La Liga: Με Ασένσιο 2-0 η Ρεάλ Μαδρίτης τη Γρανάδα

La Liga: Με Ασένσιο 2-0 η Ρεάλ Μαδρίτης τη Γρανάδα

Η «βασίλισσα» με πέντε σερί νίκες έπιασε την Ατλέτικο στην κορυφή

ρεαλ
Ο Μάρκο Ασένσιο είναι κεφάλαιο για την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η ρήξη χιαστού τον έφερε πίσω. Ο ταλαντούχος μέσος ψάχνει τα πατήματά του και, στη ζόρικη νίκη επί της Γρανάδα (2-0), ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά, με την ασίστ για το γκολ του Καζεμίρο που επί της ουσίας χάρισε στην Βασίλισσα την πέμπτη διαδοχική νίκη στη La Liga και την κράτησε στην κορυφή μαζί με την Ατλέτικο, έστω και με δύο παιχνίδια περισσότερα.

Ένα λάθος του Ραφαέλ Βαράν μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα λίγο έλειψε να στοιχίσει ακριβά στην Ρεάλ, αλλά ο Αντόνιο Πουέρτας έχασε μοναδική ευκαιρία από πολύ κοντά.

Οι Μαδριλένοι, χωρίς την δημιουργία του (τραυματία) Λούκα Μόντριτς, απείλησαν ελάχιστα τους Ανδαλουσιάνους στο πρώτο ημίχρονο, με δύο σουτ των Καρίμ Μπενζεμά και Τόνι Κρόος να είναι οι μοναδικές αξιοσημείωτες προσπάθειες της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 



Κλείσιμο
Ο Ζιζού υποχρεώθηκε να κάνει νωρίς την πρώτη αλλαγή, αφού ο δραστήριος Ροδρίγο αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό, με τον Ασένσιο να παίρνει την θέση του Βραζιλιάνου, ο οποίος βγήκε με φορείο και στα όρια των δακρύων.

Δύο λεπτά μετά την ευκαιρία του, ο Ασένσιο έκανε την διαφορά, όταν μετά από δική του σέντρα, ο Καζεμίρο με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ρουί Σίλβα, λυτρώνοντας την Ρεάλ, όπως άλλωστε συνηθίζει oο Βραζιλιάνος μέσος (57').

Η Γρανάδα, πολύ σοβαρή σε όλο το ματς αλλά αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, απείλησε κυρίως με στατικές φάσεις, η Ρεάλ κράτησε με αρκετή άνεση το προβάδισμα και, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, το διεύρυνε κιόλας.

Ο Μπενζεμά, παρ' ότι δεν έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, σκόραρε με διαγώνιο σουτ ύστερα από ασίστ του Ίσκο και έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ μαζί με Ιάγο Άσπας (Θέλτα) και Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ). Και εδώ, δηλαδή, μοιράζεται την κορυφή, όπως και η Ρεάλ με την Ατλέτικο στην βαθμολογία...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί – Βαλβέρδε (78' Ίσκο), Καζεμίρο, Κρόος – Λούκας Βάθκεθ (78' Βινίσιους Ζούνιορ), Μπενζεμά, Ροδρίγο (38' λ. τρ. Ασένσιο).

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα – Φουλκιέ (73' Κίνι), Ντουάρτε, Γιάνγκελ Ερέρα, Χεσούς Βαγέχο (86' Χερμάν Σάντσεθ), Νέβα – Μίγια, Ετέκι (63' Λουίς Σουάρες), Κένεντι (63' Σόρο) – Σολδάδο (73' Χόρχε Μολίνα), Πουέρτας.

Ειδήσεις σήμερα

NBA: «Τρομακτικοί» με Ντουράντ και Ίρβινγκ οι Νετς, 125-99 τους Ουόριορς στην πρεμιέρα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δεν βρέθηκε ίχνος αλκοόλ ή ναρκωτικών στον οργανισμό του

Η Μπαρτσελόνα εγκατέλειψε τον Ερτέλ στην Τουρκία: Έρευνα ξεκινά η Ένωση Παικτών Euroleague



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης