Super League 1, Ολυμπιακός-Βόλος 4-1: Ξέσπασε στο φινάλε με Ελ Αραμπί - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ολυμπιακός-Βόλος 4-1: Ξέσπασε στο φινάλε με Ελ Αραμπί - Δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League  1, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να προσπαθήσει πάρα πολύ κόντρα στον εξαιρετικό Βόλο που αδικείται από το τελικό σκορ - Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο 11' με πέναλτι του  Μπαριέντος, αλλά οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με τον Μασούρα - Στο 2ο ημίχρονο ο αγώνας είχε τρομερό ρυθμό μέχρι το 67' όταν ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-1 με τον Μαροκινό να σημειώνει αυεθντικό χατ τρικ με τα γκολ στο 80' και στο 90'+2

osfp-volos-20
Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 4-1 του Βόλου ύστερα από ένα όμορφο ματς. Οπου οι φιλοξενούμενοι έβαλαν «δύσκολα» στους «ερυθρόλευκους», προηγήθηκαν και παρουσίασαν μία πολύ καλή εικόνα. Ομως η εμπειρία/ποιότητα των γηπεδούχων ήταν εκείνη που στο δεύτερο ημίχρονο τους οδήγησε στη νίκη, σε συνάρτηση με το γεγονός πως ισοφάρισαν σε ένα κομβικό χρονικά σημείο (δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα).


Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντρέγκερμ Σεμέδο, Μπα, Βινάγκρε στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στον άξονα, τους Μασούρα, Βρουσάι στον άξονα και τον Φορτούνγ πίσω από τον Ελ Αραμπί.


Ο Ανχελ Λόπεθ παρέταξε τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Κολόμπο, Σάντσεζ, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ριένστρα, Μπαριέντος στον άξονα, τους Ουάρντα, Μπαρτόλο στα άκρα, τον Μαρτίνες «οργανωτή» και τον Δουβίκα «9άρι».


ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ, Ο ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΗΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ

Με το «καλημέρα» στον αγώνα, μόλις στο 4', άλλαξαν τα πλάνα των γηπεδούχων καθώς αντικαταστάθηκε ο Ντρέγκερ λόγω μυικού τραυματισμού και ο Βρουσάι πέρασε μπακ, με τον Ραντζέλοβιτς μπροστά του στα εξτρέμ. Η παραπάνω εξέλιξη ίσως και να συνέβαλε ώστε οι «ερυθρόλευκοι» που ούτως ή άλλως μπήκαν «μουδιασμένα» να απολέσουν τη συγκέντρωσή τους στα πρώτα λεπτά και οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία.

Ο Βόλος αμύνονταν σωστά από την πρώτη ζώνη άμυνάς του, «φόρτωνε» τη δεξιά του πλευρά με τον Ουάρντα και ο Ολυμπιακός παρουσιάζονταν μπλοκαρισμένος. Παράλληλα ο Μπα αντιμετώπιζε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Δουβίκα, ο οποίος μόλις στο 7' «φλέρταρε» με το γκολ. Ο νεαρός υποδέχθηκε τότε την μπάλα μέσα στα καρέ του Σα, απέφυγε τον 25χρονο στόπερ και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ. Λίγο αργότερα έκλεψε την κατοχή από τον Σενεγαλέζο, μπήκε στα καρέ και καταλογίστηκε πέναλτι στο μαρκάρισμα που του έγινε από τον νεαρό κεντρικό αμυντικό. Ο Μπαριέντος ευστόχησε στο 11' από την άσπρη βούλα και οι φιλοξενούμενοι που πατούσαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο ήταν και εκείνοι που άνοιξαν το σκορ.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7l1ptbe8l4x-sf)



Ο ΒΟΛΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο 13' ο Ραντζέλοβιτς με σουτ που έδιωξε ο Γκαραβέλης έκανε την πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, όμως μέχρι το ημίωρο οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν εξαιρετικό βαθμό για την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο. Οι διάδρομοί τους ήταν «κλειστοί», ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να παίξει κάθετα και αναλώνονταν σε γεμίσματα από τα άκρα (είχε ορισμένες ευκαιρίες με τους Καμαρά, Φορτούνη), που αποτελούσαν εύκολη λεία για τα μετόπισθέν τους. Μάλιστα δεν «έχασαν» τη συνοχή τους ούτε λόγω της αναγκαστικής αποχώρησης του Μπαριέντος, καθώς ο Νίνης που πέρασε στο «8» ήταν αρκετά καλός. Μάλιστα σε 1-2 περιπτώσεις που βγήκαν στο τρανζίσιον αλλά και σε ισάριθμες που έκλεψαν ψηλά την μπάλα, αν έκαναν σωστή τελική πάσα θα μπορούσαν να βάλουν «δύσκολα» στον Σα.

ΓΚΟΛ «ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ» Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα πιο ορθολογικά. Η εικόνα τους βελτιώθηκε άρδην και στο 45' σε φάση που συμμετείχαν 4 ποδοσφαιριστές τους, ξεκίνησε από τον Καμαρά, συνδυάστηκαν Βινάγκρε, Μασούρας, Ελ Αραμπί και ο τελευταίος έβγαλε τον Ελληνα μεσοεπιθετικό σε θέση τετ α τετ «έφτασαν» κοντά στο 1-1, αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε σε κόρνερ. Ετσι φτάσαμε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, στο 45'+2' για την ακρίβεια, όταν ο Μπουχαλάκης έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Μασούρα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο 26χρονος με κεφαλιά-ψαράκι-αυτοθυσίας, ισοφάρισε σε 1-1. Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και το χρονικό σημείο που σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξε άρδην τα δεδομένα γύρω από τον παράγοντα ψυχολογία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7l29we6v3op-sf)


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ 87 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι γηπεδούχοι έδειξαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην ανατροπή. Μάλιστα σε 87 δευτερόλεπτα απείλησαν 3 φορές, ίσως όσες το έπραξαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 45':22'' ο Μασούρας το έκανε από κοντά μετά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς, στο 45':56''΄ο Σέρβος έκανε την παράλληλη αλλά στην πορεία της μπάλας δεν βρέθηκε συμπαίκτης του και στο 46':27'' το σου του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Ομως σταδιακά ο Βόλος άρχισε να «απορροφά» την πίεσή τους και επόμενη «επίσκεψη» του Ολυμπιακού στα καρέ του Γκαραβέλη ήταν στο 55', όταν ο Κολόμπο έβαλε την κόντρα στο σουτ του Ελ Αραμπί, που έκανε 2 κοντρόλ μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά την πάσα του Φορτούνη και έδωσε χρόνο στον Αργεντινό στόπερ να τον «κλείσει».


ΤΟ FAIR PLAY TOY NINH
Ενδιάμεσα (51') ο Νίνης έκανε μία εξαιρετική κίνηση όταν και βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν, αλλά εκείνος έδειξε στον ρέφερι Παπαδόπουλο πως δεν υπήρξε παράβαση.

Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ «ΓΥΡΙΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ 66', ΣΤΟ 80' «΄ΕΦΤΙΑΞΕ» ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 3-1

Ετσι φτάσαμε στο ημίωρο, όπου οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίζουν φουλ επίθεση. Ο Καμαρά είχε «γυρίσει» το «6», ο Πέπα που μόλις είχε μπει έμενε ψηλά και με ένα 4-1-4-1 θέλησαν να πρεσάρουν τον Βόλο. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε σταδιακά στο μισό των φιλοξενουμένων και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο αγώνας «τελείωσε» στο 66'. Τότε ο Καμαρά έπαιξε κάθετα για τον Ελ Αραμπί και εκείνος χωρίς πίεση έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7l32gboo461-sf)


Κάπου εκεί τα πόδια των γηπεδούχων «λύθηκαν», στους φιλοξενούμενους υπήρξε απογοήτευση και ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 80' μάλιστα άρχισε να δίνει διαστάσεις στη διαφαινόμενη επιτυχία του, σε μία φάση όπου ο Γαλλομαροκινός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Υποδέχθηκε την μπάλα μετά το βολέ του Σα, την «έσπασε» σε πρώτο χρόνο, βγήκε στον κενό χώρο και υποδέχθηκε ωραία πάσα του Φορτούνη για το 3-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7l3eq1n9zkp-sf)


ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΓΑΛΛΟΜΑΡΟΚΙΝΟΣ
Πλέον τα τελευταία λεπτά έδειχναν διαδικαστικά. Ο Χολέμπας βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, ο Βόλος θέλησε να «ξαναμπεί» στο ματς με τον Δουβίκα και στις καθυστερήσεις ο Ελ Αραμπί έφτασε στο χατ τρικ και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ. Στο 90'+2' και μετά από ωραία ενέργεια και πάσα Ραντζέλοβιτς στον Τιάγκο Σίλβα., ο τελευταίος «έβγαλε» για τον 33χρονο φορ που πλάσαρε, ξανά, εύστοχα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7l3lzp2746x-sf)



MVP: Ο Ελ Αραμπί. Κακά τα ψέμματα το γκολ «μετράει» πάνω από όλα στην μπάλα και ο Γαλλομαροκινός πέτυχε 3 στο δεύτερο μισό και μετέτρεψε το 1-1 σε 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο ύψος του: Ο Μασούρας. Το χατ-τρικ του συμπαίκτη του εύλογα τράβηξε τα φώτα. Αλλά εάν ο 26χρονος δεν πετύχαινε ένα «παλικαρίσιο»/δύσκολο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ίσως τώρα να μιλάγαμε/γράφαμε για άλλο ματς. Ξέχωρα από το γεγονός πως ήταν αρκετά κινητικός και δραστήριος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαρτόλο. Ο Αργεντινός δεν βοήθησε δημιουργικά όσο ο Ουάρντα, ενώ στο δεύτερο μισό η πλευρά του αντιμετώπισε και ανασταλτικά προβλήματα.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Βόλου στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» το ματς. Ο Ελ Αραμπί πλάσαρε χωρίς πίεση μέσα από τα καρέ τους και ήταν το σημείο «κλειδί» του αγώνα.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Παπαδόπουλος καταλόγισε σε ροή αγώνα το πέναλτι του Μπα στον Δουβίκα, ακύρωσε για φάουλ στον Σα το γκολ του Μπαρτόλο, ενώ ο βοηθός Νικολαϊδης υπέδειξε οφ σάιντ τον Χολέμπας σε γκολ που πέτυχε. Από το VAR συμφώνησαν με τις αποφάσεις τους.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η όποια κουβέντα μπορεί να γίνει αφορά το αν το σκορ αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Επειδή όμως ο Βόλος παρουσιάστηκε αρκετά καλός, μάλλον το τελικό 4-1 τον «αδικεί».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα (59’ Σισέ), Βινάγκρε (46’ Χολέμπας), Ντρέγκερ (5’ λ. τρ. Ραντζέλοβιτς), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58’ Πέπε) , Φορτούνης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας, Βρουσάι, Ελ Αραμπί

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75’ Κιάκος), Φεράρι, Σάντσες, Δουβίκας, Ουάρντα (68’ Περέα), Μαρτίνες, Μπαριέντος (19’ λ. τρ. Νίνης), Κολόμπο, Ριένστρα, Μπαρτόλο

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης