Συγκλονίζει ο μικρός για τον οποίο ο Μαραντόνα έπαιξε στις λάσπες: «Εχασα τον δεύτερο πατέρα μου»!

Συγκλονίζει ο μικρός για τον οποίο ο Μαραντόνα έπαιξε στις λάσπες: «Εχασα τον δεύτερο πατέρα μου»!

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε παίξει το 1985 σε φιλανθρωπικό ματς σε ένα γήπεδο χωράφι μέσα στις λάσπες - Το παιδάκι που βοήθησε τότε, τώρα μιλάει συγκινημένο για τον θάνατο του Ντιεγκίτο

Maradona_acerra
Τον Μάρτιο του 1985 ο Λούκα Κουάρτο δεν είχε συμπληρώσει καλά, καλά τον πρώτο του μήνα εν ζωή όταν για χάρη του έφτασε στην γενέτειρα του Ατσέρα, ο πιο διάσημος επισκέπτης που έχει βρεθεί στην πόλη των 60.000 κατοίκων.

Ο λόγος για τον αείμνηστο (το γράφουμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε) Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος αν και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο βρέθηκε στο γραφικό (και λασπωμένο) γηπεδάκι της τοπικής ομάδας, ως επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας των παικτών της Νάπολι προκειμένου να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι για τον Λούκα.

Ο μικρός τότε Λούκα είχε γεννηθεί με μια σπάνιας μορφής δυσπλασία στα χείλη (και όχι με κάποια άλλη ασθένεια σύμφωνα με το μύθο που κυκλοφόρησε) και η οικογένεια του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσει τα χρήματα για την εγχείριση.

Ο Πιέτρο Πουτσόνε, συμπαίκτης του Ντιέγκο στη Νάπολι και φίλος της οικογένειας μίλησε στον Αργεντίνο, ο οποίος προσπέρασε όλα τα εμπόδια που έβαλε η διοίκηση (πληρώνοντας τα ασφάλιστρα από την τσέπη του) και τα χρήματα που μαζεύτηκαν υπερκάλυψαν τα έξοδα με τον Λούκα να μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Luca


Κλείσιμο
Ο Λούκα έκτοτε δεν μπόρεσε να συναντήσει ποτέ τον σωτήρα του, αν και το 2002 συμμετέχοντας σε ιταλικό τηλεοπτικό σόου (το αντίστοιχο «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου) προσπάθησε αλλά αρκέστηκε στο να του απευθύνει ένα δημόσιο ευχαριστώ.

Σήμερα ο 35χρονος Λούκα ιδιοκτήτης εποχιακού καταστήματος στο Ρίμινι μίλησε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων λέγοντας συγκινημένος για τον Ντιέγκο: «Θα του είμαι ευγνώμων για όσο ζω. Αισθάνομαι σα να έχασα τον δεύτερο πατέρα μου»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης