Champions League: «Πάτησε» τη Ρεάλ η Σαχτάρ - «Κλείδωσε» την τρίτη θέση η Ζάλτσμπουργκ - Δείτε τα γκολ

Champions League: «Πάτησε» τη Ρεάλ η Σαχτάρ - «Κλείδωσε» την τρίτη θέση η Ζάλτσμπουργκ - Δείτε τα γκολ

Η Σαχτάρ μετά τη Μαδρίτη, νίκησε και στο Κίεβο (2-0) τη Ρεάλ και την έπιασε υπερτερώντας στην ισοβαθμία - Τρίτη η Βασίλισσα, στο φάσμα του αποκλεισμού - Τρίποντο ελπίδας (1-3) για τη Ζάλτσμπουργκ στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ για την 5η αγωνιστική του Champions League 

saxtarr
Όπως στη Μαδρίτη, έτσι και στο Κίεβο. Η Σαχτάρ νίκησε για δεύτερη φορά τη Ρεάλ, 2-0 στο Ολιμπίσκι με τα γκολ των Ντεντίνιο και Σόλομον, την έπιασε υπερτερώντας μάλιστα στην ισοβαθμία και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση με τους μερένγκες να φλερτάρουν όσο ποτέ έντονα με τον αποκλεισμό από το Champions League.

Στο άλλο ματς η Ζάλτσμπουργκ ξεκόλλησε την πλάτη της από τον τοίχο και «πάτησε» τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα (1-3), με ενδεχόμενη απώλεια της Ατλέτικο κόντρα στη Μπάγερν να τις φέρνει αντιμέτωπες σε «τελικό» πρόκρισης στην Αυστρία.

Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Δεύτερη... ντροπή και κίνδυνος ιστορικού αποκλεισμού

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hpqkmwdibd-sf)


Αυτό που κάνει αρχικά η Σαχτάρ, είναι θεόμουρλο. Αφού έχει συνολικό εις βάρος της σκορ με τη Γκλάντμπαχ το απίθανο 10-0, κατάφερε αντιθέτως, να κάνει δύο νίκες στον όμιλο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά το 2-3 που πήρε στην Ισπανία, τώρα καθάρισε εύκολα 2-0 τους Μερένγκες και τους άφησε στην 3η θέση του 2ου ομίλου, καθώς στην ισοβαθμία τους βάζει από κάτω.

Ο Ασένσιο δεν κατάφερε εξ επαφής να σκοράρει, σημαδεύοντας το δοκάρι (5΄). Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο, πίεσε, αλλά οι Ουκρανοί χτύπησαν δύο φορές στην κόντρα. Στην πρώτη φάση έπειτα από κόρνερ των Μαδριλένων και λάθη στην άμυνα, ο Ντεντίνιο πλάσαρε από κοντά. Ξανά σε αντεπίθεση (82') ο Σόλομονο το τελείωσε με μακρινό σουτ και τώρα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, η Βασίλισσα κινδυνεύει να μην περάσει τον όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League.

Σαχτάρ (Λουίς Κάστρο): Τρούμπι, Ματβιένκο, Μπόνταρ, Ντοντό, Βιτάο, Μάρλος (73' Μαϊκόν), Στεπανένκο, Τάισον (74' Σόλομον), Κοβαλένκο, Τετέ, Ζούνιορ Μοράες (25' Ντεντίνιο)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Λούκας Βάθκεθ, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο, Ροντρίγκο (77' Βινίσιους), Οντεγκααρντ (77' Ισκο), Μπενζεμά (77' Μαριάνο)

Λοκομοτίβ Μόσχας - Ζάλτσμπουργκ 1-3: Ένστικτο επιβίωσης και στο κόλπο για… όλα

Ήταν ουραγός, αλλά αδικημένη. Άξιζε περισσότερα από έναν βαθμό μετά από 4 παιχνίδια και το είχε αποδείξει τόσο απέναντι στη Μπάγερν, παρά το εμφατικό 2-6, όσο και κόντρα στην Ατλέτικο. Είχε μείνει, όπως και με την πλάτη στον τοίχο, αφού η ήττα ισοδυναμούσε με αποκλεισμό από παντού στην Ευρώπη. Ωστόσο, η Ζάλτσμπουργκ μένει στο κόλπο για την 3η θέση, ακόμη και για την πρόκριση στο «16», χάρη στο εμφατικό διπλό της στη Μόσχα κόντρα στη Λοκομοτίβ (1-3).

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7hpqkmgd6mp-sf)


Οι Αυστριακοί έκαναν το τέλειο πρώτο μέρος, εκμεταλλεύτηκαν τους «βολεμένους» και με ισοπαλία γηπεδούχους και δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία στο σκορ. Ο Μπερίσα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στο 1ο του γκολ στο 18’, περίμενε για νέο έλεγχο VAR στο 2ο του γκολ στο 28’, το οποίο τελικά μέτρησε. Ο ίδιος ο Γερμανός στράικερ διπλασίασε τα τέρματά του στο 41’ κι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο σύνολο του Τζέσι Μαρς, που δεν έχασε τον έλεγχο στο 2ο μέρος.

Το εύστοχο πέναλτι του Μίραντσουκ στο 78’ αναπτέρωσε τις ελπίδες για τους Μοσχοβίτες, ωστόσο, ο καταπληκτικός Αντεγέμι, 11 λεπτά αφότου μπήκε αλλαγή, έκλεψε, κουβάλησε τη μπάλα κι εκτέλεσε μόνος του τον Γκιλιέρμε στο 81’, σφραγίζοντας τον θρίαμβο της Red Bull.

Πλέον, η Ζάλτσμπουργκ έχει το πάνω χέρι για την 3η θέση, ενώ αν η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν νικήσει τη Μπάγερν, τότε θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση σε εντός έδρας «τελικό» με τους Ροχιμπλάνκος την τελευταία αγωνιστική!

Λοκομοτίβ Μόσχας (Μάρκο Νίκολιτς): Γκιλιέρμε, Ζιβογκλιάντοβ (85’ Ριμπτσίνσκι), Τσόρλουκα, Μουρίλο, Ραΐκοβιτς (46’ Ιγκνατίεβ), Λισάκοβιτς (46’ Μουκίν), Μαγκέεβ, Λιστσόβ (46’ Μίραντσουκ), Ρίμπους, Έντερ, Ζε Λουίς (90’ Καμανό)

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσε Μαρς): Στάνκοβιτς, Ούλμερ, Βέμπερ, Ραμάλιο, Κρίστενσεν, Σόμποζλαϊ (77’ Ντάκα), Καμαρά (69’ Σούτσιτς), Γιουνούζοβιτς, Μουεπού, Κοϊτά (70’ Αντεγέμι), Μπερίσα (90+3’ Ονγκέν)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ισχυρός συμπαίκτης του Ολυμπιακού στο γήπεδο της κοινωνίας

Το μήνυμα του Μαραντόνα για τον γιο του λίγες ώρες πριν πεθάνει - «Πρόσεχε τον άγγελό μου»

Τασούλα Κελεσίδου: Θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ και εξηγεί στο protothema.gr το «γιατί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης