Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο στην επτάρα της Πορτογαλίας – Νίκες και για Γερμανία, Ιταλία - Δείτε τα γκολ

Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο στην επτάρα της Πορτογαλίας – Νίκες και για Γερμανία, Ιταλία - Δείτε τα γκολ

Οι πρωταθλητές Ευρώπης με Σεμέδο βασικό συνέτριψαν 7-0 την Ανδόρρα, με τον Κρ. Ρονάλντο να γράφει ιστορία - Νίκες για Γερμανία, 1-0 την Τσεχία και Ιταλία, 4-0 την Εσθονία -Έπιασε Μπουφόν ο Ράμος σε συμμετοχές στο 1-1 της Ισπανίας με την Ολλανδία- Δείτε όλα τα γκολ

cr7
Ήταν φιλικό, αυτό είναι σίγουρο. Περισσότερο, όμως, έμοιαζε με προπόνηση, παρά για παιχνίδι. Γιατί και στην προπόνηση, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα νοιώθουν μεγαλύτερη πίεση. Κάπως έτσι, η Πορτογαλία διέσυρε με σκορ 7-0 την Ανδόρρα στη Λισσαβόνα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που είχαν στο αρχικό σχήμα τον Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού (αγωνίστηκε σε όλο το ματς) με το… καλημέρα επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, αφού προηγήθηκαν στο 9’ με τον Πέδρο Νέτο, ενώ στο 28’ ο Παουλίνιο έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Σημαντική βραδιά και για τους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σκόραραν στο ντεμπούτο τους με το εθνόσημο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πέρασε στο γήπεδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στο 56’ έδωσε την ασίστ στον Ρενάτο Σάντσες για το 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παουλίνιο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έκανε το 4-0. Το… σόου συνεχίστηκε για τους Ίβηρες και στο 76’ ήταν η σειρά του Μπερνάρντο Σίλβα να σκοράρει.

Και από τη στιγμή που βρισκόταν στο χορτάρι, σιγά μη δεν έβαζε και ο CR7 το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς. Μάλιστα, αυτό το γκολ ήταν ιστορικό, καθώς ήταν το Νο 746 σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, φτάνοντας τον Φέρενς Πούσκας στην 4η θέση της λίστας των σκόρερς όλων των εποχών. Παράλληλα ο Ρονάλντο έφτασε τα 102 γκολ με το εθνόσημο και πλησίασε ακόμη περισσότερο το εθνικό ρεκόρ των 109 γκολ που κατέχει ο Ιρανός Αλί Νταεΐ.

Στο 85’ πέτυχε το έκτο γκολ της Πορτογαλίας, διαμορφώνοντας το 6-0, για να έρθει στο 88’ ο Ζοάο Φέλιξ να «γράψει» το τελικό 7-0.





Νίκη με ανατροπή το Βέλγιο

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, το Βέλγιο έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε με σκορ 2-1 την Ελβετία. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τους Βέλγους μόλις στο 14’ με γκολ του Μεχμέντι και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, στο 50’ ο Μπατσουαγί έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες. Και 20 λεπτά αργότερα, ο άσος της Κρίσταλ Πάλας, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην ανατροπή.


Κλείσιμο




Έβαλε ένα, άξιζε περισσότερα η Γερμανία

Η Γερμανία επικράτησε 1-0 της Τσεχίας στη Λειψία και αν δεν ήταν πιο επιπόλαιη, θα μπορούσε να πετύχει παραπάνω από ένα γκολ. Τα «πάντσερ» πολύ γρήγορα άνοιξαν το σκορ στο 13’ με κοντινή προβολή του Βάλντσμιντ, μετά από σέντρα του Μαξ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχοι και έχασαν πολλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με πιο χαρακτηριστική το χαμένο τετ-α-τετ του Αμίρι, ο οποίος νικήθηκε από τον Παβλένκα στο 43’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα «χάλασε». Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει. Η πιο σπουδαία στιγμή για τους Γερμανούς ήταν το δυνατό σουτ του Νόιχαουζ, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 77’ και για τους Τσέχους η κεφαλιά του Βύντρα στο 82’, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τραπ. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή.






Εύκολο καρέ για Ιταλία


Επίδειξη δύναμης από την Ιταλία, που συνέτριψε με σκορ 4-0 την Εσθονία στη Φλωρεντία. Μέσα στο πρώτο ημίωρο, η «σκουάντρα ατζούρα» φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της, καθώς προηγήθηκε στο 14’ με εξαιρετικό γκολ του Γκρίφο, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την εθνική ομάδα, ενώ στο 28’ ο Μπερναρντέσκι έκανε το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κάπως, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Γκρίφο να πετύχει με πέναλτι το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το 3-0. Από την «άσπρη βούλα» ήρθε και το τέταρτο γκολ των Ιταλών, αυτή τη φορά στο 86’ με τον Ορσολίνι, που διαμόρφωσε το 4-0.






Ένα σε κάθε ημίχρονο η Πολωνία

Η Πολωνία νίκησε 2-0 την Ουκρανία στο Χορζόφ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 12’, αλλά ο Γιαρμολένκο αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πιάτεκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στην άστοχη έξοδο του Λούνιν, σχεδόν στη μεσαία γραμμή και με άψογο πλασέ από τα 35 μέτρα, έκανε το 1-0. Στο 63’, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μόντερ, ο οποίος σκόραρε ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.





«Καθάρισε» στο β’ η Δανία

Η Δανία επικράτησε 2-0 της Σουηδίας στο Μπρόντμπι, στο σκανδιναβικό ντέρμπι της βραδιάς,]. Οι Δανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 61’ με τον Βιντ, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σκόραρε εξ επαφής. Στο 74’, μετά από μια ωραία συνεργασία, ο Μπαχ, άλλη μια αλλαγή του Κάσπερ Χιούλμαντ, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, αφού στο 78’ οι Σουηδοί σε φάση διαρκείας είχαν δύο δοκάρια.






Ιστορική νίκη για τη Φινλανδία και... κάζο για τη Γαλλία στο Παρίσι (δείτε εδώ αναλυτικά)





Χαλαρή ισοπαλία για Ολλανδία και Ισπανία στο Άμστερνταμ.


Ολλανδία και Ισπανία έμειναν στο 1-1 βρίσκοντας γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Για την ακρίβεια, το σκορ για τη «φούρια ρόχα» άνοιξε στο 18’ ο Σέρχι Κανάλες, έπειτα από ωραία ασίστ του Άλβαρο Μοράτα, ενώ η Ολλανδία μετουσίωσε σε γκολ μία από τις αντεπιθέσεις της στο 48’, με τον Φαν ντε Μπεκ να πλασάρει τον Ουνάι Σιμόν μέσα από την περιοχή. Μάλιστα αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του χαφ της Γιουνάιτεντ με τους «οράνιε», αφού είχε σκοράρει και κόντρα στην Ιταλία.

Παρ’ όλα αυτά, το πραγματικά σπουδαίο γεγονός ήταν η 176η συμμετοχή του Σέρχιο Ράμος, που πέρασε ως αλλαγή, πιάνοντας τον Τζανλουίτζι Μπουφόν στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικό επίπεδο στην ευρωπαϊκή ζώνη.





Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Δανία-Σουηδία 2-0
Βέλγιο-Ελβετία 2-1
Γερμανία-Τσεχία 1-0
Ιταλία-Εσθονία 4-0
Πολωνία-Ουκρανία 2-0
Πορτογαλία-Ανδόρρα 7-0
Γαλλία-Φινλανδία 0-2

Πηγή: sportfm.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αϊνούρ Αϊντίν: Η καυτή Τουρκάλα τραγουδίστρια που έβγαλε... κόκκινη κάρτα στον Σέρχιο Ράμος

Ο κορωνοϊός «κτυπά» το γαλλικό ποδόσφαιρο: Πάνω από ένα δισ. η ζημία

Χούτος: Πληρέστερος όλων ο Ιμπραΐμοβιτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης