Premier League, Λίβερπουλ-Λέστερ 3-0: Η πρωταθλήτρια είναι εδώ - Δείτε τα γκολ

Premier League, Λίβερπουλ-Λέστερ 3-0: Η πρωταθλήτρια είναι εδώ - Δείτε τα γκολ

Αυτή η Λίβερπουλ... τρομάζει τους ανταγωνιστές της και το 3-0 επί της Λέστερ έδειξε πως έχει τον τρόπο να κρατήσει και φέτος τον τίτλο της  Premier League - Ρεκόρ νικών στο Άνφιλντ για την ομάδα του Κλοπ

leicesternewww
Τι και αν η αγωνιζόταν χωρίς βασικούς αμυντικούς, τι και αν απουσίαζε ο Σαλάχ, αυτή η Λίβερπουλ… τρόμαξε τους ανταγωνιστές της. Οι Reds έκαναν πάρτι κόντρα στη Λέστερ, επικράτησαν εύκολα 3-0 και βρέθηκαν στην κορυφή της Premier League μαζί με την Τότεναμ!

Εικόνα πρωταθλήτριας, οι παίκτες του Κλοπ δημιούργησαν περισσότερες από 20 τελικές κι επιβεβαίωσαν πως είναι και φέτος το φαβορί για τον τίτλο. Η Λίβερπουλ έφτασε τα  64 εντός έδρας ματς αήττητη στην Premier League, σπάζοντας έτσι το εντυπωσιακό σερί της ομάδας του 1977-81.

Εντυπωσιακή η Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ των πολλών προβλημάτων (εκτός οι Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον, Σαλάχ) μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε με το... καλησπέρα και στο 2ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή, αλλά η προσπάθεια του Μανέ δε βρήκε στόχο. Στο 9΄ οι Κόκκινοι απείλησαν ξανά, όταν από τον εξαιρετικό συνδυασμό των Φιρμίνο, Μανέ, Τζόουνς, το σουτ του τελευταίου έβγαλε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ. Ο Δανός ήταν εξαιρετικός και στο 13' στο σουτ του Ζότα. Οι Reds δεν άφησαν τη Λέστερ να πάρει ανάσα, πίεζαν ασφυκτικά και πήραν αυτό που ήθελαν στο 21ο λεπτό. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εβανς είχε το μυαλό του στον... Μανέ και από το κεφάλι του η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ηταν το 6ο αυτογκόλ του Αγγλου αμυντικού στην Premier League και μόνο οι Νταν, Κάραγκερ και Σκρτελ έχουν περισσότερα. Η Λέστερ στη μοναδική φάση που η άμυνα της Λίβερπουλ αδράνησε έκανε φάση, αλλά στο 24' το σουτ του Μπαρνς πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, τα άκρα ήταν εξαιρετικά με Ρόμπερτσον, Μίλνερ και όταν η ομάδα ανέβαζε ρυθμό απειλούσε! Ετσι, στο 41' ήρθε το 2ο γκολ. Εξαιρετική πάσα του Τζόουνς, ακόμα καλύτερη η ασίστ του Ρόμπερτσον και ο Ζότα με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο Πορτογάλος έγραψε τη δική του ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά εντός έδρας ματς για την Premier League.

Δοκάρια και… Φιρμίνο!

Κλείσιμο
H Λίβερπουλ μπήκε το ίδιο δυνατά, αλλά ο Ζότα δεν μπόρεσε στο 47’ να βρει δίχτυα από κοντά. Ο Κλοπ στο 53’ είδε τον Κεϊτά να τραυματίζεται και πέρασε στο ματς τον Γουίλιαμς, με τον Μίλνερ να ανεβαίνει στα χαφ. Ένα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Μανέ βρέθηκε σε θέση βολής, νικήθηκε από τον Σμάιχελ και ο Φουκς έδιωξε στη γραμμή σε κόρνερ. Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο 56’ ήρθε μια ακόμα μεγάλη φάση. Ο Ζότα νικήθηκε από τον Σμάιχελ, ενώ ο Φιρμίνο από το γύρισμα του εξαιρετικού Πορτογάλου… κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 61’ για να δούμε φάση της Λέστερ, αλλά ο Άλισον ήταν εξαιρετικός στην προσπάθεια του Βάρντι να σκοράρει. Η Λίβερπουλ έδωσε χώρο στις «Αλεπούδες», οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά! Αντίθετα, οι Reds όταν έβρισκαν ευκαιρία απειλούσαν και στο 77’ έχασαν την ευκαιρία της χρονιάς. Φιρμίνο και Μανέ είδαν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι και τον Ολμπράιτον να διώχνει πάνω στη γραμμή! Στο 82’ πάλι ο Σενεγαλέζος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σμάιχελ. Ωστόσο, το τρίτο γκολ ήρθε στο 86’, με τον Φιρμίνο με καρφωτή κεφαλιά να διαμορφώνει το 3-0 και να βάζει ιδανικό τέλος σε μια απίθανη παράσταση στο Ανφιλντ!

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Κεϊτά (53' Γουίλιαμς), Τζόουνς, Φιρμίνο, Μανέ (89' Μιναμίνο), Ζότα (89' Οριγκί)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φουκς (62' Πρατ), Εβανς, Τζάστιν, Φοφανά, Ολμπράιτον, Μεντί, Τίλεμανς, Μάντισον, Μπαρνς (62' Ουντέρ), Βάρντι

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κλαούντια Ρομάνι - Φερνάντα Κολόμπο: Φόρεσαν τη στολή του διαιτητή!

Βιεϊρίνια: «Άξιζε την ευκαιρία ο Γκαρσία, με τον Φερέιρα ήμουν πάντα καθαρός απέναντι του»

Εθνική Ανδρών μπάσκετ: Κλήθηκαν Ρογκαβόπουλος και Κακλαμανάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης