Super League 1, Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Έλαμψαν οι Γιαννιώτες - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: Έλαμψαν οι Γιαννιώτες - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Ελευθεριάδη (37') και Κάργα (70'), ο ανώτερος ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε δίκαια του Ατρομήτου στο Περιστέρι και μπήκε για τα καλά στο χορό της διεκδίκησης θέσης στην πρώτη εξάδα της Super League 1

passss
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 0-2 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Ατρόμητου! Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια πήρε το τρίποντο με τα τέρματα των Ελευθεριάδη και Κάργα. Το μόνο που θα θυμούνται οι γηπεδούχοι είναι το δοκάρι του Μανούσου στο πρώτο λεπτό και μια κεφαλιά του Κωτσόπουλου πριν το 20λεπτο!



Έτσι έπαιξαν
Ο Νταμίρ Κάναντι, παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από το τέρμα, με τους Στρούγγη, Ρισβάνη, Γούτα στα στόπερ. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Κιβρακίδη κι αριστερό ο Σάλομον. Στα χαφ ο Αυστριακός άφησε τον Σάλομον στον πάγκο δίνοντας φανέλα βασικού στον Χαρίση, δίπλα στον Μπουσουλάτζιτς. Στην επίθεση βρέθηκαν ο Μανούσος αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Κωτσόπουλος στη κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Από την άλλη, ο Αργύρης Γιαννίκης, κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-4-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από το τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Παντελάκη, Πίρσμαν. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Κάργας και ο Ντομίνγες, ενώ δεξιά βρέθηκε ο Ελευθεριάδης και αριστερά ο Καρτάλης. Στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Παμλίδης με τον Λέο.

Ξεκίνημα με δοκάρι για το «αστέρι»
Η αναμέτρηση παραλίγο να αρχίσει ιδανικά για τον Ατρόμητο! Μόλις στα 39” ο Μανούσος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Μετά από αυτή τη φάση, έπρεπε να περιμένουμε 13 λεπτά για να δούμε την επόμενη ευκαιρία και την πρώτη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λέο με ένα σουτ μέσα από την περιοχή, απείλησε αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Στην επόμενη φάση ακριβώς, ο Κωτσόπουλος με κεφαλιά από την μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Γκαλβάο, έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Τελευταία καλή φάση για τους Περιστεριώτες στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 34', όταν ο Κάργας λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το «αστέρι» αναπτύχθηκε όμορφα, ο Λάζαρος βρήκε τον Γκαλβάο, αυτός με μία τον Μπουσουλάτζιτς, που έκανε το γύρισμα με τον Κάργα να μπαίνει στη πορεία της μπάλας και τον Χουτεσιώτη να σώζει το αυτογκόλ.

Τρεις μπαλιές και γκολ ο ΠΑΣ!
Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος στη μεσαία γραμμή κι έπιασαν στον... ύπνο την άμυνα του Ατρόμητου ανοίγοντας το σκορ στο 37'. Συγκεκριμένα, μετά από λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έκλεψαν, η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη που καλυπτόταν από τον Γούτα, εκείνος έκανε την παράλληλη κι ο Ελευθεριάδης με προβολή άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιαννίκη έφτασε κοντά και στο 0-2, όταν στο 44' ο Σάλιακας με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Γιαννιώτη να απομακρύνει σε κόρνερ, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Έπαιζε... μόνος του στο δεύτερο ο ΠΑΣ!
Σαν να μη βγήκαν από τα αποδυτήρια ήταν στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Κάναντι, οι Περιστεριώτες έδειξαν ένα αρκετά κακό πρόσωπο χωρίς να απειλήσουν στιγμή την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν δραστήριος και κυρίαρχος.

Στο 53' απείλησε με ένα γύρισμα του Λέο, στο οποίο όμως δεν βρέθηκε κανείς στη πορεία της μπάλας ώστε να την σπρώξει στα δίχτυα. Άουτ κατέληξε και το σουτ του Παμλίδη στο 58', αλλά η επόμενη φάση των φιλοξενούμενων ήταν στα δίχτυα!

Ο Κάργας τον... πλήγωσε ξανά!
Πριν δύο χρόνια, ο Γιάννης Κάργας ως ποδοσφαιριστής της Ντινάμο Μπρεστ, είχε... πληγώσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με την τότε ομάδα του να σκοράρει σε νεκρό χρόνο και να αποκλείει τους Περιστεριώτες. Το βράδυ του Σαββάτου, ο έμπειρος αμυντικός έκανε σπουδαίο ματς στην έδρα του Ατρόμητου, όπως τότε, και στο 70' χρίστηκε σκόρερ με τρομερό σουτ μετά από πάσα του Σάλιακα στο ίδιο τέρμα που είχε πανηγυρίσει και το καλοκαίρι του 2018 το τέρμα του τότε συμπαίκτη του.

Με το παιχνίδι να έχει τελειώσει, ο ΠΑΣ Γιάννινα, συνέχισε να είναι καλύτερος και να κρατά το 0-2 εύκολα παρά την πίεση των γηπεδούχων. Στο 85' ο Κάργας και πάλι, απείλησε το αντίπαλο τέρμα με σουτ, αλλά ο Γιαννιώτης αυτή τη φορά έσωσε.

MVP: Κάργας. Ο Έλληνας αμυντικός, αναγκάστηκε να αγωνιστεί ως χαφ για να καλύψει το κενό του Σιόντη και τα πήγε εξαιρετικά. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή απέναντι στους χαφ του Ατρόμητου, ενώ σημείωσε κι ένα υπέροχο τέρμα, φτάνοντας κοντά και σε ένα δεύτερο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χαρίσης. Ίσως ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στον Ατρόμητο. Ο Έλληνας μέσος, προτιμήθηκε από τον Σάλομον και δεν δικαίωσε τον Αυστριακό για την επιλογή του. Πολλά λάθη στο πρώτο μέρος που αγωνίστηκε, δεν βοήθησε καθόλου στην ανάπτυξη και λογικά αντικαταστάθηκε με την έναρξη της επανάληψης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σάλιακας. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι, δίνοντας κι ασίστ στον Κάργα. Πολλά και καλά ανεβάσματα, ενώ δεν έκανε κάποιο λάθος στο αμυντικό κομμάτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Την γκάφα την έχει κάνει ο Νταμίρ Κάναντι! Ο προπονητής του Ατρόμητου έχει διαβάσει εντελώς λάθος το παιχνίδι, αποδείχθηκε πως κατέβασε μια εντελώς λανθασμένη ενδεκάδα, ενώ φάνηκε πως τελικά ίσως να έπρεπε να έχει στην αποστολή τον Ραμπέλο και τον Μουνίθ για να αλλάξουν κάτι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι μετά το 0-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα ο Γκορτσίλας. Τον βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα. Η πιο δύσκολη φάση ήταν το πρώτο τέρμα του ΠΑΣ Γιάννινα για το αν είναι οφσάιντ ο Παμλίδης ή όχι. Ο Γούτας τον κάλυπτε και το γκολ μέτρησε σωστά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ Γιάννινα για ακόμα μια φορά έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο! Ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και δίκαια έφυγε με το διπλό από το Περιστέρι φτάνοντας τους οχτώ βαθμούς πιάνοντας τον αντίπαλό του στη βαθμολογία και με παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη ο Ατρόμητος προβλημάτισε με την εμφάνισή του. Πολλά λάθη και από τους ποδοσφαιριστές και από τον Νταμίρ Κάναντι στις επιλογές προσώπων και δεδομένα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα ώστε η ομάδα του να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα στη συνέχεια.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάννατι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Στρούγγης (46' Τομάσεβιτς), Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς (69' Ούμπιδες), Χαρίσης (46' Σάλομον), Κωτσόπουλος (63' Μάτιτς), Χριστοδουλόπουλος (77' Γιακουμάκης), Μανούσος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (90' Λιάσος), Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46' Λώλης), Καρτάλης (73' Μπέρνερ), Λέο, Παμλίδης

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΟΚ: Ρήξη χιαστού ο Μιχάι

Παναθηναϊκός: Οπαδοί απαίτησαν νίκη στη Λαμία!

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Φερέιρα η Παλμέιρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης