Basket League, Προμηθέας-Κολοσσός 69-67: Ο Αγραβάνης έσωσε την παρτίδα

Basket League, Προμηθέας-Κολοσσός 69-67: Ο Αγραβάνης έσωσε την παρτίδα

Ο Δημήτρης Αγραβάνης αποδείχτηκε.. λίρα εκατό στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Κολοσσό, εκεί όπου ο Προμηθέας επικράτησε με σκορ 69-67 επί των Ροδιτών που έφτασαν στην Πάτρα λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ

agravanis
Η αποστολή του Κολοσσού αναχώρησε νωρίς το πρωί για την Αθήνα, από τη στιγμή που οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους Ροδίτες να ταξιδέψουν το βράδυ του Σαββάτου (12/12) με αποτέλεσμα να φτάσουν στην Πάτρα κατόπιν μεγάλης ταλαιπωρίας λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο «Δ. Τόφαλος» που μετατέθηκε για δυο ώρες. Έστω κι έτσι, ο Κολοσσός προσπάθησε να κλέψει τη νίκη όμως ο Προμηθέας κατέκτησε το ροζ φύλλο, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να είναι καθοριστικός στο φινάλε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7rwk3fatlkp-sf)


Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Προμηθέας Πατρών επέβαλε τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου και προηγήθηκε νωρίς – νωρίς με διψήφια διαφορά όταν ο Γκάρετ ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 διαμορφώνοντας το 13-2 στο 5:12. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έκλεισε την πρώτη περίοδο στο υπέρ της 19-6 με πρώτο σκόρερ τον Αγκμπελέσε (8π.), έχοντας 16 ριμπάουντ αντί 8 του Κολοσσού που μέτρησε μόλις 3/15 σουτ εντός πεδιάς σε αυτό το διάστημα: 3/11 δίποντα και 0/4 τρίποντα!

Στη συνέχεια όμως ο Κολοσσός Ρόδου βρήκε ρυθμό στην επίθεση, βελτίωσε τα ποσοστά του, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και τα λάθη του Προμηθέα και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κένι Γκόινς (30-31, 15:12)! Ο Κερέμ Καντέρ ανέβασε τη διαφορά στο +5 για τους Ροδίτες σκοράροντας για το 31-36, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στην αντεπίθεση των «θαλασσί». Το ημίχρονο έκλεισε στο 35-36 για τον Κολοσσό που πήρε πόντους από τους παγκίτες του και είχε 6/7 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο!

Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ και τους Ροδίτες να διατηρούν ισχνό προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-54). Ο Καντέρ από τη γραμμή των βολών έπειτα από το φάουλ του Αγκμπελέσε έκανε το 64-65 στο 1:51 για το φινάλε. Ο Μίλερ έκανε λάθος πάσα στα 35" όμως ο Δημήτρης Αγραβάνης κράτησε όρθιο τον Προμηθέα, αφού έκλεψε την μπάλα, κέρδισε αντιαθλητικό από τον Ζάρα στα 16.7" κι έκανε το 66-65 με 2/2 βολές. Ο Άντριτς έκανε γρήγορο φάουλ στον Αγραβάνη ο οποίος αποδείχτηκε… λίρα εκατό στο πιο καθοριστικό σημείο, κάνοντας το 68-65 για τους Πατρινούς.

Κλείσιμο
Το φάουλ του Λούντζη στον Ξανθόπουλο έστειλε τον έμπειρο γκαρντ στις βολές. Εκείνος ευστόχησε στην πρώτη, προσπάθησε να… αστοχήσει στη δεύτερη ώστε οι συμπαίκτες του να διεκδικήσουν το επιθετικό ριμπάουντ όμως έβαλε και αυτήν ενώ ο Αγραβάνης έγραψε το τελικό 69-67 με 1/2 βολές.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας είχε καθαρό μυαλό όταν χρειάστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί όπου ο Αγραβάνης πέτυχε κρίσιμους πόντους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αγκμπελέσε ηγήθηκε επιθετικά των Πατρινών με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, ο Αγραβάνης τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Χάνα του Κολοσσού είχε 1/7 σουτ εντός πεδιάς σε 14:50/

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκάρετ βοήθησε τον Προμηθέα με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 23:24.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η απόδοση του Προμηθέα στο φινάλε.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας την απόδοσή του στη δεύτερη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-36, 53-54, 69-67.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποδοσφαιριστής του Άγιαξ συνελήφθη για επίθεση με μαχαίρι σε συγγενή του

Ελληνικό δείπνο - έκπληξη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι - Δείτε φωτογραφίες

Βίντεο: Ποδοσφαιριστής ξεσπά σε κλάματα για τη γιαγιά του που έχει Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης