Ρεάλ Μαδρίτης σε κρίση... ήττα με 2-1 από την Μπιλμπάο και εκτός τελικού Σούπερ Καπ (βίντεο)

Ρεάλ Μαδρίτης σε κρίση... ήττα με 2-1 από την Μπιλμπάο και εκτός τελικού Σούπερ Καπ (βίντεο)

Οι Βάσκοι της Αθλέτικ θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στον μεγάλο τελικό την Κυριακή

23656051
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αιφνιδίασε την Ρεάλ Μαδρίτης και, με δύο γκολ του Ραούλ Γκαρθία, έριξε στο καναβάτσο την Βασίλισσα (2-1) και την Κυριακή (17/01, 22:00) θα διεδικήσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Πως τα φέρνει η ζωή, αλλά και η μπάλα... Στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1 υπέρ της Βασίλισσας), ο Ραούλ Γκαρθία ήταν ο μοιραίος των Λιονταριών, αφού αποβλήθηκε μόλις στο 15ο λεπτό.

Και, στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ μεταξύ των δύο ομάδων στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν ο ήρωας της ομάδας του Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ αφού, με δύο γκολ, την οδήγησε στον τελικό της Κυριακής (17/01, 22:00), όπου η Αθλέτικ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8j8fpc4n15t-sf)


Κλείσιμο
Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξεκίνησε με διάταξη 4-4-2 αντί για το «κλασικό» 4-3-3, με τον Εντέν Αζάρ στο πλευρό του Καρίμ Μπενζεμά, διάταξη που άλλαξε προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, μετά το πρώτο γκολ της Αθλέτικ.

Ο Λούκας Βάθκεθ, αγωνιζόμενος και πάλι κατ' ανάγκη ως δεξί μπακ αντί του τραυματία Ντάνι Καρβαχάλ, έκανε λάθος, ο Ντάνι Γκαρθία σέρβιρε την μπάλα στον Ραούλ Γκαρθία και αυτός, με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά (18').

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το έκανε σπασμωδικά και μοναδικό επικίνδυνο παίκτη τον Μάρκο Ασένσιο, χωρίς πάντως ο Ουνάι Σιμόν να ανησυχήσει σε κανένα σημείο. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λούκας υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Ίνιγο Μαρτίνεθ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ραούλ Γκαρθία (38').

Ο Μάρκο Ασένσιο, ο πιο δραστήριος της Ρεάλ με διαφορά, είχε τις πιο επικίνδυνες προσπάθειες για να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, με κορυφαίες δύο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Λιονταριών.

Ό, τι δεν κατάφερε ο Ασένσιο, ελέω δοκαριού, το πέτυχε ο Καρίμ Μπενζεμά, σε μια φάση όπου ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ του Γάλλου μέσω VAR (73'), βάζοντας και πάλι την Ρεάλ στην μάχη της πρόκρισης.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι Μαδριλένοι πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση και την παράταση, ο Σέρχιο Ράμος προωθήθηκε σε ρόλο σέντερ φορ, αλλά το φινάλε βρήκε την κάτοχο του τίτλου στο καναβάτσο και την Αθλέτικ να πανηγυρίζει έξαλλα την πρόκριση στον κυριακάτικο τελικό. Όσοι, λοιπόν, περίμεναν «Clasico», θα βολευτούν με την κόντρα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν (46' λ. τρ. Νάτσο), Μεντί – Μόντριτς (67' Βαλβέρδε), Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο – Αζάρ (67' Βινίσιους Ζούνιορ), Μπενζεμά (88' λ. τρ. Μαριάνο Ντίαθ).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν – Κάπα (68' Λέκουε), Νούνιεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (79' Μορθίγιο) – Ντε Μάρκος, Ντάνι Γκαρθία, Βενθεδόρ (68' Βέσγα), Μουνιαΐν (71' λ. τρ. Μπερενγκέρ) – Ραούλ Γκαρθία (79' Βιγιαλίμπρε), Ινιάκι Γουίλιαμς.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

«Η θάλασσα ήταν όλη του η ζωή»: Θρήνος για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη από κορωνοϊό

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Κάτας

Γιάννης Γκέλιος: Ενας Σερραίος γκολκίπερ «τιμωρός» της Μπάγερν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης