Super League 1, ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Το «τρένο» συνεχίζει - Δείτε το γκολ

Super League 1, ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Το «τρένο» συνεχίζει - Δείτε το γκολ

Η καταπληκτική πορεία του Απόλλωνα συνεχίζεται, καθώς πέρασε νικητής κι από το Αλκαζάρ (0-1 με Τσιλούλης) κάνοντας το πιο μεγάλο... άλμα παραμονής με το 4ο «διπλό» στη σεζόν της Super League 1 ! Συνεχίζονται τα δύσκολα για την ΑΕΛ

larisaapollom
Άλμα παραμονής για τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε μεγάλους μπελάδες πλέον η ΑΕΛ. Στο χιονισμένο αλλά με εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο, Αλκαζάρ, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε σπουδαία νίκη επικρατώντας των «βυσσινί» με 1-0 με γκολ του Λαρισαίου Τσιλούλη. Μια νίκη που την φέρνει στους 18 βαθμούς μεγαλώνοντας στους 10 την διαφορά από τους Θεσσαλούς που έμειναν στην προτελευταία θέση και κινδυνεύουν σοβαρά με υποβιβασμό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ktilisxfk9-sf)


Πορεία πρωταθλητισμού εκτός έδρας
Μια νίκη που για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν η τέταρτη μακριά από την Ριζούπολη. Ο Απόλλωνας μάλιστα είναι η τέταρτη ομάδα στην Super League σε νίκες μακριά από το σπίτι της, με την ΑΕΚ να έχει 6 και τους Ολυμπιακό και Άρη 5, ενώ περνάει τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ που έχουν από 3. Και μάλιστα και τα τέσσερα διπλά είναι στην επαρχία.

Από την άλλη οι Θεσσαλοί για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν μέσα στο σπίτι τους. Η ΑΕΛ που πάντα είχε ως δύναμή της την έδρα, δεν έχει καταφέρει να πάρει φέτος ούτε ένα τρίποντο μετρώντας 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με συνέπεια να έχει μείνει τόσο κάτω στον βαθμολογικό πίνακα.

Με 3-5-2 η ΑΕΛ, με 4-3-2-1 ο Απόλλωνας
Όσον αφορά την διάταξη με την οποία κατέβηκαν οι δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι του Γιάννη Τάτση κατέβηκαν με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια αντί του Ναγκί ήταν ο Μπάγιτς, Τσόσιτς, Ζίζιτς και Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας, Μπέρτος δεξιά πλευρά, Φιλίπ αριστερή και οι Σπαρβ, Κολομπίνο και Νικολιάς πίσω από τους Πινακά και Ντουρμισάι.

Κλείσιμο
Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη και Μπρούσιτς δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τους Ντομίνγκες, Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Λαγός και Κολ και πίσω από τον Ντάουντα οι Φερνάντεθ, Τσιλούλης και Μουνιέ.

Η ΑΕΛ τον έλεγχο αλλά χωρίς να κάνει φάσεις στο πρώτο
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου στο μεγαλύτερο μέρος του. Ένας έλεγχος χωρίς καμία σημασία, καθώς όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε την τελική πάσα για να μπορέσουν να απειλήσουν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα αυτό, θα μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο γκολ στο 29', αλλά οι Ντάουντα και Μουνιέ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το γύρισμα του Μπαξεβανίδη παρότι ήταν σε εξαιρετική θέση.

Οι αλλαγές του Τάτση έδωσαν ώθηση στον Απόλλωνα που πήρε τη νίκη με έναν Λαρισαίο
Στο δεύτερο ημίχρονο και στην αρχή του δεν είχαμε τον γρήγορο ρυθμό με τον Απόλλωνα να δείχνει ξεκάθαρα πως ήθελε να μην φύγει με ήττα από το Αλκαζάρ. Όσο περνούσαν τα λεπτά όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν και πιο μπροστά, κάτι που είχε να κάνει και με τις αλλαγές του Γιάννη Τάτση. Ο προπονητής της ΑΕΛ από πολύ νωρίς έπαιξε με ένα πολύ επιθετικό σχήμα, καθώς από το 57' το γύρισε σε 4-4-2 σε ρόμβο και πίσω από τους Ντουρμισάι και Γιουνές τον Πινακά, χάνοντας την μάχη του κέντρου.

Αυτό όπως αναφέραμε το εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας, με τον Παράσχο να το βλέπει και στο 73' είχαμε το γκολ που έκρινε την συνάντηση. Συγκεκριμένα ο Ντάουντα γύρισε πολύ ωραία στον Τσιλούλη με τον Λαρισαίο (ξεκίνησε από τις υποδομές της ΑΕΛ) να κάνει με πλασέ το 0-1 δίνοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

MVP: Μία φάση χρειάστηκε για να σκοράρει και να δώσει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και δεν θα μπορούσε να μην ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Φυσικά μιλάμε για τον Τσιλούλη.

Στο ύψος του: Στο ύψος του στάθηκε ο Ντάουντα. Ο επιθετικός του Απόλλωνα στην φάση του γκολ λειτούργησε εξαιρετικά, δεν έκανε το σουτ αλλά την ασίστ στον Τσιλούλη συμβάλλοντας στη μεγάλη νίκη των «κυανόλευκων».

Αδύναμος κρίκος: Όλη η ΑΕΛ από την μέση και μπροστά. Σε ακόμα ένα παιχνίδι οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν όχι να απειλήσουν αλλά να κάνουν την τελική πάσα για να απειλήσουν, κάτι που φέτος τους έχει στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό.

Η «γκάφα»: Θα βάλουμε τον Γιάννη Τάτση. Ο προπονητής της ΑΕΛ έκανε πολύ νωρίς φουλ επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, παίζοντας από το 57' με 4-4-2 σε ρόμβο και τον Πινακά πίσω από τους Γιουνές, Ντουρμισάι. Αυτό το διάβασε ο Παράσχος, ανέβασε ψηλά τον Απόλλωνα και πήρε τη νίκη.

Το «στραγάλι»: Ο Γκορτσίλας δεν ακούστηκε καθόλου στο ματς. Ίσως θα μπορούσε να δώσει απευθείας κόκκινη στην προ0βολή με την σκαριά από τον Σπαρβ, αλλά ούτε από το VAR του είπαν να το κάνει.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Όσο δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες η ΑΕΛ, τόσο δεν θα μπορεί να κερδίζει. Και απέναντι στον Απόλλωνα είχε τον έλεγχο για πολλά λεπτά αλλά ανούσια, έγινε και το λάθος από τον Τάτση με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια σπουδαία νίκη που τους βάζει στην θέση του φαβορί για την σωτηρία.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ιστιοπλοΐα: Νέα καταγγελία για παρενόχληση

Αυτός είναι ο... παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης