Bundesliga: Συνέχεια στις νίκες για Μπάγερν και Ντόρτμουντ - Δείτε όλα τα γκολ

Bundesliga: Συνέχεια στις νίκες για Μπάγερν και Ντόρτμουντ - Δείτε όλα τα γκολ

Χωρίς τον τραυματία Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, αλλά με τον Ματς Χούμελς να σκοράρει δις για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε τη νίκη στην έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ (2-0), έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και μοιράζεται την κορυφήτης Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου

dortmund_2
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Ντόρτμουντ 0-2: Ο Χούμελς «ντύθηκε» Χάαλαντ



Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξέρει πως να επιβιώνει και χωρίς τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός γκολτζής έμεινε εκτός αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, αλλά οι Βεστφαλοί κατάφεραν να φτάσουν σε τέταρτη διαδοχική νίκη (2-0), χάρη στον... καυτό Ματς Χούμελς!

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Λουσιέν Φαβρ σκόραρε δις (για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2010, όταν το είχε κάνει εις βάρος της Κολωνίας) και έφτασε τα τρία γκολ στα τελευταία δύο ματς, αν και δεν τα χάρηκε όσο θα ήθελε, γιατί αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν από το φινάλε.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Μπορούσια είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Μπίλεφελντ, ο Χούμελς... ξεκλείδωσε την υπόθεση νίκη με κοντινή προσπάθεια, ύστερα από κόρνερ του Τζέιντον Σάντσο (53').

Κλείσιμο
Ο... κατά λάθος «αντί – Χάαλαντ» δεν έμεινε εκεί, αφού στο 71' σφράγισε τη νίκη με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Μάρκος Ρόις, κρατώντας την Μπορούσια ισόβαθμη με την Μπάγερν Μονάχου και στην κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο από την Λειψία.

Αρμίνια Μπίλεφελντ (Ούβε Νόιχαους): Ορτέγα – Πίγκερ, Ντε Χόορν (82' Γιαμπό), Νίλσον – Μπρούνερ (65' Μπέχρεντ), Πριτλ, Λουκόκι – Ντοάν (65' Έντμουντσον), Χάρτελ – Κλος, Σίπλοκ (65' Κόρδοβα).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι – Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς (86' λ. τρ. Πίστσεκ), Πάσλακ – Μπέλιγχαμ, Ντιλέινι (82' Βίτσελ) – Σάντσο (75' Ρέινα), Μπραντ, Αζάρ (82' Ρεϊνιέρ) – Ρόις (75' Γκερέιρο).

Σάλκε - Στουτγκάρδη 1-1: Ούτε τώρα οι γηπεδούχοι...



Μια από τα ίδια... Η Σάλκε δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Στουτγκάρδη εντός έδρας, έμεινε στο 1-1 και χωρίς νίκη έπειτα από έξι στροφές. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν για πέμπτο διαδοχικό ματς αήττητοι και είναι κοντά στις πρώτες θέσεις της Bundesliga. Eτσι, η Σάλκε έχει μέχρι στιγμής πετύχει τα λιγότερα γκολ (3), έχει δημιουργήσει τις λιγότερες ευκαιρίες και φυσικά έχει τη χειρότερη άμυνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τιό στο 30', αλλά στο 56' ο Γκονζάλες από την άσπρη βούλα έφερε το ματς στα ίσα.

Κολωνία - Μπάγερν Μονάχου 1-2: Στην κορυφή χωρίς κέφια



Μετά από δύο γεμάτες εβδομάδες με ματς σε Γερμανία κι Ευρώπη, ο Χάνσι Φλικ είχε «στοχεύσει» το ματς με την Κολωνία για να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Κάθε απόφαση, όμως, έχει κι ένα τίμημα και στην προκειμένη αποδείχθηκε ότι η Μπάγερν Μονάχου είδε σαν «αγγαρεία» το ματς απέναντι στους Τράγους, που παραπαίουν φέτος στο ξεκίνημα. Λεβαντόφσκι, Γκορέτσκα έμειναν εκτός αποστολής, ο Αλάμπα στον πάγκο, αλλά με τον Σανέ να επιστρέφει στη δράση και τους συνεπέστατους ακόμη και στα μέτρια απογεύματα, Μίλερ-Γκνάμπρι, οι πρωταθλητές έκαναν το χρέος τους και προσπέρασαν προσωρινά τη Λειψία στην κορυφή της Bundesliga.

Οι γηπεδούχοι είχαν για πρώτη φορά στην αρχική τους σύνθεση τον Δημήτρη Λημνιό και στο πρώτο μέρος στάθηκαν με αξιοπρέπεια και αξιώσεις απέναντι στους «άκεφους» Βαυαρούς. Ωστόσο, από το χέρι του Βολφ στο 12', ο Τόμας Μίλερ κέρδισε πέναλτι και άλλαξε τις ισορροπίες από νωρίς, ευστοχώντας για το 4ο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα. Η αποτελεσματικότητα ήταν το «όπλο» της Μπάγερν, η οποία σε μία από τις άλλες τρεις ευκαιρίες της μέχρι την ανάπαυλα, βρήκε και δεύτερο γκολ με ωραία κούρσα του Γκνάμπρι κι εύκολο τελείωμα, σε μια φάση που άρχισε από το τάκλιν του φοβερού, Κίμιχ.

Οι Τράγοι δεν το έβαλαν κάτω μετέπειτα, εκμεταλλεύτηκαν την «αδιαφορία» της Μπάγερν, είχαν 7-1 τελικές στο 2ο μέρος και μάλιστα απάντησαν με τον Ντρέξλερ, την αλλαγή του Λημνιού, στο 82', όμως, έμειναν απλά στην... υπερτίμηση των όπλων. Έτσι παρέμειναν στους 2 βαθμούς μετά από έξι ματς, ενώ η Μπάγερν σε περίπτωση που η Λειψία χάσει βαθμούς απέναντι στη Γκλάντμπαχ, θα παραμείνει πρωτοπόρος.

Κολωνία (Μάρκους Γκίσντολ): Χορν, Βολφ, Μπόρναουβ, Τσίχος, Χορν (59' Κάτερμπαχ), Σκιρί (59' Τίλμαν), Οζκάν, Λημνιός (59' Ντρέξλερ), Γιάκομπς, Ντούντα, Άντερσον (79' Αροκοντάρε)

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε, Μπόατενγκ, Σαρ, Μαρτίνεθ (79' Μαρτίνεθ), Κίμιχ, Μίλερ, Σανέ (63' Κόστα), Γκνάμπρι, Τσούπο-Μοτίνγκ (63' Ζίρκζε)

Τέταρτη σερί απώλεια για την Άιντραχτ



Η Βέρντερ Βρέμης άγγιξε το διπλό που θα την έστελνε στην τετράδα (!), η Άιντραχτ Φρανκφούρτης το απέτρεψε, αλλά έμεινε μοιραία χωρίς τρίποντο για τέταρτη σερί αγωνιστική. Οι Αετοί είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Καμάντα στο 34', υπέστησαν το «σοκ» από το γκολ του Σάρτζεντ στην αντεπίθεση στο 51', όμως, είχαν πολλές ευκαιρίες και μία από αυτές μετατράπηκε σε γκολ στο 65', με τον συνήθη ύποπτο που λέγεται Αντρέ Σίλβα κι έχει πετύχει τα 4 από τα 8 γκολ τους στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Άντι Χίτερ έψαξε και το γκολ της ανατροπής, δεν τη βρήκε, όμως, ποτέ κι έτσι αμφότερες συνεχίζουν με 9 βαθμούς μετά από έξι ματς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΟΚ: Ρήξη χιαστού ο Μιχάι

Παναθηναϊκός: Οπαδοί απαίτησαν νίκη στη Λαμία!

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Φερέιρα η Παλμέιρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης