Serie A: Πεντάρα η Αταλάντα, τεσσάρα η Νάπολι, νίκη η Ρόμα - Δείτε τα γκολ

Serie A: Πεντάρα η Αταλάντα, τεσσάρα η Νάπολι, νίκη η Ρόμα - Δείτε τα γκολ

Ξέσπασαν με μπαλάρα και πολλά γκολ Αταλάντα (5-1 τη Σασουόλο) και Νάπολι (1-4 την Κάλιαρι), ενώ η Ρόμα ζορίστηκε (1-0 τη Σαμπτνόρια) για να βρεθεί στο -6 από την κορυφή της Serie A

atalanta
Πέρασε από σκαμπανεβάσματα, αντιμετώπισε εσωτερικά προβλήματα (σ.σ.: μόνιμα εκτός αποστολής ο Πάππου Γκόμες), αλλά φαίνεται ότι η Αταλάντα βρίσκει, ρυθμό και κατά διαστήματα παίζει και πάλι μπαλάρα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c89p7kjl7so1-sf)


Αν και η Σασουόλο φάνταζε δύσκολος αντίπαλος, οι Μπεργκαμάσκι τη διέλυσαν 5-1 και παρέμειναν στο -3 από την τετράδα που είναι και ο αντικειμενικός στόχος τους. Σαπάτα (11', 49' ασίστ με τακουνάκι Πεσίνα), Πεσίνα (45'), Γκόσενς (57') και Μουριέλ (67') έφτιαξαν το απόγευμα της Αταλάντα που διεύρυνε σε πέντε αγωνιστικές (3 νίκες) το αήττητο σερί της. Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου (έπαιξε σε όλο το ματς) απλά μείωσε με τον Κίρικες (75').


Ξέσπασε με τεσσάρα η Νάπολι

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c89pdq6mlfgx-sf)

Μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στο φινάλε του 2020, η Νάπολι συνδύασε τη νέα χρονιά με νέα αρχή. Οι Παρτενοπέι ξέσπασαν στην έδρα της Κάλιαρι, την «κέρασαν» τεσσάρα (1-4) και ανέβηκαν ξανά στην πρώτη τετράδα, στο -2 και με ματς λιγότερο από την 3η Ρόμα. Ο Ζιελίνσκι ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να εδραιώσουν το προβάδισμά τους οι Ναπολιτάνοι, δίνοντας δύο φορές το προβάδισμα: μία στο 25’ και μία το 62’, απαντώντας άμεσα στην ισοφάριση του Ζοάο Πέδρο (60’). Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ροσομπλού, ο Μπάμπης Λυκογιάννης αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα στο 65’ κι έκανε ακόμη πιο απλά τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους, που βρήκαν άλλα δύο γκολ με Λοσάνο (74’) και Ινσίνιε (86’, πεν.)

Γκέλα και με το… αριστερό η Λάτσιο στο 2021

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c89pfhv6rzsx-sf)

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε το χρέος του το έκανε, σκοράροντας στο πρώτο του ματς για 7ο σερί ημερολογιακό έτος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη Λάτσιο ώστε να γλιτώσει τη γκέλα. Με το… καλησπέρα στο 2021, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έχασε βαθμούς, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της προτελευταίας Τζένοα. Ο Καπιτάνο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με πέναλτι, επιβεβαιώνοντας την πρωτιά των Λατσιάλι σε κερδισμένα πέναλτι την τελευταία 10ετία στη Serie A, όμως, ο Ματία Ντέστρο επανέφερε την ισορροπία στο 58’ και άφησε τη Λάτσιο στο -6 και με ματς λιγότερο από την 4η Νάπολι. Αντίθετα, οι Γενοβέζοι έπιασαν Τορίνο και Σπέτσια στους 11 βαθμούς, με τη «μάχη» της παραμονής να παίρνει «φωτιά».

Τα... χρειάστηκε η Ρόμα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c89sbbidjttt-sf)

Τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Η Ρόμα χτίζει σερί και χαρακτήρα, ενώ στο -6 από την κορυφή οι πιο αισιόδοξοι σκέφτονται ακόμα και τον τίτλο. Ωστόσο, στο εντός με τη Σαμπντόρια ζορίστηκε τρομερά πολύ, ώστε να μπορέσει να σκοράρει. Ο Τζέκο με ωραίο και δύσκολο πλασέ έγραψε το τελικό 1-0, λίγο πριν η ομάδα του μπει σε πρόγραμμα με αντιπάλους Ιντερ και Λάτσιο.

Τριάρα – εκτόξευση της Τορίνο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c89phsiht5y9-sf)

Νέο έτος, νέες συνήθειες για την Τορίνο! Οι Γκρανάτα πήραν σπουδαία νίκη στην έδρα της Πάρμα (3-0) και, με ένα αποτέλεσμα, ανέβηκαν τρεις θέσεις, αφήνοντας πίσω τους την ζώνη του υποβιβασμού.

Η Τορίνο, μάλιστα, πήρε το «τρίποντο» χωρίς να σκοράρει ο Αντρέα Μπελότι, με Βίλφριντ Σίνγκο (8'), Αρμάντο Ίτσο (88') και Αμέρ Γκόγιακ (90'+5') να... καθαρίζουν την μπουγάδα.

Επιστροφή στις... ισοπαλίες για τη Φιορεντίνα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c89qect3dga9-sf)

H Φιορεντίνα δεν έδωσε συνέχεια στο απίθανο διπλό του Τορίνο κι επέστρεψε στις... μέτριες εμφανίσεις. Η ομάδα του Πραντέλι αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 εντός έδρας με τη Μπολόνια χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Αλλωστε, είναι μόλις στο +5 από τη Τσένοα, ενώ οι Ροσομπλού στο +6. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α' μέρος, πίεσαν, αλλά Βλάχοβιτς και Ριμπερί δεν μπόρεσαν να κάνουν τις ευκαιρίες τους γκολ. Στην επανάληψη, η Μπολόνια ηταν πιο απειλητική, αλλά δεν είχαν την ουσία για να πάρουν το κάτι παραπάνω στη Φλωρεντία.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ταινίες Sci-Fi: Είναι όσα περιγράφουν... τρελά, ή μερικά έχουν γίνει ήδη πραγματικότητα;

Τα τροπικά - και «ελεύθερα» - ρεβεγιόν των σταρ στον Άγιο Βαρθολομαίο

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Πύρρου Δήμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης