NBA: Συναρπαστική πρεμιέρα με Νετς-Ουόριορς και Λέικερς-Κλίπερς

NBA: Συναρπαστική πρεμιέρα με Νετς-Ουόριορς και Λέικερς-Κλίπερς

Πρεμιέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ με συναρπαστικούς αγώνες - Οι πρωταθλητές του NBA Λέικερς θα αντιμετωπίσουν τους Κλίπερς στο «Staples Center» στο τοπικό ντέρμπι του Λος Αντζελες (05:00), ενώ οι Μπρούκλιν Νετς θα υποδεχθούν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο «Barclays Center» (02:00 Cosmote Sport 4)

lebron-jam
Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αρχίζει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου (ξημερώματα Τετάρτης 23/12 για την Ελλάδα) με δύο συναρπαστικά παιχνίδια.

Ο Κέβιν Ντουράντ επιστρέφει ως αντίπαλος στο Γκόλντεν Στέιτ, ενώ στο Λος Αντζελες οι πρωταθλητές Λέικερς αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες Κλίπερς.

Η... δυναστεία των Λέικερς

Πρόκειται αναμφίβολα για την ομάδα-φαβορί με τις καλύτερες κινήσεις στην offseason. Μετά τις ανανεώσεις των Λεμπρόν Τζέιμς και Αντονι Ντέιβις αλλά και την απόκτηση των Μοντρέζλ Χάρελ και Ντένις Σρούντερ, έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα εξαιρετικό ρόστερ.
Κλείσιμο

Στα τρωτά τους σημεία οι αποχωρήσεις των Ντουάιτ Χάουαρντ και Τζαβέιλ ΜαΓκί. Έτσι θα βασιστούν στον νεοαποκτηθέντα, 35χρονο Μαρκ Γκασόλ στη θέση του σέντερ, προκειμένου να διεκδικήσουν και φέτος τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Τα φαβορί

Ακολουθούν οι Μπρούκλιν Νετς (με την ευχή να παραμείνουν υγιείς οι Ντουράντ και Ιρβινγκ), και στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι ενισχυμένοι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Λος Αντζελες Κλίπερς του Κοάι Λέναρντ και το Πολ Τζορτζ.

Επιστροφή του ηγέτη αλλά και απώλειες για τους Ουόριορς

H σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού ο Τόμπσον τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα κατά τη διάρκεια προπόνησης τον Νοέμβριο και θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Ωστόσο η επιστροφή του ηγέτη Στεφ Κάρι, σε συνδυασμό με τους  Ντρέιμοντ Γκριν και Κέλι Ούμπρε αλλά και τη δεύτερη φετινή επιλογή των draft, Τζέιμς Γουάιζμαν, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα από την Καλιφόρνια θα κάνει απόσβεση της αποτυχημένης περσινής σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα ξανά μετά το 2018.

Στα άκρα οι σχέσεις Χάρντεν-Ρόκετς

Οι Ρόκετς αποφάσιαν να κρατήσουν στο ρόστερ τον κακομαθημένο αστέρα τους, απορρίπτοντας τις προτάσεις για ανταλλαγή.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της σεζόν τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν, ωστόσο συμφωνία δεν υπάρχει, με τον «Μούσια» σε κάθε εμφάνιση του παρουσιάζεται όλο πιο ασεβής προς την ομάδα του.

Το τελευταίο περιστατικό ήταν όταν ο Τζέιμς Χάρντεν  ρωτήθηκε για το αν η κατάσταση στο εσωτερικό έχει βελτιωθεί, με την απάντηση του να είναι... «επόμενη ερώτηση»!

Επάνοδος Ντουράντ στους Νετς

Παρότι ο Kέβιν Νουράντ δεν αγωνίστηκε καθόλου πέρυσι, οι Νετς προκρίθηκαν στα playoffs έπειτα από την απόλυση του Κένι Άτκινσον. Στη νεά σεζόν, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα, στο πλευρό του Καϊρί Ιρβινγκ, αναμένεται να καταστήσει την ομάδα πρωταγωνίστρια στην Ανατολική Περιφέρεια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

-Προετοιμασία : 11-19 Δεκεμβρίου

-Κανονική Περίοδος: 22 Δεκεμβρίου με 16 Μαΐου

-All-Star break : 5-10 Μαρτίου

-Τουρνουά Play-in : 18-21 Μαΐου

-Playoffs : 22 Μαΐου με 22 Ιουλίου

-Τελικοί ΝΒΑ : 8-22 Ιουλίου

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ PLAY-IN

Κάθε ομάδα θα παίξει 72 παιχνίδια κανονικής περιόδου, αντί για τα συνηθισμένα 82, το οποίο περιλαμβάνουν 42 παιχνίδια εναντίον αντιπάλων εντός της περιφέρειας τους και 30 εναντίον αντιπάλων εκτός της περιφέρειας του.

Το τουρνουά play-in θα αποφασίσει τις δύο τελευταίες θέσεις των playoffs σε κάθε περιφέρεια. Οι ομάδες που θα καταταχθούν από την 7η μέχρι τη 10η θέση σε κάθε περιφέρεια θα λάβουν μέρος σε τουρνουά που θα αποφασιστεί ποιες ομάδες θα καταλάβουν την 7η και την 8η θέση κάθε περιφέρειας.

Στο τουρνουά play-in, η ομάδα που έχει τερματίσει στην 7η θέση φιλοξενεί την ομάδα που έχει τερματίσει στην 8η θέση με τον νικητή να καταλαμβάνει την 7η θέση στα playoffs. Στη συνέχεια ο ηττημένος θα παίξει με τον νικητή του αγώνα μεταξύ της ομάδας που έχει τερματίσει 9η και της ομάδας που έχει τερματίσει 10η με τον νικητή να καταλαμβάνει την 8η και τελευταία θέση στα playoffs.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακός: Στο προσκήνιο και πάλι ο Ρέαμπτσιουκ

Ζιντάν: «Με ενοχλεί που η Μπαρτσελόνα μιλάει για διαιτησία»

Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν ο Μακ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης