από αυτό το 2-0 δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν άξιζε αυτή τη νίκη. Απλά απέκτησε ενέργεια και επιθετικότητα στο παιχνίδι του όταν ο Άκης Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι τους Μπερτόγλιο-Μαντσίνι. Ο Αστέρας Τρίπολης άφησε την ταυτότητά του στο σπίτι του καθώς αγωνίστηκε με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό κι όταν βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ, έτρεχε αλλά δεν έφτασε ποτέ στη μείωση του σκορ, δεν απείλησε εξάλλου.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ροζ, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84’ Κάτσε), Ματέο Γκαρσία (54’ Μπερτόγλιο), Μπρούνο Γκάμα (84’ Λόπεθ), Μάνος (65’ Μαντσίνι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσίφτσης, Γκαρθία, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μπέλοκ, Μουνάφο (73’ Ριέρα), Λέο Τίλικα (63’ Κρέσπι), Καπίγια (64’ Σίτο), Αλί Μπαμπά (46’ Βαλιέντε), Τζίμας (87’ Κανελλόπουλος)

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κάτας: «Αν καταλάβουμε πως θα βοηθήσει κάποια μεταγραφή, θα γίνει»

Παπασταθόπουλος: Επίσημα τέλος από την Άρσεναλ

Ολυμπιακός: Προβάδισμα για την απόκτηση του Γκροσίτσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης