Champions League: Στους «16» η Ντόρτμουντ - Πάρτι για Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Champions League: Στους «16» η Ντόρτμουντ - Πάρτι για Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Προκρίθηκε στους «16» του Champions League από σήμερα η Ντόρτμουντ, αλλά και η Τσέλσι μαζί με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους που  είχαν ήδη σφραγίσει το εισιτήριο

dortmunddd
Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιέχει το δεύτερο πιάτο της 5η αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η Παρί επιβλήθηκε 3-1 εκτός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ του Νεϊμάρ και έχει το πάνω χέρι για πρόκριση στους «16» στέλνοντας τους κόκκινους διαβόλους σε εκτός έδρας τελικό με Λειψία. Τέσσερα γκολ κόντρα σε Σεβίλλη ο Ζιρού.

Μπορούσια και Λάτσιο έμειναν στο 1-1 με την πρώτη να εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για τη συνέχεια του Champions League. Τριάρα και 3η θέση για την Κλαμπ Μπριζ

Οι Καταλανοί επικράτησαν 3-0 της Φερεντσβάρος εκτός έδρας, ενώ η «Γηραιά Κυρία» της Ντιναμό Κιέβου εντός με το ίδιο σκορ. Παράλληλα, ανοιχτή έμεινε η διεκδίκηση για την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa League.

5ος όμιλος

Σεβίλλη-Τσέλσι 0-4: Πρώτη με Ζιρού

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7incca8pvux-sf)


Ο Λάμπαρντ έβαλε τον… 3ο επιθετικό του στο Σάντσεθ Πιθχουάν και ο Ολιβιέ Ζιρού του απέδειξε πως είναι πάντα για μεγάλα πράγματα. Ο Γάλλος έκανε τρομερό παιχνίδι, πέτυχε μοναδικό καρέ τερμάτων (κεφάλι, δεξί, αριστερό, πέναλτι) και η Τσέλσι διέλυσε με 4-0 τη Σεβίλλη παίρνοντας έτσι την 1η θέση!

Τα σουτ η Σεβίλλη, το γκολ η Τσέλσι!


Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε τους Σεβιλιάνους και στο 5' είχε καλή ευκαιρία, αλλά ο Πούλισικ δεν έκανε το ιδανικό πλασέ! Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους Μπλε. Εξαιρετική ενέργεια του Χάβερτς και πανέξυπνο τελείωμα του Ζιρού για το 1-0. Η Σεβίλλη αντέδρασε, ανέβασε ρυθμό και πλησίασε στο γκολ. Στο 19' από πάσα του Οσκαρ, ο Ρέκικ έκανε το σουτ αλλά ο Ρούντιγκερ έδιωξε, με τους Σεβιλιάνους να ζητούν πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Οσκαρ μοίρασε, αλλά ο Βάθκεθ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι, με τους Ισπανός να πιέζουν και στο 24' να χάνουν νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Εν-Νεσίρι. Η Τσέλσι άρχισε να πιέζει στο κέντρο, κάλυψε χώρους και στο 27' απείλησε, αλλά την κεφαλιά του Ρούντιγκερ έβγαλε στη γραμμή ο Βάθκεθ. Η Σεβίλλη ζήτησε πέναλτι ξανά στο 38' για χέρι του Αθπιλικουέτα σε σουτ Ράκιτιτς, αλλά το VAR δεν έδειξε παράβαση. Οι Σεβιλιάνοι ολοκλήρωσαν το α' μέρος με 10 σουτ, τα περισσότερα που δέχθηκε η Τσέλσι στο πρώτο 45λεπτο την τελευταία πενταετία.

Τρομερός ο Ζιρού, one man show
Κλείσιμο
Ιδανικό το ξεκίνημα για τους Μπλε στην επανάληψη, αφού στο 54' βρήκαν δίχτυα. Ο Κόβασιτς μοίρασε υπέροχα στον Ζιρού με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν το 14ο γκολ του Γάλλου με την Τσέλσι στην Ευρώπη! Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια και όταν ανέβαζαν ρυθμό απειλούσαν. Το έκαναν με τον Εμερσον, το έκαναν με τον Μάουντ και στο 74' βρήκαν δίχτυα. Γαλλική συνεργασία και από πάσα του Καντέ ο Ζιρού πέτυχε με κεφαλιά σούπερ χατ τρικ (δεξί, αριστερό και κεφάλι). Παράλληλα, έγινε ο… γηραιότερος παίκτης (34 ετών και 63 ημερών) στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά τον Φέρεντς Πούσκας (Ρεάλ - 38 ετών, 173 ημερών) το 1965 που πετυχαίνει χατ τρικ! Κι όμως ο Γάλλος είχε τρελή διάθεση! Στο 82’ κέρδισε πέναλτι από τον Γκόμεθ, πήρε τη μπάλα, την έστησε στην άσπρη βούλα κι έκανε καρέ τερμάτων διαμορφώνοντας το 4-0.

Σεβίλλη: Βάτσλικ, Νάβας (59' Κουντέ), Γκόμεθ, Ρέκικ, Κάρλος, Ράκιτιτς (75' Τόρες), Βάθκεθ (66' Μουνίρ), Γκουντέλι, Οσκαρ (60' Χορδάν), Ιντρίσι (60' Οκάμπος), Εν-Νεσίρι

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Κόβασιτς (67' Ζίγιεχ), Ζορζίνιο (85' Γκίλμουρ), Πούλισικ (67' Μάουντ), Χάβερτς (67' Καντέ), Ζιρού (84' Βέρνερ), Οντόι

Τα αποτελέσματα:
Κρασνοντάρ-Ρεν 1-0
(71’ Μπεργκ)

Σεβίλλη-Τσέλσι 0-4
(8’, 54’, 74’, 82’ πεν. Ζιρού)

Βαθμολογία:

1. Τσέλσι 13 (13-1)
2. Σεβίλλη 10 (6-7)
3. Κρασνοντάρ 4 (5-10)
4. Ρεν 1 (2-8)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (8/12):
Τσέλσι-Κράσνονταρ (22:00)
Ρεν-Σεβίλλη (22:00)

Κράσνονταρ – Ρεν 1-0: Ο Μπεργκ την έστειλε στο Europa League

6ος όμιλος

Κλαμπ Μπριζ - Ζενίτ 3-0: «Περίπατος» και πάει για πρόκριση!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7imvjc12nmh-sf)

Κυρίαρχα, πιο εύκολα από όσο θα μπορούσε να φανταστεί ενδεχομένως, η Κλαμπ Μπριζ διένυσε υγιεινό περίπατο κόντρα στη Ζενίτ (3-0) και βλέπει την πρόκριση στους «16» να περνάει από το χέρι της, έστω και σε δύσκολη δοκιμασία.

Οι Βέλγοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, είδαν το VAR να ακυρώνει δύο φορές (ορθώς) γκολ των Ρώσων στο ματς(οφσάιντ Αζμούν και γκολ με το χέρι του ο Κουζιαέβ), αλλά είχαν ήδη κάνει το κουμάντο τους, ανοίγοντας το σκορ στο 33’ με τον εκπληκτικό 19χρονο, Ντε Κετέλαρε.

Τη σκυτάλη πήραν στο 2ο ημίχρονο ο Βάνακεν με πέναλτι στο 58’ και ο Λανγκ στο 73’, για να κλείσουν θριαμβευτικά το κεφάλαιο των αναμετρήσεων κόντρα στην απογοητευτική Ζενίτ, που έμεινε ουραγός στον όμιλο κι εκτός Ευρώπης.

Από την άλλη, το απόλυτο κοντράστ. Το σύνολο του Φιλίπ Κλεμάν πήρε το «δώρο» από τη Βεστφαλία και το 1-1 της Μπορούσια με τη Λάτσιο και θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στη Ρώμη, για έναν «τελικό» πρόκρισης απέναντι στους Λατσιάλι, όπου θα χρειαστούν αποκλειστικά τη νίκη. Έτσι κι αλλιώς, έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας τους «32» του Europa League.

Κλαμπ Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ, Μάτα, Μέχελεν, Κοσουνού, Ρίκα, Μπαλάντα, Βάνακεν (87’ Σόμπολ), Φόρμερ (88’ Σκράιφερς), Λανγκ (88’ Οκερέκε), Ντε Κετέλερε, Μποναβεντούρε

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζακόβ, Σουτορμίν, Πρόκιν, Ρακίτσκι (46’ Κρουγκοβόι), Ντόουγκλας Σάντος, Ερόκιν (46’ Οζντοέβ), Μπάριος, Κουζιαέβ (65’ Μουζιαέβ), Μάλκομ (75’ Σαμκίν), Αζμούν, Ντριουσί (46’ Μοστοβόι)


Ντόρτμουντ-Λάτσιο 1-1: Χωρίς Χάαλαντ αλλά με εισιτήριο στους «16»

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7in4ro1nwjl-sf)

Στην είδηση που ανακοίνωσε ο Λουσιέν Φαβρ λίγο πριν από την έναρξη του ματς, τα φώτα στράφηκαν περισσότερο στον απόντα και λιγότερο στο κρίσιμο παιχνίδι κορυφής που ακολουθούσε απέναντι στη Λάτσιο. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ τραυματίστηκε, θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τις αρχές του έτους και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έπρεπε να βρει τη λύση της πρόκρισης χωρίς εκείνον. Μπορεί το «πρέπει» μην μεταφράστηκε σε νίκη, αλλά οι Βεστφαλοί το πέτυχαν και με το παραπάνω, αφού τσέκαραν το εισιτήριό τους για τους «16», έστω και με την ισοπαλία απέναντι στους Λατσιάλι.

Ο Ράφαελ Γκερέιρο επωμίστηκε την ευθύνη του σκόρερ απόντος του «Golden Boy» και άνοιξε το σκορ με σούπερ κίνηση στην καρδιά της περιοχής και τελείωμα από την ασίστ του Αζάρ. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, όμως, διέθετε κανονικά τον δικό της «killer», Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος όταν προέκυψε η ευκαιρία δεν λάθεψε και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι απέναντι στον Μπούρκι στο 67’ έφερε το ματς στα ίσα.

Παρά τις ευκαιρίες (κυρίως) των γηπεδούχων, το 1-1 παρέμεινε και πλέον, η Λάτσιο καλείται απλά να μην χάσει τη τελευταία αγωνιστική, στον εντός έδρας «τελικό» πρόκρισης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (44’ Σουλτς), Ντιλέινι, Μπέλιγχαμ (88’ Βίτσελ), Αζάρ (76΄Μπραντ), Ρέινα, Μόρεϊ, Ρόις (76’ Σάντσο)

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα, Χεντ, Ατσέρμπι, Πάτριτς, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (80’ Καϊσέδο), Λέιβα (70’ Άκπα-Άκπρο), Λουίς Αλμπέρτο (80’ Εσκαλάντε), Φαρές (70’ Λατζάρι), Κορέα (70’ Περέιρα), Ιμόμπιλε

Αποτελέσματα
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Λάτσιο 1-1
Κλαμπ Μπριζ – Ζενίτ 3-0

Βαθμολογία
1. Μπορούσια Ντόρτμουντ 10 (10-4)
2. Λάτσιο 9 (9-5)
3. Κλαμπ Μπριζ 7 (6-8)
4. Ζενίτ 1 (3-11)

Τελευταία αγωνιστική (8/12)
Λάτσιο – Κλαμπ Μπριζ
Ζενίτ – Μπορούσια Ντόρτμουντ

7ος όμιλος

Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου 3-0: Η Φραπάρ τις (ιστορικές) εντυπώσεις, η Γηραιά Κυρία τη νίκη - ελπίδα

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7imyleqckbt-sf)

Πάνω-κάτω στο ίδιο σημείο που πήρε μπρος, άρχισε να βάζει το νερό στ’ αυλάκι η Γιουβέντους. Ο Άλεξ Σάντρο σέρβιρε στο 21’ για Κιέζα ή Ρονάλντο και ο Ιταλός με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μπορεί ο Πορτογάλος άσος να μην χρίστηκε σκόρερ σε εκείνο το σημείο, αλλά αυτό συνέβη πιο μετά. Στο 57’, ο σκόρερ του πρώτου γκολ ξεκίνησε την προσπάθειά σε εκείνο το σημείο, γύρισε στην καρδιά της περιοχής, ο Μοράτα δεν μπόρεσε από κοντά και φυσικά τα κατάφερε ο «CR7», που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η σειρά του Ισπανού φορ ήρθε στο 66’, όταν ο Κιέζα ανέλαβε και πάλι ρόλο δημιουργού, δίνοντας το γκολ στο πιάτο στον συμπαίκτη του.

Μυθικός Κριστιάνο Ρονάλντο

Το πιο εύκολο, πιθανόν, γκολ της καριέρας του είναι κι ένα από τα πιο ιστορικά για την κληρονομιά του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με κενή εστία για το 2-0 της Γιουβέντους κόντρα στη Φερεντσβάρος, σπρώχνοντας απλά τη μπάλα για να περάσει τη γραμμή της εστίας, αλλά ταυτόχρονα έπιασε το «εκκωφαντικό» ορόσημο των 750 γκολ καριέρας!

Με 648 σε επίπεδο συλλόγων (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους) και 102 με την εθνική Πορτογαλίας, ο «CR7» διευρύνει τον μύθο του ως ενός από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών και παράλληλα έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των Μπιανκονέρι κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου για το 2-0.

Η φοβερή σύμπτωση, μάλιστα, είναι ότι ο Κριστιάνο πέτυχε το γκολ υπ’ αριθμόν 750 κόντρα στην ομάδα που πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στο Champions League (Νοέμβριος του 2007, Γιουνάιτεντ-Ντιναμό Κιέβου).

Φερεντσβάρος-Μπαρτσελόνα 0-3: Τα δεύτερα έκαναν ξανά..πάρτι

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7imx27wwxd5-sf)

Για δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι και, επί της ουσίας, με... εναλλακτική ενδεκάδα. Για δεύτερο σερί ματς, οι Μπλαουγκράνα ήταν αποτελεσματικοί και επιβλητικοί και, μετά το 4-0 επί της Ντιναμό στο Κίεβο, επικράτησαν με άνεση και της Φερεντσβάρος στην Βουδαπέστη (3-0).

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν παρέμεινε στην κορυφή του έβδομου ομίλου και, την τελευταία αγωνιστική στην Βαρκελώνη κόντρα στην Γιουβέντους (Τρίτη 8/12, 22:00), χρειάζεται ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά (ή και με δύο, με σκορ 2-0) για να τερματίσει στην κορυφή.

Η Φερεντσβάρος, από την πλευρά της, θα ταξιδέψει στο Κίεβο με στόχο να πάρει νίκη επί της Ντιναμό ή καλύτερη ισοπαλία από το 2-2 του πρώτου γύρου, ώστε να τερματίσει τρίτη και να συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Οι Καταλανοί, χωρίς Μέσι, Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντε Γιονγκ (για ένα ημίχρονο ο Ολλανδός) και Φατί, μπήκαν «φουριόζοι» και, εκμεταλλευόμενοι την... τρύπα στα δεξιά της ουγγρικής άμυνας, έκαναν πάρτι, με τον Τζόρντι Άλμπα να σερβίρει στον Αντουάν Γκριεζμάν και τον φορμαρισμένο Γάλλο, με καταπληκτικό τακουνάκι, να ανοίγει το σκορ (14').

Το γκολ του Γκριεζμάν έδωσε... έμπνευση στους συμπαίκτες του, με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ να παίρνει την ασίστ του Ουσμάν Ντεμπελέ για να κάνει το 2-0 με προβολή (21') και τον Γάλλο εξτρέμ να σκοράρει με πέναλτι που έγινε πάνω στον Δανό (28'), ο οποίος με το σπαθί του κερδίζει την εμπιστοσύνη του Κούμαν.

Το δεύτερο ημίχρονο μάλλον... περίσσευε, με την Μπάρτσα να κάνει αλλαγές και συντήρηση δυνάμεων και την Φερεντσβάρος να προσπαθεί, μάταια όπως αποδείχθηκε, να πετύχει το γκολ της τιμής.

Φερεντσβάρος (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Ντίμπους – Μπότκα, Μπλάζιτς, Φρίμπονγκ, Ντβάλι, Χάιστερ (64' Λόβρεντσιτς) – Ισαέλ, Σίγκερ (64' Λαϊντουνί), Σομάλια (81' Καράτιν), Ουζούνι (71' Μπατούρινα) – Νγκουέν (71' Μακ).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο – Ντεστ, Μινγκέθα, Λενγκλέ (65' Αλενιά), Τζόρντι Άλμπα (46' Ζούνιορ Φίρπο) – Πιάνιτς, Μπουσκέτς (46' Ντε Γιονγκ) – Τρινκάο, Γκριεζμάν (65' Ρίκι Πουτς), Ντεμπελέ – Μπρέιθγουεϊτ (80' Κόνραντ ντε λα Φουέντε).

Αποτελέσματα
Γιουβέντους – Ντιναμο Κιέβου 3-0
Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα 0-3

Βαθμολογία
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 15 (16-2)
2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 12 (11-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 1 (3-13)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-16)

Τελευταία αγωνιστική (8/12):
Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους
Ντιναμό Κιέβου – Φερεντσβάρος

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Champions League: Ο Κέλεχερ έσωσε την Λίβερπουλ αλλά ο Κλοπ δεν... ξέρει πως τον λένε (φωτό + βίντεο)

Champions League: Σκέφτονται αλλαγή του format με 10 ματς στους ομίλους και 32 ομάδες συνολικά!

Ντιέγκο Μαραντόνα: Γονείς αντέδρασαν για γκράφιτι που σχεδιάστηκε σε σχολείο στην Καλαμαριά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης