Super League 1, Λάρισα-Άρης 0-3: Τριάρα και ξανά στην κορυφή - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Λάρισα-Άρης 0-3: Τριάρα και ξανά στην κορυφή - Δείτε τα γκολ

Ο Άρης άφησε γρήγορα πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό και... πάτησε ξανά κορυφή στη  Super League 1! Με 2 γκολ του Μάνου κι ένα του Σίλβα επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική και συγκατοικεί εκ νέου με τους «ερυθρόλευκους»

aris_nikh
Ο Άρης έχει αγαπήσει την κορυφή και το απέδειξε καθώς πέτυχε ιστορική νίκη (0-3) επί της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ χάρη στα δύο τέρματα του Δημήτρη Μάνου αλλά και το εκπληκτικό τέρμα του Σιάντε Σίλβα.

Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Superleague καθώς ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό καθώς κέρδισαν την ΑΕΛ στη Λάρισα έπειτα από 30 χρόνια. Συμπτωματικά, η τελευταία νίκη του Άρη ήταν μια μέρα σαν σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου 1990. Στο παιχνίδι, οι Θεσσαλονικείς ήταν υπέροχοι στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ξεδίπλωσαν τις επιθετικές αρετές τους. Ο Δημήτρης Μάνος ήταν ο πρωταγωνιστής, ενώ ο Σιάντε Σίλβα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ihtg3486v5-sf)


Η βασική διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Άρης αξιοποίησε μία από τις προϋποθέσεις που δημιούργησε, σε αντίθεση με την ΑΕΚ. Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε δύο υποχρεωτικές αλλαγές στο βασικό σχήμα με την επιστροφή του Γιώργου Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας αλλά και τον Λούκας Σάσα ως δεύτερο κεντρικό χαφ. Η 3η ήταν η τοποθέτηση του Κριστιάν Γκάνεα στην αριστερή πλευρά της άμυνας όπου ο Ρουμάνος (στο πρώτο ημίχρονο) δεν κατάφερε να κρύψει το διάστημα αποχής του. Ο Γιάννης Τάτσης επέλεξε να φορτώσει τη μεσαία γραμμή του (3-5-2), αλλά και το δίδυμο των Τρούγιτς-Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Ειδικά ο πρώτος ήταν αρκετά δημιουργικός στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και σε διάστημα 45-50 δευτερόλεπτων είχε δύο στιγμές με τον Ντουρμισάι. Στην πρώτη… έπιασε αέρα και στη δεύτερη μόλις που ακούμπησε την μπάλα (με προβολή) έπειτα από παράλληλα πάσα του Βαγγέλη Πλατέλλα. Στις αλλαγές του Άκη Μάντζιου ήταν και η επιστροφή του Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλές αποφάσεις, σαν αυτή του 15ου λεπτού όπου αντί να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο από το ύψος του πέναλτι, προσπάθησε να κάνει το δύσκολο.

Ο ΜΑΝΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7iexl3gt0sp-sf)


Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Μάνος το έψαξε απελπισμένα και το βρήκε μετά από 12 τελικές προσπάθειες. Η γλυκιά σέντρα του Σάκιτς στο 18ο λεπτό και κυρίως η κίνηση του Μάνου (βγήκε μπροστά από τον Ηλιάδη) αλλά και η εκτέλεσή του με το κεφάλι ήταν τα τρία στοιχεία που έδωσαν στους «κίτρινους» το προβάδισμα με 0-1. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Άρης βρήκε χώρους αλλά όχι και τον τρόπο για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ένα αδύναμο σουτ του Λούκας Σάσα δεν θα μπορούσε να απειλήσει, ενώ στο σουτ με εξωτερικό φάλτσο του Μάνου στο 42’, ο Νάγκι κράτησε όρθια την ομάδα του.

Η ΑΕΛ αναγκάστηκε να ανεβάσει τις γραμμές της, απέκτησε την κατοχή της μπάλας κι επίσης είχε δύο ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν προϊόν δύο διαδοχικών λαθών του Εμάνουελ Σάκιτς τα οποία «διόρθωσε» ο Μάριος Σιαμπάνης αποκρούοντας σουτ του Πλατέλλα, ενώ στο δεύτερη του 37ου λεπτού, στην προβολή του Τρούγιτς η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Άρη.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΝΟΥ Η ΑΕΛ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε υποτονικά και για τις δύο ομάδες, πράγμα το οποίο υποχρέωσε τον Γιάννη Τάτση να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε αγωνιστική φιλοσοφία. Ο προπονητής της ΑΕΛ αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα καθώς προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Καταρχήν, έβαλε τρίτο φορ περιοχής (σ. σ. Πινακάς), δείχνοντας πρόθεση επένδυση στις στημένες φάσεις, αλλά και τους Τόρζε, Γκαζάλ. Η ΑΕΛ έβγαλε ενέργεια στα πρώτα, έγινε πολύ πιο απειλητική, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος δεν πατούσε καλά στο γήπεδο και επιδόθηκε σε διαδοχικά λάθη. Αυτά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι είχαν δύο σπουδαίες στιγμές με τα σουτ των Τρούγιτς, Φίλιπ αλλά ο Μάριος Σιαμπάνης είχαν εξαιρετική αντίδραση και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7igclqo8xwh-sf)


Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ματέο Γκαρσία πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στο 62ο λεπτό καθώς κινούμενος εντός της περιοχής κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και εκτέλεσε όταν έπρεπε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο διαιτητής Καραντώνης είχε αντίθετη άποψη και μετά την εξέταση της φάσης στο VAR ακύρωσε το τέρμα εκτιμώντας ότι ο εκτεθειμένος Μπερτόγλιο επηρέασε τη φάση αν και τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο Άρης δεν τα παράτησε, επέμεινε αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Στο 71’ ο Ζίζιτς πρόλαβε τον Δημήτρη Μάνο τη στιγμή που ο επιθετικός του Άρη βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι για να εκτελέσει. Ο επιθετικός του Άρη δικαιώθηκε για την επιμονή του λίγα δευτερόλεπτα μετά καθώς η άμυνα της Λάρισας και πάλι πιάστηκε στον ύπνο και αφού ο Νάγκι απέκρουσε στο πρώτο σουτ του Ροζ, ο Μάνος χωρίς αντίπαλο από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7igfpv2az8h-sf)


ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΖΙΟ

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7igyft0grnt-sf)


Σε οκτώ λεπτά ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές ούτως ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του και φυσικά προσδοκώντας σε καλύτερη κάλυψη των χώρων ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν προϋποθέσεις απειλήσεις από την ΑΕΛ. Γενικώς στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι, αλλά έχοντας τρεξίματα στο γήπεδο οι «κίτρινοι» δεν τους το επέτρεψαν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τελευταία ουσιαστική απειλή της ΑΕΛ ήταν αυτή του 61ου λεπτού (!) καθώς στο τελευταίο ημίωρο χαρακτηρίστηκε από ένα σωρό ημιτελείς προσπάθειες με εξαίρεση μια προβολή του Τρούγιτς στις καθυστερήσεις.

Ο Σιάντε Σίλβα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μ’ ένα καταπληκτικό γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Πορτογάλος επιθετικός πέρασε μεταξύ τριών παικτών της ΑΕΛ, εκτέλεσε υποδειγματικά τον Ναγκί βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα (0-3).

Ο MVP: Ο Δημήτρης Μάνος σημείωσε δύο τέρματα έπειτα από περίπου 15 μήνες καθώς το είχε κάνει κόντρα στον Παναθηναϊκό την εποχή που αγωνιζόταν στον ΟΦΗ.

Στο ύψος του: Αυτό τον τίτλο διεκδικούν οι Γιώργος Δεληζήσης, Μάριος Σιαμπάνης

Ο αδύναμος κρίκος: Τα στόπερ της ΑΕΛ βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Η «γκάφα»: Αυτή του Γκάνεα στο 60ο λεπτό με την κακή εκτίμηση της φάσης αλλά ο Σιαμπάνης σταμάτησε τον Τρούγιτς.

Το «στραγάλι»: Πολύ κακή διαιτησία από τον Καραντώνη. Ακύρωσε το γκολ του Ματέο Γκαρσία στο 62’ θεωρώντας ότι ο εκτεθειμένος Μπερτόγλιο επηρέασε τη φάση αλλά τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν το αντίθετο. Η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πλατέλλα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Καραντώνης δεν πήρε σχετική ειδοποίηση από το VAR για να σταθεί στη φάση. Γενικώς, ο διαιτητής από την Ημαθία έκανε πολλά λάθη, αλλά στάθηκε τυχερός που τελικώς αυτά δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα χάρη στα γκολ του Μάνου.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Άρης ήταν πιο ουσιαστικός από την ΑΕΛ και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχε εξαιρετική απόδοση. Σημείωσε δύο γκολ, μέτρησε το ένα και είχε κλασικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Η δε ΑΕΛ σ’ ένα ακόμη παιχνίδι παρουσίασε απολύτως προβληματική εικόνα

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Ναγκί, Ηλιάδης (53’ Γκαζάλ), Σπαρβ (80’ Γλύνος), Στελιάνο, Ντουρμισάι, Πλατέλλας (53’ Πινακάς), Μούζεκ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Κρούγιτς, Κωστή (53’ Τόρζε)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Γκάνεα, Ροζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα (69’ Κάτσε), Ματίγια, Γκάμα (77’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (90’ Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (69’ Σίλβα), Μάνος (77’ Λόπεθ)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Champions League: Ο Κέλεχερ έσωσε την Λίβερπουλ αλλά ο Κλοπ δεν... ξέρει πως τον λένε (φωτό + βίντεο)

Champions League: Σκέφτονται αλλαγή του format με 10 ματς στους ομίλους και 32 ομάδες συνολικά!

Ντιέγκο Μαραντόνα: Γονείς αντέδρασαν για γκράφιτι που σχεδιάστηκε σε σχολείο στην Καλαμαριά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης