Champions League: Εισιτήριο στους «16» για Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους - Δείτε τα γκολ

Champions League: Εισιτήριο στους «16» για Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους - Δείτε τα γκολ

Από σήμερα εξασφάλισαν θέση στους «16» του Champions League η Τσέλσι και η Σεβίλλη από τον 5ο όμιλο, καθώς και η Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους από τον 7ο - Θρίλερ στο 8ο γκρούπ μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν-Λειψίας, ενώ στο 6ο η Ντόρτμουντ και η Λάτσιο κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση

barcaaa
Μετά από την Τσέλσι και την Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 4-0 στο Κίεβο την Ντινάμο και έκανε το 4Χ4 που την έφερε στους "16" του Champions League, ενώ θέση στα νοκ-άουτ έκλεισε και η Γιουβέντους με τον Μοράτα να υπογράφει ανατροπή (2-1) στο 92' κόντρα στην Φερεντσβάρος.

Από τον 6ο όμιλο, Ντόρτμουντ και Λάτσιο έκαναν το βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση μετά τις εντός έδρας νίκες τους απέναντι σε Μπριζ (3-0) και Ζενίτ (3-1) αντίστοιχα, ενώ στον 8ο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπασακσεχίρ (4-1) και απέκτησε προβάδισμα για την πρωτιά, με την να Παρί Ζεν Ζερμέν να επικρατεί στο ντέρμπι κόντρα στην Λειψία (1-0) και να έχει υπέρ της την ισοβαθμία απέναντι στους Γερμανούς στη μάχη της πρόκρισης.

6ος όμιλος

Ντόρτμουντ - Κλαμπ Μπριζ 3-0: Ο συνήθης… Χάαλαντ την οδηγεί στην πρωτιά

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7bugnrpnehl-sf)


Κόντρα στη Χέρτα Βερολίνου σκόραρε καρέ και διαμαρτυρόταν στον Λουσιέν Φαβρ γιατί τον έκανε αλλαγή. Ήθελε να σκοράρει περισσότερα, πάντα αυτό επιζητά και είναι ο καταλληλότερος για αυτή τη δουλειά. Τελικά του πήρε μόλις δύο μέρες για να το αποδείξει ξανά, αυτή τη φορά στη σκηνή του Champions League, εκείνη που ποτέ άλλοτε δεν έχει δει παίκτη να σκοράρει 16 γκολ στα 12 πρώτα του ματς. Αυτό το συνταρακτικό στατιστικό ανήκει στον Νορβηγό φορ μετά το νέο «show» κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, που μαζί με τον θαυμάσιο Τζέιντον Σάντσο, έστρωσαν την πρόκριση στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, την οποία θα εξασφαλίσουν μαζί με την πρωτιά στον όμιλο με νίκη στο επερχόμενο ματς με τη Λάτσιο.

Ο 20χρονος «killer» με το αγγελικό πρόσωπο πήρε το «όπλο» του για να ανοίξει και να κλείσει το σκορ του θριάμβου, προσθέτοντας κι άλλα γαλόνια καριέρας στο μεσοδιάστημα. Στο 18’, υποδέχθηκε υπέροχα την πάσα του Βρετανού εξτρέμ και τη μεταμόρφωσε σε ασίστ με το απόλυτο τελείωμα στην κλειστή γωνία του Μινιολέ, για να αρχίσουν οι «τρελές» συγκρίσεις που τον βγάζουν μακράν νικητή. Για να φτάσουν τα 15 γκολ στο Champions League, ο Μέσι χρειάστηκε 29 ματς, ο Κριστιάνο 51 και ο 2ος καλύτερος, Φαν Νίστελροϊ 19! Μάλιστα, συμπλήρωσε το 4/4 στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων για 2η σερί σεζόν (το είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι με τη Ζάλτσμπουργκ) και είναι ο μόνος που το σημειώνει μετά τους Ντελ Πιέρο και Κριστιάνο.

Κλείσιμο
Αφού ενδιάμεσα ο Σάντσο πήρε τη σκυτάλη του εκτελεστή και «ζωγράφισε» με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ στο 45', για να γίνει ο 1ος Άγγλος που σκοράρει στον θεσμό για ξένη ομάδα με φάουλ μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Χάαλαντ σκόραρε και το 16ο του τέρμα στο 60', διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και τα λόγια για την περίπτωσή του… μοιάζουν περιττά.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Μενιέ (73’ Μόρεϊ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (80’ Πάσλακ), Ντιλέινι (72’ Τσαν(, Μπέλιγχαμ, Σάντσο, Αζάρ, Ρέινα (81’ Μπραντ), Χάαλαντ (81’ Χάαλαντ)

Κλαμπ Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ, Μάτα, Κοσουνού, Ντέλι, Ντιατά (74’ Οκερέκε), Φόρμερ, Βάνακεν, Μπαλάντα (52’ Ριτς), Ντε Κετέλερε, Λανγκ (74’ Σκράιφερς), Κρμέντσικ (66’ Μπάτζι)


Λάτσιο - Ζενίτ 3-1: Με Ιμόμπιλε «σαλπάρει» για πρόκριση

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7btzr9xw1up-sf)


Στο ματς της Ρωσίας η απουσία του «παρόπλισε» τη Λάτσιο και χρειάστηκε το «alter ego» του, Φελίπε Καϊσέδο για να σώσει τον βαθμό στο φινάλε. Ωστόσο, ο Τσίρο Ιμόμπιλε είναι και πάλι εδώ μετά τη σύντομη περιπέτεια του κορωνοϊού και φρόντισε να «τιμωρήσει» τη Ζενίτ και να δώσει στους Λατσιάλι το τρίποντο-μισή πρόκριση.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι επικράτησε με 3-1 και ο Ιταλός ήταν παρών σε όλα τα κρίσιμα σημεία για να την σπρώξει προς τη νίκη. Αρχικά, με γκολ-ποίημα στην πρώτη φάση του ματς στο 3΄, που δεν πρόλαβε καν να το… δει ο Κερζακόβ και στο 2ο ημίχρονο με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το τελικό 3-1. Ενδιάμεσα, ο Παρόλο είχε κάνει το 2-0 στο 22’, ωστόσο, ο Τζιούμπα είχε μειώσει αμέσως (25’), επιτάσσοντας ξανά τον Capocanonniere της περσινής Serie A να βγει μπροστά για να εξασφαλίσει το τρίποντο και να καταστήσει ματς-κορυφής το ερχόμενο απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα, Πάτριτς, Χεντ, Ατσέρμπι, Λατσάρι, Παρόλο, Λέιβα, Αλμπέρτο, Μάρουσιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Κερζακόβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ζιρκόβ (73’ Αζμούν), Μάλκομ, Κουζιάεβ, Μπαρίος (59’ Ντριουσί), Ντόουγκλας Σάντος (37’ Σούτορμιν), Μοστοβόι (59’ Μουσάεβ), Ερόκιν (74’ Σάμκιν), Τζιούμπα

Αποτελέσματα
Ντόρτμουντ – Κλαμπ Μπριζ 3-0
Λάτσιο – Ζενίτ 3-1

Βαθμολογία
1. Ντόρτμουντ 9 (8-3)
2. Λάτσιο 8 (8-4)
3. Κλαμπ Μπριζ 4 (3-7)
4. Ζενίτ 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (2/12):
Ντόρτμουντ - Λάτσιο
Μπριζ - Ζενίτ

7ος όμιλος

Γιουβέντους – Φερεντσβάρος 2-1: Ανατροπή και πρόκριση με τον Μοράτα

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7btzr9a4nvd-sf)

Η δαιμωνιώδης φόρμα του Άλβαρο Μοράτα επιβεβαιώθηκε και στο Champions League, με τον Ισπανό επιθετικό να χαρίζει στο φινάλε νίκη – θρίλερ στην Γιουβέντους επί της Φερεντσβάρος (2-1), χάρη στην οποία η ομάδα του Αντρέα Πίρλο εξασφάλισε την πρόκρισή της στην φάση των «16».

Κακή στο πρώτο ημίχρονο η Γηραιά Κυρία, η οποία παρατάχθηκε με τον Ντανίλο ως κεντρικό αμυντικό (λόγω των απουσιών) και τους Ντιμπάλα – Κριστιάνο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός έδειξε να στερείται ρυθμού, αλλά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της Γιούβε (14'), προτού η Φερεντσβάρος καταφέρνει να προηγηθεί με τον Μίρτο Ουζούνι (19'), ο οποίος έχει μια ξεχωριστή ιστορία με... άρωμα Ελλάδας.

Οι Μπιανκονέρι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν με σουτ έξω από την περιοχή του «συνήθη ύποπτου» Κριστιάνο, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο Champions League για 15η διαδοχική σεζόν. Στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πρώτα ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι άγγιξε το γκολ σε σουτ που ο Ντένες Ντίμπους έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Αντρέα Πίρλο έριξε στο παιχνίδι ταυτόχρονα τους Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, Φεντερίκο Κιέζα και Άλβαρο Μοράτα.

Ο Ισπανός έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του και είχε σουτ στο δοκάρι και, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά ύστερα από κούρσα και σέντρα του Χουάν Κουαδράδο, ολοκλήρωσε την ανατροπή και έστειλε την Γιούβε στους «16».

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Στσέσνι – Κουαδράδο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο – ΜακΚένι (62' Κουλουσέφσκι), Μπετανκούρ (83' Ραμπιό), Αρτούρ (82' Ράμσεϊ), Μπερναρντέσκι (62' Κιέζα) – Ντιμπάλα (62' Μοράτα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φερεντσβάρος (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Ντίμπους – Χάιστερ, Λόβρεντσιτς (75' Μπότκα), Μπλάζιτς, Φρίμπονγκ, Ντβάλι – Σίγκερ (75' Λαϊντουνί), Σομάλια – Ζούμπκοφ (70' Ισαέλ), Ουζούνι, Τσολ Νγκεν (70' Μπολί).

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-4: Πρόκριση με τον Μπρέιθγουεϊτ σε ρόλο... Μέσι

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7bu19dqlikx-sf)

Υπάρχει Μπαρτσελόνα χωρίς Λιονέλ Μέσι; Σε λίγες περιπτώσεις, φαίνεται πως ναι! Χωρίς τον Αργεντινό σούπερ σταρ, τον Φρένκι ντε Γιονγκ (έμειναν στην Βαρκελώνη), τον σοβαρά τραυματία Ζεράρ Πικέ, αλλά ουσιαστικά και τον Αντουάν Γκριεζμάν (έμεινε για 65 λεπτά στον πάγκο), η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν πέρασε από το Κίεβο () και πανηγύρισε την μαθηματική πρόκριση στους «16» του Champions League, ούσα και το φαβορί για την πρωτιά του έβδομου ομίλου.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο και με λίγες ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν, με τον Κάρλος Ντε Πένα να χάνει την πιο σημαντική στις καθυστερήσεις, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να αρνείται το γκολ στην ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέκου.

Η Μπάρτσα, ανούσια στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισε» μέσα σε πέντε λεπτά (από το 52' έως το 57'), οταν πέτυχε και δύο γκολ, με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ. Αρχικά, ο Δανός σέρβιρε την μπάλα στον Σερζίνιο Ντεστ, ο οποίος νίκησε τον Γκεόργκε Μπούστσαν και πέτυχε το πρώτο του γκολ ως Μπλαουγκράνα.

Από δημιουργός, ο Μπρέιθγουεϊτ έγινε εκτελεστής, όταν ο Κάρλες Αλενιά εκτέλεσε κόρνερ, ο Όσκαρ Μινγκέθα («αντί – Πικέ» προερχόμενος από την Μπάρτσα Β) γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι και ο Δανός στο δεύτερο έκανε το 2-0.

Στο καλύτερό του (με μεγάλη διαφορά από το επόμενο) παιχνίδι με τα κυανέρυθρα, ο Μπρέιθγουεϊτ συνέχισε το... βιολί του, κέρδισε πέναλτι από τον Ποπόβ και πέτυχε το τρίτο γκολ (70') της «διαφορετικής», αλλά πολύ αποτελεσματικής Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί, μάλιστα, δεν έμειναν εκεί, με τον Γκριεζμάν να ολοκληρώνει μια πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, για να γράψει το εμφατικό 4-0 στις καθυστερήσεις.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν - Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβάεβ (59' Ποπόβ) – Σεπέλιεβ (83' Μπαλούτα), Μπουγιάλσκι, Χάρμας (59' Αντριέβσκι) – Σαπαρένκο (71' Λέντνεβ), Βέρμπιτς, Ντε Πένα (70' Σουπριάγκα).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ, Μινγκέθα, Λενγκλέ (65' Τζόρντι Άλμπα), Ζούνιορ Φίρπο – Πιάνιτς (65' Ρίκι Πουτς), Αλενιά – Τρινκάο (83' Κόνραντ Ντε λα Φουέντε), Κοουτίνιο (65' Γκριεζμάν), Πέδρι (73' Ματέους Φερνάντες) – Μπρέιθγουεϊτ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 0-4
Γιουβέντους – Φερεντσβάρος 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 12 (13-2)
2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 9 (8-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 1 (3-10)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-13)

Επόμενη αγωνιστική (2/12):
Φερεντσβάρος – Μπαρτσελόνα
Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου


8ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπασάκσεχιρ 4-1: Σούπερ Μπρούνο και αγκαλιά με την πρόκριση

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c7bu19d1nqd5-sf)


Η Γιουνάιτεντ ήταν εντυπωσιακή για ένα 45λεπτο, διέλυσε με 4-1 τη Μπασάκσεχιρ, έφτασε τους εννέα βαθμούς και είναι αγκαλιά με την πρόκριση. Εξαιρετικός ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Σόλσκιερ είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες στους βασικούς μετά το 60΄. Με ισοπαλία την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Παρί θα βρεθεί στους «16» του Champions League.

Σούπερ Μπρούνο, καθάρισε η Γιουνάιτεντ!

H Γιουνάιτεντ δε θύμιζε σε καμία περίπτωση την ομάδα που παρουσιάστηκε στο ματς της Κωνσταντινούπολης πριν δυο εβδομάδες περίπου, με τον Σόλσκιερ να παρουσιάζει στο Ολντ Τράφορντ ό,τι καλύτερο έχει στη διάθεσή του. Πρέσινγκ με το... καλησπέρα της αναμέτρησης, εξαιρετική κυκλοφορία, με τη Μπασάκ να μη μπορεί να κρατήσει μπάλα και να εγκλωβίζεται. Στο 2ο λεπτό ο Ράσφορντ έστειλε... μήνυμα και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Μπρούνο με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τούρκο γκολκίπερ πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 19 ήρθε και το δεύτερο γκολ! Η Γιουνάιτεντ έκρυψε τη μπάλα, ο Τέλες έκανε τη σέντρα, και τη γκάφα του Γκιουνόκ εκμεταλλεύθηκε ο Μπρούνο Φερνάντες που πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, από το περσινό του ντεμπούτο έχει συμμετοχή σε 34 γκολ (σε 35 συμ. έχει 21 γκολ και 13 ασίστ), 15 περισσότερα από οποιοδήποτε άλλον παίκτη του συλλόγου σε αυτό το διάστημα. Ο Φαν ντε Μπέεκ ήταν απολαυστικός έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Στο 33' η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι, με πρωταγωνιστή τον Ράσφορντ. Ο Μπρούνο άφησε στην άκρη το χατ τρικ και ο Ράσφορντ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 3-0. Ηταν το 5ο του γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς, όσα είχε στις πρώτες του 18 εμφανίσεις.

Προσπάθησε η Μπασάκ, αλλά…

Η Μάντσεστερ μπήκε στην επανάληψη με καλή ευκαιρία του Καβάνι, ωστόσο ο Ντε Χέα ήταν αυτός που είχε την επέμβαση του αγώνα, μιας και στο 51' αντέδρασε εντυπωσιακά στο σουτ του εξαιρετικού Βίτσκα. Στο 60΄ο Σόλσκιερ έκανε τρεις αλλαγές (εκτός Ράσφορντ, Μπρούνο, Μπισάκα), ο ρυθμός έπεσε, αν και οι Τούρκοι έδειχναν μαχητικοί. Μάλιστα, η προσπάθειά τους έφερε και γκολ στο 75'. Ο Τούρουτς με ωραία εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια στον Ντε Χέα. Οι πρωταθλητές Τουρκίας πάντως επέμειναν, εκμεταλλεύθηκαν τη νωθρότητα των γηπεδούχων και στο 80’ είχαν δοκάρι με τον Βίτσκα. Ένα καλό τελευταίο δεκάλεπτο της Μάντσεστερ έφερε και τέταρτο γκολ. Στις καθυστερήσεις, έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό ο Γκρίνγουντ έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε την ασίστ στον Τζέιμς και ο Ουαλός πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση διαμορφώνοντας το 4-1.

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν-Λειψία 1-0: Δεν... βλεπόταν, αλλά κέρδισε

Αποτελέσματα

Μαν. Γιουνάιτεντ - Μπασακσεχίρ 4-1
Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία 1-0

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (12-4)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 6 (5-4)
3. Λειψία 6 (4-7)
4. Μπασάκσεχιρ 3 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική (2/12)
Μπασάκσεχιρ - Λειψία
Μαν. Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γκουαρδιόλα: «Νίκη με τον Ολυμπιακό για να επικεντρωθούμε στις άλλες διοργανώσεις»

Με κορωνοϊό ο τεχνικός της Εθνικής, Τζον Φαν'τ Σχιπ

Μεγαλείο ψυχής από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Μοίρασε τρόφιμα στα Σεπόλια μακριά από τις κάμερες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης