Πιθανή η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Πιθανή η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο προπονητής του τελευταίου τίτλου της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2015), μεταξύ των φαβορί για να αναλάβει τα ηνία των Λιονταριών, στην θέση του υπό απόλυση Γαΐθκα Γαριτάνο

valverde
Θέμα χρόνου θεωρείται η απόλυση του Γαΐθκα Γαριτάνο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά και την ήττα από την ουραγό Βαγιαδολίδ, την πέμπτη για τα Λιοντάρια στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν δώσει, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 14η θέση της βαθμολογίας της La Liga.

Ο Γαριτάνο κρατιέται με... νύχια και με δόντια, αλλά η Αθλέτικ ψάχνει ήδη εναλλακτικές για τον πάγκο της και τρία είναι τα ονόματα που αρέσουν ιδιαιτέρως στην διοίκηση και τους φιλάθλους: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού οδήγησε την Αθλέτικ στον τελευταίο της τίτλο, το Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα (2015), είναι ο τεχνικός με τα περισσότερα ματς στον πάγκο της Αθλέτικ, η οικογένειά του μένει μόνιμα στο Μπιλμπάο και ο ίδιος θα έβλεπε με καλό μάτι την τρίτη επιστροφή του στο «Σαν Μαμές».

Ο Μαρθελίνο, μετά την αποχώρησή του από την Βαλένθια τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει δεχθεί πολλές κρούσεις για δουλειά και για την Αθλέτικ φαντάζει αναμφίβολα ως μια πολύ καλή επιλογή.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η έκπληξη να γίνει με τον Ποτσετίνο, μαθητής του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος έχει εργαστεί στην Αθλέτικ. Σύμφωνα με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αργεντινού πρώην τεχνικού της Τότεναμ, η πρόκληση της Αθλέτικ ταιριάζει με την φιλοσοφία του. Λέτε να έχουμε έκπληξη;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης