Premier League, Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 1-0: «Καθάρισε» ο Φόντεν και βλέπει κορυφή - Δείτε το γκολ

Premier League, Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 1-0: «Καθάρισε» ο Φόντεν και βλέπει κορυφή - Δείτε το γκολ

Η Σίτι πήρε με... ζόρι και Φόντεν μια σημαντική νίκη, επικράτησε 1-0 της Μπράιτον στο Ετιχαντ και πλησίασε αρκετά την κορυφή της Premier League

brighton
Η Σίτι δεν έπεισε, αλλά δεν την έπαθε όπως συνέβη στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ. Οι «Πολίτες» είχαν ευκαιρίες, έπαιξαν και με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκαν, επικρατώντας 1-0 εντός της Μπράιτον. Ετσι, οι «Πολίτες» βρέθηκαν στην 3η θέση, στο -4 από την κορυφή, αλλά με ματς λιγότερο!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ib8nv38k2h-sf)


Το έσωσε ο Φόντεν...
Η Σίτι ήθελε το γρήγορο γκολ κόντρα στη Μπράιτον, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν μπήκαν φοβισμένα, πίεζαν και προσπαθούσαν να αναγκάσουν τους αντιπάλους στο λάθος. Η Μάντσεστερ με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να απειλήσει και στο 14ο λεπτό είχε την πρώτη καλή φάση. Γκουντογκάν και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν υπέροχα, αλλά ο Βέλγος νικήθηκε από τον Σάντσεθ. Η Μπράιτον αντέδρασε και απάντησε, αλλά το σουτ του Τροσάρ πέρασε άουτ. Η Σίτι μετά το 20λεπτο έγινε πιο απειλητική, αλλά Ντε Μπρόινε και Γκουντογκόνα δεν κατάφεραν από κοντά να βρουν δίχτυα. Ωστόσο, οι «Πολίτες» πήγαν στα αποδυτήρια με γκολ! Ο Ντε Μπρόινε έκανε την 14η φετινή του ασίστ και ο Φόντεν με άψογο κοντρόλ και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0, φτάνοντας παράλληλα τα 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8i975x047ux-sf)


Επαιξε με τη φωτιά η Σίτι, αλλά… νίκησε!
Κλείσιμο
Η Σίτι προσπάθησε να «κλειδώσει» το ματς, πίεσε στο πρώτο τέταρτο, αλλά η πρώτη φάση στην επανάληψη ήταν για τη Μπράιτον, με τον Πρέπερ να μη μπορεί να νικήσει τον Εντερσον. Η Μάντσεστερ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β' μέρος στο 58', ο Μαχρέζ βγήκε τετ α τετ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 59΄ οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία! Ο Γκουντογκάν νικήθηκε από τον Σάντσεθ, ενώ στη συνέχεια ο Μπερνάρντο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ο γκολκίπερ της Μπράιτον ήταν αυτός που την κράταγε στο «κόλπο», μιας και στο 66' είχε δυο μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κανσέλο, Ντε Μπρόινε. Ο Πότερ πέρασε στο ματς Μοπέ, Μαρτς, έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, κι αν ο Γάλλος ήταν πιο γρήγορος στο 78' θα είχε βάλει δύσκολα στους «Πολίτες». Η Σίτι συνέχισε να παίζει με τη φωτιά, αλλά δεν... κάηκε. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις είχε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Από λάθος του Ντανκ, ο Σάντσεθ ανέτρεψε τον Ντε Μπρόινε, o Στέρλινγκ βρέθηκε στην άσπρη βούλα, αλλά η εκτέλεση του πέναλτι ήταν κάκιστη…

Μαν. Σίτι: Μοράες, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Ζιντσένκο, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν (82' Στέρλινγκ), Μαχρέζ (67' Ζεσούς)

Μπράιτον: Σάντσεθ, Γουέμπστερ, Φέλτμαν, Μπερν, Ντανκ, Μπερνάρντο, Γουάιτ, Πρέπερ (68' Μαρτς), ΜακΆλιστερ, Τροσάρ (86' Κάντρα), Τάου (68' Μοπέ)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακός: Η Σπόρτινγκ Χιχόν ζήτησε δανεικό τον Κάιπερς

«Ντόπες» από τους οπαδούς της Παρί ενόψει του τελικού Σούπερ Καπ με την Μαρσέιγ

Χιμένεθ σε παίκτες: «Είχα τρία αριστερά μπακ και τώρα έχω ένα, θα χρειαστείτε όλοι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης