Premier League, Λιντς - Άρσεναλ 0-0: Τύχη… βουνό - Δείτε βίντεο

Premier League, Λιντς - Άρσεναλ 0-0: Τύχη… βουνό - Δείτε βίντεο

Ρεσιτάλ αστοχίας της Λιντς, τρία δοκάρια και ο συγκινητικός Λένο κατάφεραν να αποτρέψουν την Άρσεναλ από μια βέβαιη ήττα (0-0) στο «Elland Road» - Ανόητη αποβολή του Πεπέ στο 52’

leeds_arsenall
Προερχόταν από ματς στην Premier League με μηδέν απειλές στον στόχο σε ένα ημίχρονο (κόντρα στην Άστον Βίλα), πρωτοφανής επίδοση στην εποχή Αρτέτα. Απέναντι στη Λιντς, η Άρσεναλ έπρεπε να νικήσει και ταυτόχρονα να επανέλθει στις πειστικές εμφανίσεις, γιατί τον τελευταίο καιρό σταμάτησε να διαβεβαιώνει για την πρόοδό της.

Τελικά, δεν πέτυχε τίποτα από τα δύο. Και θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη που η Λιντς «τρόμαξε» μπροστά στο φάντασμά της και της έκανε τη χάρη να μη σκοράρει, παρά το τσουβάλι ευκαιριών, τα τρία δοκάρια, τις θαυματουργές επεμβάσεις του Μπερντ Λένο, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα για σχεδόν ένα ημίχρονο, λόγω της απερίσκεπτης ενέργειας του Πεπέ που έριξε «κουτουλιά» στον Αλιόσκι.

Η τοποθέτηση του Ομπαμεγιάνγκ για πρώτη φορά επί ημερών Αρτέτα στην κορυφή της επίθεσης στο πρωτάθλημα έδειξε ότι θα αλλάξει την εικόνα της, που για 20 λεπτά πράγματι ήταν σταθερή. Μάλιστα, ο Πεπέ είχε δοκάρι σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ στο 22’, ενώ τρία λεπτά μετά ο Γκαμπονέζος σπατάλησε με βιαστική επιλογή την ευκαιρία να σκοράρει. Για 2ο σερί ματς έμεινε χωρίς τελική στον στόχο στο 1ο μέρος και… μέχρι εκεί.

Από το 25’ και μετά, οι Κανονιέρηδες παρέδωσαν πνεύμα στη δραστήρια Λιντς, που υποχρέωσε τον Λένο στην πρώτη του μεγάλη απόκρουση με τον Μπάμφορντ στο 31’ και φύλαξαν το σφυροκόπημά τους για μετά τη φάση του 52’, όταν ο Πεπέ «κρέμασε» την ομάδα του με την αποβολή.

Κλείσιμο
Με την κατοχή ως και το 75% υπέρ τους, η ομάδα του Μπιέλσα άγγιξε το 1-0 στο 64’, όταν ο Ντάλας έπιασε τέλειο σουτ με πορεία στο «Γ», αλλά ο Γερμανός κίπερ απογειώθηκε και επενέβη σωτήρια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, η συμβολή του έλαβε τέλος και η διάσωση της Άρσεναλ πέρασε στον παράγοντα «τύχη», ή καλύτερα… δοκαριού.

Πρώτα ο Ροντρίγκο στο 79’ με υπέροχο σουτ από απόσταση, έπειτα ο Μπάμφορντ με καρφωτή κεφαλιά στο 87’ και ακόμη πιο δραματικά ο Ραφίνια με σουτ έξω από τη μικρή περιοχή, βρήκαν δοκάρι, δίχως να ανοίξουν ποτέ το σκορ στην αναμέτρηση.

Έτσι, τα Παγώνια δεν σκόραραν για 2η φορά στη φετινή σεζόν, ενώ οι Λονδρέζοι με 9 τέρματα σημειώνουν τη μικρότερη παραγωγικότητά τους στις 9 πρώτες αγωνιστικές μετά τη σεζόν 1986-1987. Αναμενόμενα, και οι δύο παρέμειναν στο 2ο μισό της βαθμολογίας, στους 13 η Άρσεναλ, στους 11 η Λιντς και τα προβλήματα για αμφότερες συνεχίζονται.

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μεσλιέ, Έιλινγκ, Κοχ, Κούπερ, Ντάλας, Φίλιπς, Κλιχ, Αλιόσκι, Ραφίνια, Χάρισον (80’ Ποβέδα), Μπάμφορντ

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ, Τζάκα, Θεμπάγιος, Γουίλοκ (57’ Σάκα, 90+3’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Γουίλιαν (46’ Νέλσον), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή!

Βιεϊρίνια: «Άξιζε την ευκαιρία ο Γκαρσία, με τον Φερέιρα ήμουν πάντα καθαρός απέναντι του»

Εθνική Ανδρών μπάσκετ: Κλήθηκαν Ρογκαβόπουλος και Κακλαμανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης