Super League 1, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Έκαναν σεφτέ οι Κρητικοί - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Έκαναν σεφτέ οι Κρητικοί - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Στάρτζεον (20'), Νέιρα (πεν. 68') ο ΟΦΗ νίκησε στις... λεπτομέρειες τον καλό ΠΑΣ Γιάννινα που είχε ισοφαρίσει με εξαίσιο γκολ του Ελευθεριάδη (45') - Πρώτη εντός έδρας νίκη των Κρητικών εφέτος, πλησιάζουν στην εξάδα της Super League 1

5195916
Την πρώτη του εντός έδρας νίκη φέτος με σκορ 2-1 επί του ΠΑΣ και 2η διαδοχική στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν, ισοφαρίστηκαν αλλά βρήκαν και 2ο γκολ με τον Νέιρα, που το αφιέρωσε στη μνήμη του Μαραντόνα.

Η διάταξη του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το ματς με Σωτηρίου κίπερ, άμυνα με Ουές, Διαμαντή, Γιαννούλη και Κοροβέση, κέντρο με Μεγιάδο κόφτη και Ντε Γκουζμάν - Νέιρα εσωτερικούς χαφ, άκρα με Γρίβα και Στάρτζεον και επιθετικό τον Σαρντινέρο.

Πως ξεκίνησε ο ΠΑΣ

Το αρχικό πλάνο του ΠΑΣ ήταν για ένα σχήμα με 4-4-2. Χουτεσιώτης ο πορτιέρε, άμυνα με Κάργα, Παντελάκη, Πίρσμαν και Σάλιακα, κέντρο με Σιόντη, Κάστρο, Ντομίνγκεζ και Ελευθεριάδη (έξω δεξιά και έξω αριστερά οι Σιόντης και Ελευθεριάδης) και μπροστά οι Λεό και Παμλίδης.

Πρώτη προσπάθεια με Παμλίδη και μετά για ένα περίπου 20λεπτο ουδέν...

Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα ο ΠΑΣ είχε μία φάση με τον Παμλίδη που σούταρε άουτ. Ο ΟΦΗ πίεσε και είχε ένα φάουλ του Ντε Γκουζμάν στο 14' που έπιασε ο Χουτεσιώτης. Γινόταν εμφανές πάντως ότι και οι δύο ομάδες το ήθελαν πολύ αυτό το ματς.

Ο Στάρτζεον το 1-0 για τον ΟΦΗ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7fuv38b9ydd-sf)


Κλείσιμο
Στο 21ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ μετά από γυριστό του Σαρντινέρο από πλάγια θέση με τον Χουτεσιώτη να διώχνει αλλά τον Στάρτζεον να είναι εκεί για να σκοράρει. Οι Παντελάκης και Σάλιακας ήταν εκείνοι που έχασαν τους δύο παίκτες του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ πίεσε και για το 2-0. Στο 28' ο Νέιρα βρέθηκε απέναντι στον Χουτεσιώτη αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΣ μάζεψε τη μπάλα. Οι Κρητικοί μέσα σε λίγα λεπτά είχαν βρεθεί κοντά στο 2-0.

Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ελευθεριάδη αλλά έβαλε γκολάρα με σουτ για το 1-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε στροφές και... τιμώρησε την οπισθοχώρηση του ΟΦΗ. Στο 30' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ελευθεριάδη όμως ο ίδιος παίκτης σκόραρε με σουτάρα στις καθυστερήσεις για το 1-1. Αρχικά σηκώθηκε το σημαιάκι του οφσάιντ λανθασμένα βέβαια. Μετά με τη χρήση VAR το γκολ μέτρησε. Μάλιστα χρειάστηκε και ένα διάστημα μέχρι να οριστικοποιηθεί το 1-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7fvgkvszxd5-sf)


Λάθος του Κάργα με πέναλτι και 2-1 ο ΟΦΗ

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε την ατυχία του ΟΦΗ (στο α' μέρος με την αναγκαστική αλλαγή του Ντε Γκουζμάν) και είχε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών. Έχασε τον Σάλιακα και τον Λεό. Στο 65ο λεπτό το λάθος του Κάργα που έπεσε με δύναμη πάνω στον Νέιρα και τον έριξε κάτω έφερε το πέναλτι για τον ΟΦΗ. Ο Νέιρα έκανε αμέσως μετά το 2-1 για να το αφιερώσει στη μνήμη του Μαραντόνα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΟΦΗ άλλαξε σχηματισμό με 3-5-2 αλλά και 5-3-2 για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Διάταξη άλλαξε και ο ΠΑΣ προς το τέλος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7fwapg8jr41-sf)


MVP: Ο Νέιρα προφανώς. Κυρίως διότι παίρνει το πέναλτι από τον Κάργα και το εκτελεί εύστοχα για το 2-1.

Στο ύψος τους: Στάρτζεον και Ελευθεριάδης. Αμφότεροι βρήκαν δίχτυα στον αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του ΠΑΣ για τα ατομικά της λάθη. Και στη φάση του 1-0 και στο 2-1.

Η γκάφα: Ανήκει στον Κάργα. Φυσικά για τη φάση του πέναλτι πάνω στον Νέιρα.

Το στραγάλι: Εντελώς αδικαιολόγητο ότι σηκώθηκε σημαιάκι οφσάιντ στη φάση του 1-1 του Ελευθεριάδη και χρειάστηκε εκεί το VAR για να μετρήσει. Ο ΠΑΣ επίσης έχει ζητήσει πέναλτι για παίκτη που πήγε να κλείσει τον Παμλίδη και πέφτοντας βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Πάντως χρήση VAR έγινε και στο πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΟΦΗ για το εάν υπήρχε οφσάιντ νωρίτερα.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Σε ένα ματς που δεν είχε πολλές φάσεις ο ΟΦΗ έκανε λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό του. Έτσι πήρε το ματς με τον ΠΑΣ. Γενικά πάντως ήταν μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (76' Λυμπεράκης), Διαμαντής, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκουζμάν (36' λ.τρ. Σακόρ), Στάρτζεον (84' Βούρος), Γρίβας (75' Γιάννου) και Σαρντινέρο.

ΠΑΣ: Χουτεσιώτης, Κάργας, Σάλιακας (59' λ.τρ. Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Παντελάκης, Σιόντης (77' Δούμτσης), Κάστρο, Ντομίνγκεζ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης & Λεό (64' λ.τρ. Καρτάλης).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκαριστικό ατύχημα στη Formula 1: Εξερράγη το μονοθέσιο του Γκροζάν

Κόμπι Μπράιαντ: Τον Μάιο η είσοδός του στο Hall of Fame

Κορωνοϊός: Θετικός ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης