Europa League: Χάνει την πρωτιά η Μίλαν, πρόκριση για Αρσεναλ

Europa League: Χάνει την πρωτιά η Μίλαν, πρόκριση για Αρσεναλ

Η Λιλ κράτησε τη Μίλαν στο 1-1 και για τον εαυτό της την κορυφή του 8ου ομίλου - Με το 0-3 στη Μόλντε, η Αρσεναλ πέρασε στους “32” του Europa League, όπως και η Χόφενχαϊμ

milan_lille

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Πολύτιμο διπλό στη Βουλγαρία για την πρόκριση και… περιμένει η Γιουνγκ Μπόις. Οι Ελβετοί επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 1-0, χάρη στο γκολ του Νσάμε από το 34’, έπιασε τη Ρόμα στην κορυφή με 7 βαθμούς και ελπίζει σε απώλεια της Κλουζ στο βραδινό ματς, για να πάρει σημαντική απόσταση από την 3η θέση 2 ματς πριν από το φινάλε.



2ος ΟΜΙΛΟΣ
Στην Αγγλία μπορεί να απογοητεύει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά στην Ευρώπη η Άρσεναλ διατηρεί το απόλυτο. Οι Κανονιέρηδες πέτυχαν το 4Χ4 στον όμιλο, νικώντας και στη Νορβηγία τη Μόλντε με 3-0, χάρη σε ένα ξέσπασμα στις αρχές του 2ου ημιχρόνου. Ο Πεπέ εξιλεώθηκε για την ανόητη αποβολή του κόντρα στη Λιντς ανοίγοντας το σκορ στο 50’, ο Νέλσον διπλασίασε το προβάδισμα στο 55’, αμφότεροι από ασίστ του Γουίλοκ, με τον 19χρονο Μπαλογκούν να γράφει το τελικό σκορ με το πρώτο του γκολ στο Europa League. Έτσι για την εξασφάλιση της πρόκρισης και της πρωτιάς απαιτείται ένας βαθμός στα εναπομείναντα ματς ή μια απώλεια ακόμη κι απόψε από τη Ραπίντ Βιέννης.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dgh9jsgn7t-sf)




8ος Ομιλος
Λιλ – Μίλαν 1-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dgnkrjsg9l-sf)


Είναι αυτή η απρόσμενη τριάρα της Λιλ στο “Σαν Σίρο” που όπως φαίνεται θα κρίνει την κορυφή στον 8ο όμιλο. Η Μίλαν χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δεν κατάφερε να απαντήσει ανάλογα στη Γαλλία. Αν και προηγήθηκε με το πλασέ του Καστιγιέχο (46'), δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Ο Μπαμπά (85') με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και κράτησε τους Λιλουά στην 1η θέση και στο +1 από τους Ροσονέρι.

Σπάρτα Πράγας – Σέλτικ 4-1


Κανείς όμως ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς η Σπάρτα Πράγας διέλυσε 4-1 τη Σέλτικ και βρίσκεται στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με τον Εντουαρντ (15'), αλλά οι Τσέχοι έκαναν ισοπεδωτική αντεπίθεση με τους Αντσκο (26'), Γιούλις (36', 80'), Πλάβσιτς (90'+4').

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Λιλ 8 (10-4)
2. Μίλαν 7 (7-5)
3. Σπ.Πράγας 6 (9-9)
4. Σέλτικ 1 (5-13)

Επόμενη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)
Λιλ – Σπάρτα Πράγας
Μίλαν – Σέλτικ

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βιγιαρεάλ 1-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dhng7osz1d-sf)


Αφεντικό παρέμεινε η Βιγιαρεάλ, που συνέχισε αήττητη στο γκρουπ παίρνοντας τον βαθμό στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη. Το Κίτρινο Υποβρύχιο πήρε προβάδισμα σχεδόν με τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Μπαένα να μετατρέπει σε ασίστ την εκπληκτική πάσα του Μπάκα. Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα αμέσως μετά την ανάπαυλα, χάρη στον Πέσιτς (47’), αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και μάλιστα, τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σαμπορίτ στο 89’.


Κάραμπαγκ – Σίβασπορ 2-3


Την ίδια ώρα, η Σίβασπορ επωφελήθηκε από την απώλεια των Ισραηλινών και τους πλησίασαν στο -1 από τη 2η θέση, με το διπλό στην τεχνητή έδρα (Κωνσταντινούπολη) της Κάραμπαγκ (2-3). Παρά τα δύο προβαδίσματα των γηπεδούχων με Ζουμπίρ (8’) και Μάτιτς (51’), οι Τούρκοι επανήλθαν ισάριθμες φορές και με πρωταγωνιστή τον γερόλυκο, Αρούνα Κονέ (40’ πεν., 79’) γύρισαν ανάποδα το ματς (είχε σκοράρει ενδιάμεσα ο Καγιόντε).


Βαθμολογία
1. Βιγιαρεάλ 10 (13-5)
2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 7 (4-6)
3. Σίβασπορ 6 (9-9)
4. Κάραμπαγκ 0 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική
Καραμπάγκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Σίβασπορ - Βιγιαρεάλ

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dh49pvssmp-sf)


Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση βρίσκεται η Αντβέρπ, η οποία πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Λίντσερ επικρατώντας με 2-0. Ετσι, είναι στο +3 από Τότεναμ (ματς λιγότερ) και από τους Αυστριακούς. Σημείο - κλειδί στο ματς η αποβολή του Τράουνερ στο 50', μιας και στην ίδια φάση ο Ραφαέλοβ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0. Οι Βέλγοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 83' ο Γκέρκενς διαμόρφωσε το 2-0.


11ος Ομιλος
Βόλφσμπεργερ – Ντ. Ζάγκρεμπ 0-3


Ο 11ος όμιλος απέκτησε πλέον ένα βασικό φαβορί, καθώς όλα παραμένουν ανοικτά. Σε αυτόν τον ρόλο έθεσε τον εαυτό της άξια η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς πέρασε με το εμφατικό 0-3 από τη Βόλφσμπεργερ. Μάγιερ (60'), Πέτκοβιτς (75') και Ιβάνουσετς (90'+1') έδωσαν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στους Κροάτες.



ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φέγενορντ 0-0

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dgs67tehmp-sf)


Αυτό συνέβη φυσικά σε συνδυασμό με το 0-0 στο ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φέγενορντ με τους Ολλάνδούς να παίζουν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο


Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Ντ. Ζάγκρεμπ 8 (4-0)
2. Φέγενορντ 5 (4-5)
3. Βόλφσμπεργερ 4 (5-6)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βόλφσμπεργερ
Φέγενορντ - Ντ. Ζάγκρεμπ

12ος Ομιλος
Λίμπερετς - Χόφενχαϊμ 0-2

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7dgtjsd8xjt-sf)


Στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται ήδη η Χόφενχαϊμ, η οποί επικράτησε 2-0 της Λίμπερετς στην Τσεχία. Οι Γερμανοί πέτυχαν την τέταρτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς και πήραν από την 4η στροφή το εισιτήριο. Αντίθετα, οι Τσέχοι αναζητούν ένα... θαύμα, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά τον δρόμο προς τα δίχτυα τον βρήκαν στο τελευταίο τέταρτο. Στο 77' ο Μπάουμγκαρτνερ πέτυχε το 1-0 με υπέροχο πλασέ και στο 89' ο Κράμαριτς από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-0.


Γάνδη - Ερυθρός Αστέρας 0-2


Μια ανάσα από την επόμενη φάση ο Ερυθρός Αστέρας, αφού έφυγε με το διπλό από το Βέλγιο και χρειάζεται ένα βαθμό. Εφτασε τις τρεις νίκες, είναι στο +6 από τη Λίμπερετς και δεν... υπάρχει τρόπος να χάσει το εισιτήριο (5-1 τους Τσέχους στο Βελιγράδι). Μόλις στο 1ο λεπτό ο Πέτροβιτς πέτυχε το 1-0 και στο 58΄ο Μιλούνοβιτς με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Χόφενχαϊμ 12 (13-1)
2. Ερυθρός Αστέρας 9 (9-4)
3. Λίμπερετς 3 (2-12)
4. Γάνδη 0 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική (3 Δεκεμβρίου)
Γάνδη - Λίμπερετς
Ερυθρός Αστέρας - Χόφενχαϊμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης