Premier League: Άγια... σφαλιάρα στη Λίβερπουλ, ήττα με 1-0 από τη Σαουθάμπτον - Δείτε το γκολ

Premier League: Άγια... σφαλιάρα στη Λίβερπουλ, ήττα με 1-0 από τη Σαουθάμπτον - Δείτε το γκολ

Η Λίβερπουλ συμπλήρωσε τρία διαδοχικά ματς χωρίς νίκη και δύο χωρίς γκολ, μένοντας μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Premier League, αλλά με ματς περισσότερο – Κακοί οι «κόκκινοι», φωνάζουν δικαίως για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Στίφενς

liverpool_firminio
Τα δάκρυα του Ραλφ Χάσενχουτλ, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αντρέ Μάρινερ, αποτυπώνουν την ξεχωριστή σημασία της νίκης της Σαουθάμπτον επί της Λίβερπουλ (1-0), η οποία επιβεβαίωσε το ντεφορμάρισμά της, αφού έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό ματς, χωρίς γκολ για δεύτερο σερί και, παρ' ότι παραμένει στην κορυφή και ισόβαθμη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει πλέον ένα ματς περισσότερο από τους Κόκκινους Διαβόλους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8apo37g6t29-se)


Οι Άγιοι, από την άλλη, άφησαν πίσω τους ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες – μια ήττα), έγιναν η πρώτη ομάδα που έχει νικήσει ΚΑΙ τις εφτά πρωταθλήτριες της Premier League την πρώτη σεζόν μετά την κατάκτηση του τίτλου και έπιασε στην τέταρτη θέση Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον.

Ο αγώνας άρχισε ονειρικά για τους Άγιους και εφιαλτικά για τους Κόκκινους. Προτού καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, ο Τζέιμς Γουόρντ Πρόους γέμισε την μπάλα στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ, διαδοχικά λάθη της άμυνας της Λίβερπουλ (και κυρίως του ντεφορμέ Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ) επέτρεψαν στον Ντάνι Ινγκς να την βρει μπροστά του και, με εξαιρετική λόμπα, να αιφνιδιάσει τον Άλισον.

Ο πρώην επιθετικός των Κόκκινων δεν πανηγύρισε ιδιαιτέρως το γκολ γιατί το πέτυχε εις βάρος της πρώην ομάδας του, παρ' ότι αυτό ήταν το 50ό του τέρμα στην Premier League και το πιο γρήγορο της καριέρας του (1:51).

Κλείσιμο
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ελέω απουσιών επέλεξε να... πειραματιστεί με Τζόρνταν Χέντερσον στο πλευρό του Φαμπίνιο στο κέντρο της άμυνας, άργησε να συνέλθει από το σοκ και, στο πρώτο 45λεπτο, δεν έκανε ούτε σουτ προς την εστία του Φρέιζερ Φόρστερ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός αντί του Άλεξ ΜακΚάρθι, εκτός λόγω κορονοϊού.

Η Σαουθάμπτον, η οποία μπλόκαρε με πίεση ψηλά και αλληλοκάλυψη όλο το κέντρο της Λίβερπουλ και την οργάνωση του Τιάγκο Αλκάνταρα, έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία σε σουτ άουτ του Νέιθαν Τέλα, ο οποίος μπήκε αλλαγή αντί του τραυματία Μουσά Τζενεπό, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στο γκολ στις καθυστερήσεις, σε κεφαλιά άουτ του Μοχάμεντ Σαλάχ, μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σαντιό Μανέ.

Η κάκιστη Λίβερπουλ του πρώτου 45λεπτου μπήκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο (όχι ήταν πολύ δύσκολο...), κλείνοντας την Σαουθάμπτον στην περιοχή, χωρίς πάντως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία.

Φωνάζει, πάντως, για ένα πέναλτι – μαρς σε χέρι του Τζακ Στίφενς ύστερα από σουτ του Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ, το οποίο ο Μάρινερ δεν υπέδειξε, ούτε καν μέσω VAR. Η Λίβερπουλ έπεφτε συνεχώς πάνω στην καλά στημένη αμυνα των Αγίων, οι οποίοι έχασαν και πάλι την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Γιάν Βαλερί έφυγε στην κόντρα, ο Άλισον βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του, αλλά το πλασέ του πρώτου έφτασε χωρίς δύναμη στην περιοχή, με τον Χέντερσον να διώχνει.

Το πρώτο σουτ εντός εστίας (ένα αδύναμο σουτ του Μανέ που μπλόκαρε ο Φόρστερ) ήρθε στο 75ο λεπτό, στην πιο... καθυστερημένη προσπάθεια εντός εστίας από τους Κόκκινους σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Δεκέμβριο του... 2015 (!) κόντρα στη Νιούκαστλ (89').

Η Λίβερπουλ των πολλών (σταθερά) απουσιών προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή της και δείχνει να λυγίζει από το βάρος αυτών, την ώρα που οι ομάδες του Μάντσεστερ και η Λέστερ έρχονται «φουριόζες» από πίσω, σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται στην σκιά του κορονοϊού (ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέο καθολικό lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου), αλλά προμηνύεται πιο συναρπαστικό από ποτέ!

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουτλ): Φόρστερ – Γουόκερ Πίτερς, Μπεντνάρεκ, Στίφενς, Μπέρτραν – Άρμστρονγκ, Γουόρντ Πρόους, Ντιαλό, Τζενεπό (32' λ. τρ. Τέλα) – Ινγκς (77' Ν'Λουντουλού), Γουόλκοτ (82' Βαλερί).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ (77' Μίλνερ), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον – Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (57' Σακίρι), Τιάγκο Αλκάνταρα, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Να ανοίξουν μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Κυβέρνηση προς Εκκλησία: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της Astrazeneca δείχνει ότι εμποδίζει τη μετάδοση του ιού 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης