Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Βόλος 3-3: Τι ματσάρα ήταν αυτή!

Super League 1, Απόλλων Σμύρνης-Βόλος 3-3: Τι ματσάρα ήταν αυτή!

Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League 1 έπεσε μ' ένα απίστευτο ματς με ακόμη πιο απίστευτη εξέλιξη - Ο Απόλλων προηγήθηκε με 3-0 με τρία από το 45'+2 έως το 55' αλλά γύρισε πίσω και το πλήρωσε - Στο 60' ο Δουβίκας στο 79' ο Μπαρτόλο και στο 90'+1' ο Κολόμπο διαμόρφωσαν το τελικό 3-3!

Apol-Vol
Τι ματς είδαμε... Ο Απόλλων Σμύρνης και ο Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 ύστερα από έναν αγώνα «διαφήμιση» για το ποδόσφαιρο. Ηταν μαγεία. Καθηλωτικό. Και παρότι σε έναν ισόπαλο αγώνα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αισθάνονται πως κέρδισαν, αφού πήραν αποτέλεσμα παρότι στο 59' έχαναν με 3-0. Κάτι που εύλογα «μεταφράζεται» πως οι γηπεδούχοι...αυτοκτόνησαν.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντομίνγκεζ, Λισγάρας, Μπρούσιτς στα στόπερ, τον Μπαξεβανίδη δεξιό μπακ-χαφ, τον Χουχούμη αριστερό, τον Φατιόν στο «6», τους, Κολ, Τσιλούλη να τραβιούνται αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τους Μπεντινέλι, Ιωαννίδη προωθημένους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Μήτογλου, Δημόπουλο, Κολόμπο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κιάκο, Ριένστρα στον άξονα, τον Μαρτίνες «δεκάρι», τους Ουάρντα, Περέα στα άκρα και τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης



ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ναι μεν οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που στο 5' απείλησαν πρώτοι (απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα), όμως έκτοτε εκείνοι είχαν την κατοχή και απειλούσαν.

Ο Μπεντινέλι από τα αριστερά ήταν αρκετά δραστήριος, όμως τον τίτλο του κορυφαίου στο πρώτο ημίχρονο διεκδικεί και μάλλον «κερδίζει» ο Ιωαννίδης. Ο φορ του Απόλλωνα ήταν «κολόνα» μέσα στα αντίπαλα καρέ, κρατούσε μπάλα και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Κλείσιμο
Ο 26χρονος στράικερ «έφτιαξε» τις φάσεις των Μπεντινέλι στο 6' (έστρωσε για τον Βραζιλιάνο που «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο Γκαραβέλης έδιωξε), Μπαξεβανίδη στο 31' (κατέβασε όμορφα την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή την έστρωσε στον δεξιό του μπακ που από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ) και Κολ στο 33' ( βγήκε στην πλάτη της άμυνας, την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη για τον Αργεντινό που βρέθηκε σε θέση φορ, αλλα το κοντινό του πλασέ ήταν υπό πίεση και μπλόκαρε ο Γκαραβέλης).

Την ίδια στιγμή ο Βόλος είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, η καλύτερή του στιγμή ήταν ένα ανέβασμα του Ουάρντα που «έκοψε» για τον Φεράρι, η παράλληλη του οποίου όμως δεν βρήκε συμπαίκτη του.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα έδειχναν πως η ανάπαυλα θα βρει τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Χουχούμης έκανε τη σέντρα, ο Ιωαννίδης άφησε την μπάλα να περάσει και ο Τσιλούλης από κοντά στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα. Μετά από εξέταση VAR το γκολ μέτρησε και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε το προβάδισμα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7gta6yy97ll-sf)



ΤΕΤΑΡΤΟ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (46'-60') ΚΑΙ 3-0
Σέντρα στο δεύτερο μισό και με το «καλημέρα» ο Απόλλων διπλασίασε τα τέρματά του. Με τον Ιωαννίδη πάλι «πρωταγωνιστή». Αρχικά έβγαλε την κάθετη στον Μπεντινέλι που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκαραβέλη, αλλά ο πορτιέρε του Βόλου απέκρουσε το πλασέ του σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πήρε την κεφαλιά, ο Φεράρι απομάκρυνε πριν την μπάλα περάσει τη γραμμή και κατέληξε στον Ντομίνγκες, που στο 48' σκόραρε με κοντινό σουτ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7gtkqwshtap-sf)




Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν τα πάντα με το μέρος τους (monentum, ψυχολογία κτλ) και λίγα λεπτά μετά «σφιχταγκάλιασαν» μία ενδεχόμενη νίκη τους. Πιο συγκεκριμένα στο 54' όταν ο Δημόπουλος ανέτρεψε τον Μπεντινέλι και αμέσως καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεσή της και ναι μεν ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε, πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά πλάσαρε εύστοχα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7gtq7zi4vl5-sf)


Στο 59' ο Ιωαννίδης «φλέρταρε» με το γκολ (σούταρε μόνος στην περιοχή αλλά απέκρουσε ο Γκαραβέλης) και κάπου εκεί συμπληρώθηκε ένα τέταρτο «φωτιά» για τον Απόλλωνα.

«ΜΟΝΟΙ» ΔΟΥΒΙΚΑΣ, ΜΠΑΡΤΟΛΟ ΚΑΙ 3-2
Τότε (60') ο Βόλος που με την είσοδο του Γέντρισεκ έπαιζε από το 51' φουλ επίθεση (4-4-2) μείωσε σε 3-1 με την ωραία κεφαλιά του Δουβίκα, ύστερα από σέντρα του Φεράρι, και πλέον στην «εξίσωση» των γηπεδούχων μπήκε ο όρος «διαχείριση». Αρχισαν να δίνουν μέτρα στον αντίπαλό τους και «έπαιζαν» και με το «ρολόι».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7gtuia8jec1-sf)


Ο αγώνας μεταφέρθηκε στο μισό του Απόλλωνα, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να κάνουν τη «μεγάλη» φάση. Μέχρι που φτάσαμε στο 79', όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Νίνη ο Μπαρτόλο βρέθηκε αφύλαχτος στο πίσω δοκάρι και από κοντά μείωσε σε 3-2. Και στα δύο γκολ των φιλοξενούμενων οι σκόρερ τους ήταν μόνοι σε πλεονεκτική θέση και «τιμώρησαν» την άμυνα των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7gu7h2duyjt-sf)



ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΒΟΛΟΣ, Ο ΠΕΡΕΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΚ ΚΑΙ 3-3 ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο+συν τις καθυστερήσεις. Ο Λόπεθ είχε ανεβάσει όλους τους παίκτες του ψηλά και είναι χαρακτηριστικό πως χρέη... μπακ εκτελούσε ο Περέα! Ομως οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά, έδιωχναν κάθε γέμισμα και φτάσαμε στις καθυστερήσεις (90'+2'). Ο Ουάρντα «γέμισε», ο Μπαρτόλο βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, «έκοψε» για τον Κολόμπο που μόνος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-3.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7guhdmkqvll-sf)


MVP: Ο Ιωαννίδης. Ο φορ του Απόλλωνα ναι μεν δεν βρήκε δίχτυα (το «άγγιξε» στο 59'), όμως «έφτιαξε» 4 φάσεις (2 σε Μπεντινέλι από 1 σε Κολ, Μπαξεβανίδη), ενώ είχε συμμετοχή στα 2 πρώτα γκολ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ηταν κίνδυνος θάνατος για τα αντίπαλα καρέ.

Στο ύψος του: Ο Μπαρτόλο. Ο 24χρονος Αργεντινός πέρασε στο ματς στο 70' και ήταν ο «ηγέτης» της μεγάλης ανατροπής του Βόλου. Σκόραρε στο 79', έδωσε την ασίστ για το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και πήρε την ομάδα του από το χέρι. Πολύ καλή παρουσία και του Νίνη, που επίσης ήρθε από τον πάγκο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φερνάντεθ. Ο Ισπανός πέρασε στο ματς στο 76' και με το σκορ 3-1 υπέρ του Απόλλωνα. Σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Βόλος ήταν ψηλά και αποστολή του ήταν να κρατήσει μπάλα και να βγει στην αντεπίθεση. Κυρίως το πρώτο. Δεν κατάφερε να δώσει «ανάσες» στην άμυνά του.

Η «γκάφα»: Οταν ένα ματς είναι 3-0 στο 59' και λήγει 3-3, τότε την έχουν κάνει όλοι στην ομάδα που δεν κέρδισε. Ολοι οι σκόρερ του Βόλου ήταν μόνοι τους μέσα στην περιοχή σε ψηλές μπαλιές της ομάδας τους, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε με 3 στόπερ. Γενικότερα το τελευταίο ημίωρο δεν λειτούργησε τίποτα σωστά για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Το «στραγάλι»: Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κολ. Από το VAR που ελέγχθηκε η φάση δεν υπέδειξαν παράβαση, αν και φαίνεται να υπάρχει επαφή. Στο 1-0 του Τσιλούλη που αρχικά υποδείχθηκε οφ σάιντ, η φάση ελέγχθηκε για το αν ήταν εκτεθειμένος ή όχι ο σκόρερ και ο Ιωαννίδης, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως ήταν σε αντικανονική θέση ο Χουχούμης που έκανε τη σέντρα. Υπήρξε μόνο ένα ριπλέι για την περίπτωσή του και τον έδειχνε μπροστά, όμως οι γραμμές μπήκαν στους δύο τελευταίους και όχι στον μπακ του Απόλλωνα. Ετσι ούτε και εκεί μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα. Πρόκειται για 2 φάσεις που σήκωσαν κουβέντα. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ζήτησαν φάουλ/χέρι, στη φάση της ισοπφάρισης. Αμέσως και χωρίς VAR καταλογίστηκε το πέναλτι στην ανατροπή του Μπεντινέλι από τον Δημόπουλο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Είδαμε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι της Super League. Εξι γκολ, πολλές φάσεις, με ρυθμό, διακύμανση που έκοψε την ανάσα. Ολα μαζί. Στη «σούμα» ο Απόλλων ήταν καλύτερος και μέχρι το 60' θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα γκολ. Δεν είναι τυχαίο πως οι συνολικές τελικές ήταν 16-5 υπέρ του. Αλλά στο τέλος «αυτοκτόνησε». Δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς και ο Βόλος έφτασε σε ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί, σε ψυχολογικό επίπεδο, με νίκη.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης