La Liga, Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 2-3: Το «λιοντάρι» Μέσι την ανέβασε 3η - Δείτε τα γκολ

La Liga, Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 2-3: Το «λιοντάρι» Μέσι την ανέβασε 3η - Δείτε τα γκολ

Ο Λιονέλ Μέσι, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση (δύο γκολ και... δύο δοκάρια!) και ένας απολαυστικός Πέδρι, οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε ανατροπή και σημαντική νίκη επί της Αθλέτικ στο Μπιλμπάο (3-2), χάρη στην οποία ανέβηκε στην 3η θέση της La Liga

barcelona_messi
Το «Σαν Μαμμές» είναι γνωστό ως «ο λάκκος των λεόντων». Και, αυτή την φορά, το Λιοντάρι ήταν ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με συνοδοιπόρο τον απολαυστικό Πέδρι (σίγουρα είναι μόνο 18 ετών;), οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε ανατροπή και σημαντική νίκη επί της Αθλέτικ στο Μπιλμπάο (3-2), χάρη στην οποία η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ανέβηκε στην τρίτη θέση της La Liga, έστω και μακριά από την δεύτερη Ρεάλ (-5) και την πρωτοπόρο Ατλέτικο (-7).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8cevq88hsjd-sf)


Το ματς ξεκίνησε ονειρικά για τον Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ, ο οποίος στο ντεμπούτο του είδε την ομάδα του να ανοίγει το σκορ με το «καλημέρα», όταν ο Ινιάκι Γουίλιαμς... χόρεψε τον απελπιστικά λίγο Κλεμάν Λενγκλέ και νίκησε τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος θα μπορούσε να είχε κάνει περισότερα (3').

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ για ένατη φορά την φετινή σεζόν (!), έδειξαν χαρακτήρα και στηρίχθηκαν σε μια κεφάτη τετράδα, αυτή των Μέσι, Πέδρι, Αντουάν Γκριεζμάν και Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο Γάλλος δημιούργησε τα πρώτα προβλήματα στην εστία του Ουνάι Σιμόν, αλλά ο Πέδρι, ύστερα από συνδυασμό των Μπουσκέτς – Μέσι και Φρένκι ντε Γιονγκ, ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους Μπλαουγκράνα (14').

Κλείσιμο
Η Μπάρτσα, ανασφαλής στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα της Αθλέτικ και, πράγμα σπάνιο φέτος, έφτασε στην ανατροπή του σκορ, με πρωταγωνιστή τον παίκτη δίπλα στον οποίο ο Μέσι χαμογελάει και πάλι.

Ο Πέδρι, περί ου ο λόγος, συνδυάστηκε ιδανικά με τον Αργεντινό, ο οποίος στο 38ο λεπτό πέτυχε με ωραίο σουτ το μόλις έκτο του γκολ στο «Σαν Μαμές» (λίγα για τον Μέσι) και έσπευσε να ευχαριστήσει τον θαυματουργό πιτσιρικά, ο οποίος έγινε ο νεότερος στην ιστορία της La Liga που σκοράρει και δίνει ασίστ στον ίδιο αγώνα.

Ο Αργεντινός δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και έκανε... όργια στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχε δύο σουτ στο δοκάρι (!), αλλά και ένα δεύτερο γκολ, με καταπληκτικό πλασέ ύστερα από ασίστ του Γκριεζμάν (62'), χάρη στο οποίο έφτασε τα εννιά στο πρωτάθλημα και ήδη μοιράζεται την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με Λουίς Σουάρες, Ιάγο Άσπας και Ζεράρ Μορένο.

Η Μπαρτσελόνα, η οποία διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (και όμως!), φρόντισε να... αγχωθεί και πάλι, αφού στο 90' ο Ίκερ Μουνιαΐν μείωσε σε 2-3, ύστερα από κλέψιμο του Άλεξ Μπερενγκέρ σε λάθος του Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σκεπτικός για το λάθος του, αλλά σίγουρα χαρούμενος, επειδή υπενθύμισε τι μπορεί να κάνει, σε όποια ηλικία και αν είναι. Και εμείς χαρούμενοι μαζί του, όταν τον βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση...

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν – Κάπα, Νούνιεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε (32' λ. τρ. Μπαλενθιάγα) – Ντε Μάρκος (65' Μπερενγκέρ), Βενθεδόρ, Βέσγα (65' Ντάνι Γαρθία), Μουνιαΐν – Ραούλ Γκαρθία (80' Μορθίγιο), Γουίλιαμς.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (75' Μινγκέθα), Αραούχο, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι – Ντεμπελέ (75' Μπρέιθγουεϊτ), Μέσι, Γκριεζμάν.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Χάος στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη

ΕΕ για το χάος στις ΗΠΑ: Βαθιά ανησυχητικές σκηνές - Πρέπει να γίνονται σεβαστές οι δημοκρατικές ψήφοι

Μπάιντεν: Να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία τα επόμενα 4 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης