Γκαρσία: «Κίνητρο από μόνο του να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Γκαρσία: «Κίνητρο από μόνο του να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε ότι το να φοράς την φανέλα του ΠΑΟΚ αποτελεί από μόνο του κίνητρο για τους παίκτες του, ενώ έκανε κι έναν απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του Δικεφάλου του Βορρά

garcia
Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για το ματς με την Γρανάδα και το κίνητρο που θα πρέπει να βρει η ομάδα του, το ρόστερ, αλλά και τις μεταγραφές.

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση:

«Χάσαμε στην Κύπρο, είμαστε εκτός αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Δεν σταματάμε εκεί... Υπάρχει η αναμέτρηση με τη Γρανάδα και μετά το πρωτάθλημα. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, πρέπει να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε και να βελτιωνόμαστε. Είτε όταν κερδίζεις είτε όταν χάνεις, σε προβληματίζουν κάποια πράγματα. Γι' αυτό δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος, ούτε όταν χάνουμε, ούτε όταν κερδίζουμε».

Για το κίνητρο ενόψει του παιχνιδιού με τη Γρανάδα:

«Το κίνητρο είναι ότι φοράς την φανέλα του ΠΑΟΚ. Είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να έχεις προσωπικότητα, πρέπει να έχεις παίκτες με δυνατό χαρακτήρα. Υπάρχουν πολλές αδικίες και για αυτό πρέπει να είσαι σκληρός. Γι' αυτό είμαστε σκληροί και κοιτάμε να κάνουμε καλή ομάδα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Για το ρόστερ και τη διαχείριση αυτού:

«Έχουμε κάποιους παίκτες που έπαιξαν πολύ, αλλά γενικά όλα τα παιδιά πήραν την ευκαιρία. Κάποιοι μικροί δεν έπαιξαν. Πρέπει να τους δούμε και αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κερδίσουμε, είναι σημαντικό και για την Ελλάδα να κερδίσουμε».

Για τον απολογισμό της Ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ:

«Εγώ και σαν ποδοσφαιριστής δυσκολευόμουν στο Europa, θέλει να έχεις μια ταχύτητα παραπάνω, θέλει να έχεις παίκτες top σε κάθε γραμμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Χάσαμε βαθμούς στην Τούμπα, πήγαν τα πράγματα στραβά, αλλά αυτό είναι γραμμένα στην εφημερίδα της Δευτέρας. Θέλει λεπτομέρειες για να κάνεις το βήμα παραπάνω και θέλει δουλειά. Κάνουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας».

Για τις συζητήσεις που αφορούν τις μεταγραφές:

«Πρέπει να τα δούμε όλα. Έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας, έχουμε πολλούς παίκτες. Πρέπει να δούμε με ηρεμία τη μεταγραφική περίοδο. Δεν πρέπει απλά να πάρουμε παίκτες μόνο για να τους πάρουμε. Πρέπει όσοι έρθουν να είναι έτοιμοι. Χρειάζεται υπομονή. Να δούμε ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα έρθουν. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις».

Τσόλακ: Να δω την πίεση με θετικό τρόπο

Από την πλευρά του ο Αντόνιο Τσόλακ αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι έχει μάθει να αντιμετωπίζει το όποιο άγχος υπάρχει και πως σύντομα θα έρθουν και τα γκολ.

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έφτασε σε αυτό το παιχνίδι έχοντας αποκλειστεί:

«Είμαστε απογοητευμένοι. Είχαμε την κατάσταση στα χέρια μας όμως γνωρίσαμε την ήττα με την Ομόνοια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να το αφήσουμε αυτό πίσω μας και να ετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το πως μπορεί ένας παίκτης να είναι ανταγωνιστικός σε ένα παιχνίδι που δεν δίνει πρόκριση:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ και ο κόσμος έχει μεγάλες απαιτήσεις. Ο κόσμος περιμένει από τον επιθετικό να σκοράρει. Το ξεκίνημα για μένα είναι δύσκολο, όμως προσπαθώ να έρθω στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα, να δουλεύω για την ομάδα και με αυτό τον τρόπο θα έρθουν και τα γκολ. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες από εμένα είναι μεγάλες και το καταλαβαίνω καλά. Όταν ο επιθετικός δεν σκοράρει, αυτό δεν αρέσει. Ο νέος προπονητής μου έχει πει όλα αυτά που ζητάει. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν. Συνεχίζω να δουλεύω και πιστεύσω πως τα γκολ θα έρθουν...»

Για το αν προκαλεί άγχος το γεγονός ότι δεν σκοράρει:

«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Η πίεση υπάρχει πάντα αλλά δεν τη βλέπω ως κάτι αρνητικό. Ξέρω τις δυνατότητές μου, ξέρω τι μπορώ να κάνω. Το έχω δείξει αρκετές φορές. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δω αυτή τη πίεση με θετικό τρόπο, για να δουλέψω και εφόσον γίνει αυτό, τα γκολ θα έρθουν».

Για την εσωτερικό ανταγωνισμό:

«Αυτό που θέλω να κάνω είναι να προβληματίσω τον προπονητή ώστε να δυσκολευτεί να αποφασίσει το ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει. Ο ανταγωνισμός σε βελτιώνει και βοηθάει και την ομάδα, όχι μόνο ανάμεσα στους επιθετικός αλλά σε όλους τους παίκτες»

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:

Press Conference: PAOK FC - PAOK TV

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Champions League: Έρευνα της UEFA για ρατσιστική επίθεση στο Παρί-Μπασακσεχίρ

Τζον Μπαρνς: «Δεν είναι ρατσιστικό να πεις κάποιον μαύρο»

Σεμπάστιαν Κολτσέσκου: Ο ψυχολογικά ασταθής Ρουμάνος διαιτητής και το μοιραίο για την καριέρα του «negrou»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης