Champions League: Στους «16» η Μπάγερν - «Σόκαρε» τη Λίβερπουλ η Αταλάντα - Δείτε τα γκολ

Champions League: Στους «16» η Μπάγερν - «Σόκαρε» τη Λίβερπουλ η Αταλάντα - Δείτε τα γκολ

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε το εισιτήριο για τους «16» του  Champions League - Βήμα πρόκρισης για την Πόρτο στον όμιλο του Ολυμπιακού - Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Αταλάντα (2-0 την Λίβερπουλ)

livnew
Μτά από τις Τσέλσι, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν έγινε η έκτη κατά σειρά ομάδα που εξασφάλισε πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να επικρατεί με 3-1 της Ζάλτσμπουργκ στην "Allianz Arena" και να πανηγυρίζει το "4 στα 4" στον 1ο όμιλο.

Τεράστια νίκη στο Μιλάνο πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Ίντερ που την έφερε στην 2η θέση του 2ου ομίλου, σπουδαία επιτυχία στο Άνφιλντ για την Αταλάντα, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Λίβερπουλ (ντεμπούτο ως βασικός για τον Κώστα Τσιμίκα στο Champions League με την κόκκινη φανέλα) και έβαλε φωτιά στον 4ο όμιλο.

Η Πόρτο επικράτησε 2-0 της Μαρσέιγ και είναι μία ανάσα από την πρόκριση στα νοκ-ματς, ενώ Ατλέτικο και Λοκομοτίβ έμειναν στο 0-0 στην Μαδρίτη.

1ος όμιλος

Μπάγερν Μονάχου - Ζάλτσμπουργκ 3-1: Λέβα όπως Ραούλ και ραντεβού στους «16»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7coknypsd9t-sf)


Η ώρα που θα γράψει ιστορία φαινόταν πως πλησιάζει. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε φτάσει σε σημείο να θέλει ένα δίδυμο τερμάτων για να γίνει ο κορυφαίος γήινος σκόρερ του Champions League (πάντα πίσω από Κριστιάνο-Μέσι) κι αν τα έβρισκε, η Μπάγερν Μονάχου πολύ δύσκολα θα είχε θέμα απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ. Προς το παρόν, ο Πολωνός «killer», αρκέστηκε στο ένα, με το οποίο ισοφάρισε τον Ραούλ στην 3η θέση και τα 71 γκολ στα «αστέρια, γεγονός που και πάλι ήταν αρκετό για να ανοίξει ο δρόμος της νίκης για τους Βαυαρούς και μαζί κι αυτός της πρόκρισης στους «16».

Κλείσιμο
Ο Χάνσι Φλικ έδωσε τόπο στα νιάτα και τους καινούριους (Ρίτσαρντς, Ρόκα), αλλά οι… παλιοί ήταν εκείνοι που καθάρισαν κόντρα στη Red Bull. Ο Λέβα άνοιξε το σκορ στο 42’ από την ασίστ του Μίλερ, ο Κομάν διπλασίασε τα τέρματα στο 52’ κι ο παίκτης που τον αντικατέστησε, ο Λερόι Σανέ, πήρε σκυτάλη για το 3-0 στο 68’, κάνοντας πολύ πιο εύκολα τα πράγματα από όσο έδειχναν. Διότι δύο λεπτά πριν ο νεοαποκτηθείς Ρόκα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Μάνουελ Νόιερ είχε ντυθεί…. Σούπερμαν, χαρίζοντας τη μία σπουδαία απόκρουση μετά την άλλη και όντας ο καθοριστικός παράγοντας που το 3-1 του Μπερίσα στο 73’ δεν αυξήθηκε για τους Αυστριακούς. Δίνοντας εν τέλει το δικαίωμα για πανηγυρισμούς, με τη μαθηματική εξασφάλιση πρόκρισης και πρωτιάς από την 4η αγωνιστική, όσο το νικηφόρο σερί στο Champions League επεκτείνεται στις 15 νίκες!

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ (63’ Ερναντέζ), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ρίτσαρντς (79’ Μαρτίνεθ), Ρόκα, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (62’ Σανέ), Μίλερ, Κομάν (79’ Κόμαν), Λεβαντόφσκι

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσι Μαρς): Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βόμπερ, Ούλμερ, Μουεπού (71’ Ασιμέρου), Καμαρά, Γιουνούζοβιτς (71’ Αντεγιέμι), Σόμποσλαϊ (71’ Σούτσιτς), Κόιτα, Μπερίσα


Ατλέτικο Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Μόσχας 0-0: Αδίκησε τον εαυτό της κι έχει... μπλέξει

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7cpnrt7nlvt-sf)


Ερχόταν με φόρα την νίκη 10ετίας κόντρα στη Μπαρτσελόνα κι αυτό φάνηκε σε όλο το 90λεπτο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν πληθωρική, δημιουργούσε κατά συρροή, έχασε ευκαιρίες, έκανε ό,τι έπρεπε για να κυριαρχήσει απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας και να πάρει τη νίκη-μισή πρόκριση. Αυτό, όμως, θα πρέπει να περιμένει, αφού τίποτα από τα παραπάνω δεν έφερε το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που κόλλησε και σε ισπανικό έδαφος κόντρα στους Ρώσους και τα πράγματα για τη 2η θέση εξακολουθούν να είναι ρευστά.

Μετά από επιθετικό μονόλογο στο πρώτο μέρος με τελικές 11-0, οι Ροχιμπλάνκος πίστεψαν ότι έλυσαν τον γόρδιο δεσμό στο 68’. Ο Κόκε χρίστηκε σκόρερ με άμεσο τελείωμα προ του Γκιλιέρμε, ωστόσο, το VAR διόρθωσε τα κακώς κείμενα καθώς ήταν οφσάιντ για… εκατοστά. Έτσι, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες με Φέλιξ και Χιμένες, το 0-0 δεν άλλαξε και τώρα οι Μαδριλένοι πρέπει πάση θυσία να νικήσουν την «αδιάφορη» και πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, για να μην κατευθυνθούν στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ με την πλάτη στον τοίχο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι (60’ Ερμόσο), Γιορέντε (60’ Λεμάρ), Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (80’ Καμέγιο), Φέλιξ, Κορέα

Λοκομοτίβ Μόσχας (Μάρκο Νίκολιτς): Γκιλιέρμε, Ζιβογκλιάντοβ, Τσόρλουκα, Σερκέιρα, Ρίμπους, Ιγκνατίεβ, Κούλικοβ, Κρικόβιακ, Καμανό (76’ Ριμπτσίνσκι), Μίραντσουκ (76’ Μαγκέεβ), Ζε Λουίς

Αποτελέσματα
Μπάγερν Μονάχου - Ζάλτσμπουργκ 3-1
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Μόσχας 0-0

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 12 (15-4)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 5 (4-7)
3. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-5)
4. Ζάλτσμπουργκ 1 (7-14)

Επόμενη αγωνιστική (1/12):
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου
Λοκομοτίβ Μόσχας - Ζάλτσμπουργκ

2ος όμιλος

Γκλάντμπαχ – Σαχτάρ 4-0: Συνολικό 10-0 και με ενάμιση πόδι στους “16”

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7clxujd54p5-sf)


Οταν έγινε η κλήρωση, στο “Borussia Park” έκαναν υπολογισμούς για το πώς θα μπορούσαν να πάρουν την 3η θέση. Η 4η αγωνιστική όμως βρίσκει τη Γκλάντμπαχ να φιγουράρει στην 1η θέση του 2ου ομίλου. Και μάλιστα να είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League. Σε αυτό τη βοήθησε η και στις δύο αναμετρήσεις τους τραγική Σαχτάρ. Στην Ουκρανία οι Γερμανοί τη διέλυσαν 0-6 και τώρα συνέχισαν με το επίσης εμφατικό 4-0. Το πέναλτι του Στιντλ (17'), η κεφαλιά του Ελβέντι (34') και το υπέροχο ανάποδο ψαλίδι του Εμπολό (45'+1') έκλεισαν χορταστικά το ημίχρονο, με τον Βεντ (77'0 να ολοκληρώνει το συνολικό 10-0 της Μπορούσια κόντρα στην ομάδα του Ντόνετσκ.

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Ελβέντι, Γκίντερ, Στιντλ (81' Μπένες), Λάινερ, Κράμερ,Λάζαρο (69' Χέρμαν), Νόιχαουζ (69' Νόιχαουζ), Τιράμ, Εμπολό (69' Πλεά).

Σαχτάρ (Λουίς Κάστρο): Πιατόβ, Κριτσόβ, Ματβιένκο, Μπόνταρ, Ντοντό, Μάρλος (71' Μάρλος Αντόνιο), Στεπανένκο, Πάτρικ (81' Μαϊκόν), Σόλομον (59' Φερνάντο), Τετέ, Μοράες.

Champions League, Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα έσπασε την κατάρα του Σαν Σίρο - Δείτε τα γκολ

Αποτελέσματα
Γκλάντμπαχ – Σαχτάρ 4-0
Ιντερ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)
1. Γκλάντμπαχ 8 (14-4)
2. Ρεάλ Μ. 7 (9-7)
3. Σαχτάρ 4 (4-12)
4. Ιντερ 3 (4-7)

Επόμενη αγωνιστική (01 Δεκεμβρίου)
Σαχτάρ – Ρεάλ Μ.
Γκλάντμπαχ – Ιντερ


3ος όμιλος

Μαρσέιγ - Πόρτο 0-2: Αγκαλιά με την πρόκριση οι «Δράκοι»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7con1739wgp-sf)

H Πόρτο αγκαλιά με την πρόκριση! Οι «Δράκοι» μετά την τριάρα στο Οπόρτο πέρασαν χαλαρά και από τη Μασσαλία επικρατώντας 2-0 της Μαρσέιγ και πλέον είναι αγκαλιά με το εισιτήριο για τη φάση των «16». Τι θέλουν; Ισοπαλία στα δυο εναπομείναντα ματς ή να χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός στη Γαλλία την επόμενη αγωνιστική. Αντίθετα, οι Μασσαλοί με 13 διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση (5 σερί εντός) έχασαν κάθε ελπίδα για τη 2η θέση και θα παλέψουν για τη συνέχεια στο Εuropa League. Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πίεσαν ψηλά, έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχούς και πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Ζαϊντού στο 39' άνοιξε το σκορ κι έβαλε τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό. Η Μαρσέιγ προσπάθησε να απειλήσει στην επανάληψη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 67΄η Πόρτο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκρούιτς, όμως δεν το εκμεταλλεύθηκε. Αντίθετα, στο 70' ο Μπαλέρντι, ανέτρεψε τον Μαρεγκά, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι έστειλε την Πόρτο στην άσπρη βούλα. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το 2-0 για τους «Δράκους».

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (10-1)
2. Πόρτο 9 (8-3)
3. Ολυμπιακός 3 (1-6)
4. Μαρσέιγ 0 (0-9)

5η Αγωνιστική (1/12)
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός
Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι

Champions League, Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 - Αδικήθηκε, του στοίχισαν και οι απουσίες - Δείτε το γκολ


4ος όμιλος

Άγιαξ – Μίντιλαντ 3-1: Πάντα στο «κόλπο» ο Αίαντας

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7con0sw6j5d-sf)

Στην σκιά της σπουδαίας νίκης της Αταλάντα στο «Άνφιλντ», ο Άγιαξ έκανε την δουλειά του κόντρα στη Μίντιλαντ (3-1) και παρέμεινε ισόβαθμος με τους Μπεργκαμάσκι, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του τέταρτου ομίλου του Champions League.

Πολύ ανώτερη η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, η οποία στο πρώτο ημίχρονο δεν μετουσίωσε την κυριαρχία της σε γκολ, παρ' ότι είχε ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Η αστοχία του πρώτου 45λεπτου, όμως, έδωσε την θέση της σε τρία γκολ μέσα σε είκοσι λεπτά, με τον 18χρονο Ράιαν Γκράβενμπερχ να ανοίγει το σκορ με καταπληκτικό σουτ (47').

Ο Νουσαΐρ Μαζραουΐ διπλασίασε τα γκολ του Αίαντα μόλις δύο λεπτά αργότερα, από ασίστ του Ντούσαν Τάντιτς, με τον Νταβίντ Νέρες, ύστερα από ασίστ του Λασινά Τραορέ, να δίνει διαστάσεις στη νίκη των Ολλανδών (67').

Η Μίντιλαντ, η οποία μετά και από αυτή την ήττα δεν έχει μαθηματικές ελπίδες ούτε για την συνέχεια στο Europa League, μείωσε με πέναλτι του Άβερ Μαμπίλ (80') και τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Έρικ Σβιατσένκο στις καθυστερήσεις.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ (82' Κλάιμπερ), Σουρς, Μπλιντ (66' Μαρτίνες), Ταλιαφίκο – Κλάασεν (66' Άλβαρες), Λάμπιαντ (82' Πρόμες), Γκράβενμπερχ – Νέρες (90' Εκέλενκαμπ), Τραορέ, Τάντιτς.

Μίντιλαντ (Μπρίαν Πρίσκε): Χάνσεν – Κουλς, Σβιατσένκο, Σολτς, Παουλίνιο (26' λ. τρ. Τζ. Άντερσον) – Μάντσεν (69' Μ. Άντερσον), Ονιέκα – Ντρέγιερ (82' Ίσακσεν), Σίστο (81' Πφάιφερ), Μαμπίλ – Καμπά (69' Κράεβ).


Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2: Οι... τρελοί του Μπέργκαμο έβαλαν φωτιά στον όμιλο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7coieyaetyx-sf)

Αταλάντα, πόσα θέλεις να μας τρελάνεις; Η απίθανη ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν χώνεψε εύκολα το 5-0 από την Λίβερπουλ στο Μπέργκαμο και πήρε σπουδαία, ιστορική ρεβάνς, πανηγυρίζοντας τη νίκη μέσα στο «Άνφιλντ» (2-0). Μια νίκη που φέρνει τους Μπεργκαμάσκι, αλλά και τον Άγιαξ, στο -2 από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία δεν μπορεί να επαναπαυτεί.

Πικρό το ντεμπούτο ως βασικός για τον Κώστα Τσιμίκα, αφού ο Έλληνας αριστερός μπακ τα πήγε καλά μεν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ της Αταλάντα, λίγο προτού γίνει αλλαγή, σε μια στιγμή πάντως που ο Κλοπ είχε προφανώς προαποφασίσει, αφού έκανε τέσσερις μαζεμένες.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Αταλάντα, η οποία είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Ρόμπιν Γκόσενς, την οποία απέκρουσε ο Άλισον, με τους (νωθρούς) Κόκκινους να απαντούν με... υποψία ευκαιρίας του επιστρέφοντος Μοχάμεντ Σαλάχ, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα.

Στο δεύτερο μέρος, η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Ίλιτσιτς, ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο είχε ζητήσει πέναλτι σε κόντρα με τον Τσιμίκα, κινήθηκε στην πλάτη του και, με προβολή ύστερα εξαιρετική σέντρα του Αλεχάντρο Γκόμες (60').

Η πιο απολαυστική ιταλική ομάδα των τελευταίων... δεκαετιών (!) «χτύπησε» εκ νέου τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν συνδυάστηκαν τα δύο ακραία μπακ, με τον Χανς Χάτεμπουρ να βρίσκει τον Γκόσενς για το 2-0.

Η κάκιστη Λίβερπουλ δεν αντέδρασε ποτέ και η Αταλάντα έφτασε δικαίως στην σπουδαία νίκη, μόλις η δεύτερη ιταλικής ομάδας επί των Κόκκινων στο Champions League μέσα στο «Άνφιλντ», μετά την Φιορεντίνα το 2009.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Ν. Γουίλιαμς, Ρ. Γουίλιαμς, Μάτιπ (85' Μιναμίνο), Τσιμίκας (61' Ρόμπερτσον) – Τζόουνς, Βαϊνάλντουμ (61' Φαμπίνιο), Μίλνερ – Σαλάχ (61' Φιρμίνο), Οριγκί (61' Ντιόγκο Ζότα), Μανέ.

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Ντιμσίτι – Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Πεσίνα (85' Μίραντσουκ), Γκόσενς – Ίλιτσιτς (70' Σαπάτα), Γκόμες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άγιαξ – Μίντιλαντ 3-1
Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λίβερπουλ 9 (8-2)
2. Άγιαξ 7 (7-5)
3. Αταλάντα 7 (8-7)
4. Μίντιλαντ 0 (2-11)

Επόμενη αγωνιστική (1/12):
Αταλάντα – Μίντιλαντ
Λίβερπουλ – Άγιαξ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δείτε την ταινία του Κουστουρίτσα για τον «Θεό της μπάλας» (βίντεο)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το χέρι του Θεού και το γκολ του... Θεού - Δείτε βίντεο

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν το «Χρυσό Αγόρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης