Euroleague: Νίκη-θρίλερ για την Μπασκόνια, 71-70 τη Βαλένθια

Euroleague: Νίκη-θρίλερ για την Μπασκόνια, 71-70 τη Βαλένθια

Οι νικητές ανέβηκαν στο 8-8 στη βαθμολογία

vaskonia_main
Η Μπασκόνια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ισπανικό ντέρμπι με τη Βαλένθια για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Σε ένα ματς που «έσπασαν καρδιές», οι Βάσκοι νίκησαν 71-70, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 56-41 στο 24’. Με τη νίκη αυτή, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-8, ενώ οι «νυχτερίδες», που ήλεγξαν το ματς μέχρι το 25’, αλλά μετά έπαθαν καθίζηση, έπεσαν στο 10-7.

Οι νικητές είχαν κορυφαίους παίκτες τους Πολονάρα με 18 πόντους / 7 ριμπάουντ και Γκεντράιτις με 14 πόντους / 5 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ με 16 πόντους ήταν ο Κάλινιτς, ο οποίος είχε επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η Βαλένθια μπήκε φουριόζα και με «όπλο» την εξαιρετική της άμυνα, κατάφερε να προηγηθεί 5-12 στο 5’. Η Μπασκόνια είχε 2/8 σουτ και μοναδικό σκόρερ τον Γκεντράιτις, ο οποίος είχε πετύχει τους 5 πόντους των Βάσκων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολυφωνία στην επίθεση και στο 6’ έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (7-17). Όμως, εκτός από την πολυφωνία, έπαιζαν απέναντι σε μια άμυνα, που έμοιαζε με ελβετικό τυρί. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τους 30 πόντους που πέτυχαν στο πρώτο δεκάλεπτο (17-30).



Κλείσιμο
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο (8-10 το επιμέρους σκορ στο πεντάλεπτο), γι’ αυτό και η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο νούμερο (25-40). Στη συνέχεια, η Μπασκόνια βελτίωσε κάπως τις αμυντικές επιδόσεις της και σε συνδυασμό με κάποιες καλές επιλογές στην επίθεση, κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (38-47), ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τελικά, το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 39-47.

Οι «νυχτερίδες» μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με σερί 9-2 και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (41-56). Οι Βάσκοι, όχι μόνο δεν πέταξαν «λευκή πετσέτα», αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο «έτρεξαν» δικό τους σερί 9-0 και μείωσαν σε 50-56, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά να μειώνεται ακόμη περισσότερο (55-58) κι όλα συνηγορούσαν ότι το ματς θα κρινόταν στο νήμα.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχαν βρει καλό ρυθμό και έμοιαζαν ασταμάτητοι. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, αλλά και παίρνοντας τις καλύτερες αποφάσεις στην επίθεση, όχι μόνο παρέμεναν κοντά στο σκορ, αλλά προηγήθηκαν 66-62 στο 34’. Το ματς είχε «πάρει φωτιά», με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο δίλεπτο με το σκορ στο 71-68. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε η «ρώσικη ρουλέτα» των βολών και η Μπασκόνια, όντας πιο τυχερή, πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 71-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 39-47, 55-58, 71-70.

Πηγή: www.sportfm.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Eμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca: Απίθανο να εγκριθεί στην ΕΕ εντός του Ιανουαρίου

Χρυσοχοΐδης: «Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης»

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Ποιες είναι και με ποια σειρά θα γίνει ο εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης