Super League 1 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Άνετη νίκη για τους πράσινους - Δείτε τα γκολ

Super League 1 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Άνετη νίκη για τους πράσινους - Δείτε τα γκολ

Την 3η και πιο εύκολη νίκη στη Super League 1 πέτυχε ο Παναθηναϊκός με το 2-1 επί του Παναιτωλικού - Ο Μακέντα άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» και με αυτογκόλ ο Λιάβας... φρόντισε να «τελειώσει» το ματς από το ημίχρονο! - Ο Μεντόσα μείωσε στο 94' -Οι «πράσινοι» πέτυχαν ακόμη 3 γκολ που σωστά ακυρώθηκαν μέσω VAR

paoneo_panait
Παρουσιάζοντας διάθεση για δημιουργικό ποδόσφαιρο, άσχετα αν αυτό μπορεί να μην αποτυπώθηκε σε τελικές προσπάθειες για γκολ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια νίκη που ήρθε πολύ άνετα και την είχε ανάγκη και για το ψυχολογικό κομμάτι πέρα από το βαθμολογικό. Δυο γκολ από το πρώτο μέρος κι άλλα τρία που δεν μέτρησαν ποτέ λόγω VAR έφτιαξαν ένα θετικό απόγευμα για τους «πράσινους» του Μπόλονι.

Ακόμα μια ήττα για τον Παναιτωλικό με την ομάδα του Δέλλα να δείχνει ιδιαίτερα αδύναμη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και το αρνητικό αποτέλεσμα να έρχεται τελείως φυσιολογικά και αρκετά πιο εύκολα απ' όσο μπορεί να δείχνει σε κάποιον το αποτέλεσμα, αν δεν έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη του ματς...

Ένας Βιγιαφάνιες που... έφερε τα πάνω – κάτω
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες με την παρουσία του στην 11άδα του Παναθηναϊκού βοήθησε τρομερά με απλό ποδόσφαιρο, με κατοχή της μπάλας, με εύκολες και σίγουρες μεταβιβάσεις, αλλά και... μπέρδεψε συμπαίκτες και αντιπάλους με τις συνεχείς κινήσεις του στο γήπεδο. Ήταν πραγματικά μια μονάδα... δίχως θέση για το «τριφύλλι» στον αγωνιστικό χώρο κι όμως αυτό είχε κάτι το διαφορετικό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό όλο το προηγούμενο διάστημα. Με πρέσινγκ που κατά διαστήματα ήταν... ασφυκτικό από τους «πράσινους» και τον Διούδη να διώχνει συνεχώς τους συμπαίκτες του ώστε να παραμείνουν ψηλά και να κρατήσουν τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Μπορεί κλασσικές ευκαιρίες να μην υπήρξαν για το «τριφύλλι», όμως, πήγε στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ του 2-0. Στο 19' από ωραία χαμηλή μπαλιά του Σάντσες προς την περιοχή ο Μακέντα επιτέλους σκόραρε έπειτα από κάτι περισσότερο από έναν μήνα με κοντινό πλασέ για το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7fs7q655t3d-sf)


Κλείσιμο
Στο 43' από τρέξιμο που... εξάντλησε τον Ζαγαρίτη, ο νεαρός φουλ μπακ πήρε το άνοιγμα του Καρλίτος, έκανε το γύρισμα και ο Λιάβας πέτυχε το αυτογκόλ για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7fsmtyb9tbt-sf)


Ο Παναιτωλικός αδυνατούσε να φτιάξει οτιδήποτε ή έστω να κρατήσει τη μπάλα από τον άξονα όπου οι Τσιγγάρας και Ντίας δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τους Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο και «Βίγια», ενώ, από τις πλευρές οι Γιάκολις και Αριγίμπι – με τον τελευταίο να έχει κάποιες στιγμές που τα έβαζε με τον Σάντσες – το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν απλά να γεμίζουν προς την περιοχή... Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς η αλήθεια είναι ότι ανήκε στους Αγρινιώτες με την κεφαλιά του Αζάντι που δεν πήγε προς την εστία. Σημειώνεται πως στο 10' ο Αϊτόρ σκόραρε από μπαλιά του Βιγιαφάνιες, όμως ο VAR αποφάσισε ότι υπήρχε οφσάιντ στον κορμό του Ισπανού και το γκολ δεν μέτρησε.

Απόλυτος έλεγχος και πρωταγωνιστής... ο VAR
Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε κι άλλα γκολ στο παιχνίδι και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις είτε με ψηλές ξαφνικές μπαλιές προς την περιοχή, είτε κυρίως από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου όπου επέλεξε να κινείται ο Λούκας Βιγιαφάνιες σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Από τις προσπάθειες των παικτών του Μπόλονι σημειώθηκαν ακόμα δυο γκολ όμως υπήρχε παράβαση και έτσι έγιναν τρία συνολικά τα τέρματα που πέτυχαν και... δεν κατάφεραν να χαρούν στο ματς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού! Στο 48' υπήρχε χέρι του Βιγιαφάνιες στο γύρισμα προς τον Καρλίτος που έπειτα από τρεις προσπάθειες να σκοράρει έκανε τρομερή ασίστ με τακουνιά για τον Αϊτόρ, ενώ, ο τελευταίος στο 65' ήταν εκτεθειμένος προτού «σερβίρει» στον Μαουρίσιο το εύκολο γκολ.


Ο Παναιτωλικός σπάνια κατάφερνε να ανεβάσει τη μπάλα και τους παίκτες του ψηλά για να βρεθεί στο μισό γήπεδο του «τριφυλλιού» είτε να πλησιάσει την περιοχή του Διούδη και το τέμπο της αναμέτρησης ήταν τέτοιο που ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο Καρλίτος μετά τη μια ώρα αγώνα ξεκουράστηκε, ο Αγιούμπ επέστρεψε έπειτα από αρκετό καιρό, η κόπωση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο αλλά εκείνοι αντικαταστάθηκαν προς το φινάλε από τους Μπουζούκη και Σερπέζη. Από τις αξιοσημείωτες φάσεις ο Ζαγαρίτης στο 77' έπειτα από εντυπωσιακό σπριντ – ακόμα ένα – νικήθηκε από τον Κνετ, ενώ στις καθυστερήσεις για χέρι που έκανε ο Σάντσες στην περιοχή ο Μεντόσα έγραψε το τελικό 2-1 από την άσπρη βούλα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7fuiqs080r5-sf)


MVP: Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου στην αναμέτρηση με τον καίριο ρόλο που είχε γι' ακόμα μια φορά στον άξονα και την τρομερή διάρκεια που επιδεικνύει μέσα στο παιχνίδι με καθαρό μυαλό και ενέργειες που πολύ σπάνια να είναι λανθασμένες.

Στο ύψος του: Δεν θέλει κανένα ερώτημα και καμία σκέψη. Λούκας Βιγιαφάνιες. Με την ενέργειά που έβγαλε στο γήπεδο, το ελεύθερο παιχνίδι του όσο κι αν ... τάραξε κάπως τα λιμνάζοντα νερά στην διάταξη των «πράσινων» και τη διάθεση που έβγαλε στο γήπεδο, στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παναιτωλικός κατάφερε να φτιάξει μόλις μια φάση στο ματς στα πρώτα λεπτά με μια κεφαλιά που έφυγε άουτ και... αυτό ήταν όλο. Παντελής αδυναμία δημιουργίας παιχνιδιού και πειστικής παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα του Δέλλα...

Η γκάφα: Ο Λιάβας βρέθηκε εκεί που δεν θέλει να βρεθεί κανείς αμυντικός όταν γίνεται επικίνδυνο γύρισμα για γκολ από αντίπαλο και άθελά του πέτυχε το αυτογκόλ για το 2-0 του Παναθηναϊκού στο 43', κάνοντας πλέον αρκετά πιο δύσκολο το έργο της δικής του ομάδας.

Το στραγάλι: Κι όμως ακυρώθηκαν τρία γκολ για τον Παναθηναϊκό έπειτα και από τον έλεγχο του VAR για οφσάιντ και χέρι. Στο 10' ο Αϊτόρ κρίθηκε πως έστω και για εκατοστά δεν καλυπτόταν, στο 48' ο Βιγιαφάνιες έκανε χέρι και στο 65' ο Αϊτόρ ξανά ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό λαμβάνοντας τη μπάλα πριν κάνει την ασίστ. Σωστές οι κίτρινες που έδωσε ο ρέφερι στην εξέλιξη της αναμέτρησης, σωστό και το πέναλτι στο φινάλε σε χέρι του Σάντσες.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Σημαντικότατη επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να κάνει τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο όπου οι «πράσινοι» ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη. Κάκιστο παιχνίδι από τον Παναιτωλικό που δεν έφτιαξε τίποτα στο χορτάρι πέρα από μια φάση στο ξεκίνημα...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (83' Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (83' Μπουζούκης), Αϊτόρ (78' Μολό), Καρλίτος (67' Αγιούμπ), Μακέντα (78' Καμπετσής)

Παναιτωλικός: Κνετ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολις (60' Ντουάρτε), Μάζουρεκ (60' Τάχαρ), Αριγίμπι (70' Μεντόσα), Αζάντι (46' Βέργος)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης