Γιάννης Γκέλιος: Ενας Σερραίος γκολκίπερ «τιμωρός» της Μπάγερν

Γιάννης Γκέλιος: Ενας Σερραίος γκολκίπερ «τιμωρός» της Μπάγερν

Σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Χόλσταϊν Κίελ, έγινε ο Γιάννης Γκέλιος μετά την ηρωική εμφάνιση που έκανε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και την υποχρέωσε σε οδυνηρό αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου

gelios
Ο Γιάννης Γκέλιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης στην Χόλσταϊν Κίελ επί της Μπάγερν, μιας και όχι μόνο κράτησε το 2-2 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση αλλά απέκρουσε και το κρίσιμο πέναλτι του Ρόκα, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ενα ματς το οποίο θα έχει να το θυμάται σίγουρα για όλη του τη ζωή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ieobyjvwx5-sf)


Ο 28χρονος Ελληνας πορτιέρε ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων και αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Άουγκσμπουργκ το 2007. Εκεί όπου παρέμεινε μέχρι το 2018 και κατέγραψε 24 εμφανίσεις με την Κ19 και 117 με την δεύτερη ομάδα. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Χάνσα Ρόστοκ στην οποία πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις, χωρίς ωστόσο να παραμένει για παραπάνω από μία σεζόν, καθώς το 2019, η Χόλσταϊν Κίελ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, έβγαλε από τα ταμεία της 300 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό της. Οι άνθρωποι του συλλόγου είδαν τις ικανότητες του και αισθάνθηκαν πως μαζί του κάτω από τα γκολπόστ μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια.

Ο Γκέλιος γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ, αλλά οι γονείς του είναι από το Δασοχώρι Σερρών και είναι αγωνιστικό «γέννημα θρέμμα» της ομώνυμης τοπικής ομάδας. Θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος και διαθέτει πολύ καλή σωματοδομή για τη θέση του (ύψος 1,90μ.), ωστόσο, δεν κατάφερε επί σειρά ετών να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Άουγκσμπουργκ παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις των ιθυνόντων της γερμανικής ομάδας και έτσι αποτελούσε εναλλακτική λύση στην ομάδα πίσω από τους Χίτζ και Λούθε. Τότε είχε προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες, ανάμεσα τους και ο Ηρακλής στον οποίο είχε δοκιμαστεί μάλιστα, αλλά τελικά δεν έμελλε να γίνει το... deal.

gkelios2
Κλείσιμο


Ετσι, ο Γκέλιος συνέχισε το όνειρό του στη Γερμανία και το 2015 μάλιστα αφού είχε περάσει πρώτα από χίλια κύματα, ο 23χρονος τότε Ελληνας γκολκίπερ υπέγραψε νέο (μονοετές) συμβόλαιο με την Άουγκσμπουργκ

«Ήθελα μία αλλαγή, αλλά δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις με τις υπόλοιπες ομάδες δεν ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα να μείνω δίχως ομάδα. Είμαι χαρούμενος που η Άουγκσμπουργκ μου έδωσε μία ακόμα ευκαιρία και θα έχω τη δυνατότητα να δουλέψω και να γίνει ακόμα καλύτερος», είχε δηλώσει ο Γκέλιος μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

Τρία χρόνια αργότερα, οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις του κέρδισαν τους ανθρώπους της Χάνσα Ρόστοκ, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν για ένα μεγάλο διάστημα και τελικά αποφάσισαν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Η αποχώρησή του από την Άουγκσμπουργκ ήταν δύσκολη για τον ίδιο καθώς μετά από πολλά χρόνια έπρεπε να κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο.

«Η απόφαση να αποχωρήσω ύστερα από 17χρόνια δεν ήταν εύκολη για εμένα. Αλλά ήθελα να βελτιωθώ και για τον λόγο αυτό έπρεπε να μετακομίσω σε άλλον σύλλογο ώστε να καταφέρω στο μέλλον να βρεθώ στο κορυφαίο επίπεδο. Όνειρο μου είναι να επιστρέψω και πάλι εδώ ως το νούμερο ένα», ήταν τα λόγια του τότε.

Πάντως τα πράγματα κύλησαν καλύτερα στη συνέχεια για τον Γκέλιο, καθώς με το «καλημέρα» στη Χάνσα Ρόστοκ, πήρε γάντια βασικού στην ομάδα της Γ' Γερμανίας και κατάφερε να έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του (39 στο σύνολο) όντας το «νούμερο ένα» κάτω από την εστία της ομάδας του. Ο Ελληνας πορτιέρε συνέχισε την ανοδική του πορεία και την επόμενη σεζόν έγινε κάτοικος Κιέλου. Με την ομάδα της Χόλσταϊν τον Φλεβάρη του 2020, είχε κάνει ντόρο στη Γερμανία, όταν εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι της Bundesliga 2, Χόλσταϊν Κίελ - Ζανκτ Πάουλι 2-1. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποκρούσει πέναλτι στο 95ο λεπτό και έσωσε την εστία του σε έμμεσο φάουλ των φιλοξενούμενων, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.



Μετά από 40 παιχνίδια με την Χολστάιν Κίελ ήρθε το σπουδαιότερο όλων για τον Ιωάννη Γκέλιο στις 13 Γενάρη του 2021. Αυτό απέναντι στην ομάδα του Χάνσι Φλικ, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, του Γκνάμπρι, του Σανέ και των υπολοίπων αστεριών της Μπάγερν Μονάχου. Ο έμπειρος πλέον Ελληνας τερματοφύλακας βάζοντας την δική του υπογραφή στο ματς έδωσε στον σύλλογο του το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Γερμανίας. Όχι μόνο κράτησε το 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση, αλλά απέκρουσε το κρίσιμο πέναλτι του Ρόκα κι έδωσε μία «μυθική» πρόκριση στην Χολστάιν Κίελ.



«Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Ηταν ότι καλύτερο αυτό που συνέβη. Ο προπονητής μας είπε πριν τον αγώνα ότι οι πιθανότητες μας ήταν μικρές αλλά δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε απέναντι στην Μπάγερν. Κανείς δεν θα ξεχάσει την Χολστάιν Κίελ. Το πέναλτι του Ρόκα ήταν το πιο σημαντικό που έχω αποκρούσει στην καριέρα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκέλιος στο Sky Sport μετά το τέλος του αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ieag0a9o55-sf)


Το μόνο σίγουρο πως τα όνειρα και οι φιλοδοξίες για τον Ελληνα κίπερ της Χόλσταϊν Κιέλου δεν σταματούν εδώ, καθώς επόμενος στόχος του είναι να συνεχίσει τις αξιοπρεπείς εμφανίσεις του και να κάνει περήφανους όλους όσους τον καμαρώνουν στο Δασοχώρι Σερρών αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακός: Η Σπόρτινγκ Χιχόν ζήτησε δανεικό τον Κάιπερς

Ισπανικό Σούπερ Καπ: Η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σοσιεδάδ είχε...άγιο Τερ Στέγκεν και προκρίθηκε στον τελικό-Δείτε τα γκολ

NBA, Πίστονς - Μπακς 101-110: Με ακόμα ένα triple double του Γιάννη-Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης