Super League 1, Ολυμπιακός-Απόλλων 2-0: Έπιασε κορυφή με την υπογραφή Χασάν - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ολυμπιακός-Απόλλων 2-0: Έπιασε κορυφή με την υπογραφή Χασάν - Δείτε τα γκολ

Ο Βέρχουλστ έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό με τις καταπληκτικές επεμβάσεις του αλλά ο Χασάν είχε το... κλειδί της νίκης καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε οδήγησε την ομάδα του στο 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης για την 7η αγωνιστική της Super League 1  - Δυο δοκάρια ο Ελ Αραμπί

xasan_nikh
Με σκορ 2-0 επικράτησε σήμερα ο Ολυμπιακός του Απόλλωνα, σε ένα ματς όπου μετά το 65' ο Χασάν βρήκε δις στόχο, ενώ ο Ελ Αραμπί σημάδεψε ισάριθμες φορές τα δοκάρια της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Μάλιστα θα θυμόμαστε την αναμέτρηση και για το γεγονός πως ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στον αέρα, όμως τα γκολ τους δεν προήλθαν με κεφαλιές!



Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντρέγκερ, Σισέ, Αβραάμ, Βινάγκρε στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Πέπε, Μπουχαλάκη στον άξονα, τους Λοβέρα, Μπρούμα στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν.

Ο Γιώργος Παράσχος είχε τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Ντομίνγκες, Λισγάρα, Μπρούτσιτς στα στόπερ, τον Μπαξεβανίδη δεξιό μπακ-χαφ, τον Βιτλή αριστερό, τους Φατιόν, Σλίβκα στον άξονα, τους Μουνιέ, Κολ στα άκρα και τον Ιωαννίδη «9άρι».

Κλείσιμο

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΣΩΣΤΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Από την ανάγνωση των ενδεκάδων γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι «ερυθρόλευκοι» προχώργησαν σε πολλές αλλαγές. Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντρέγκερ ντεμπουτάρισαν στη σεζόν, ενώ οι Βινάγκρε, Πέπε, Λοβέρα, Μπρούμα ήταν για πρώτη φορά βασικοί. Αυτόματα στην «εξίσωσή» τους μπήκε ο όρος ομοιογένεια και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος. Υπό αυτές τις συνθήκες μέχρι το ημίωρο οι γηπεδούχοι ναι μεν κρατούσαν μπάλα, όμως δεν απειλούσαν ουσιαστικά ξέχωρα από μία κεφαλιά του Σισέ σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη (9') που έδιωξε ο Βέρχουλστ. Την ίδια στιγμή η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αμύνονταν σωστά, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να παίξουν κάθετα, ενώ είχε και μία καλή στιγμή όταν στο 11' ο Ιωαννίδης πήρε αφύλαχτος την κεφαλιά σε σέντρα του Βιτλή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ «ΕΦΤΙΑΧΝΕ» ΦΑΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός άρχισε να παράγει και φάσεις, αλλά σε όλες υπήρχαν πολλοί κοινοί παρανομαστές. Ο βασικός ήταν ο Βέλγος γκολκίπερ των φιλοξενουμένων που είπε «όχι» στους Χασάν (34', 45') και Μπρουμά (36'). Κυρίως στις φάσεις του 34' και του 36' αντέδρασε πάρα πολύ σωστά. Την ίδια στιγμή όμως και οι 3 ξεκίνησαν από τα πόδια του Φορτούνη, οι 2 του Αιγύπτιου σε στατική μπάλα, ενώ σε εκείνη του 26χρονου «έβγαλε» στον Ντρέγκερ που έκανε μετά την τελική πάσα.

Ωστόσο ο Απόλλων κράτησε το μηδέν, ενώ ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 6 τελικές, εκ των οποίων οι 4 ήταν σε στατικές φάσεις (ξέχωρα από τις δύο του Χασάν και του Σισέ στο 11' ήταν ακόμη μία του Σενεγαλέζου στο 45') και στις 5 συμμετείχε, με τον Α ή Β τρόπο ο Φορτούνης. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον ρυθμό που προφανώς επιθυμούσε ο Μαρτίνς και δεν ασκούσαν ασφυκτική πίεση.

ΜΕΣΑ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ, ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ 4-4-2

Στην ανάπαυλα ο Πορτογάλος κόουτς των «ερυθρολεύκων»... επενέβη δυναμικά από τον πάγκο, καθώς με την είσοδο των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2. Σέντρα στο ματς και ο αγώνας παίζονταν στο μισό των φιλοξενουμένων, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και δέχονταν πίεση. Οχι όμως και «καθαρές» φάσεις, αφού μέχρι το 60' οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά. Το δίδυμο Ντρέγκερ, Βαλμπουενά από τα δεξιά πλαγιοκοπούσε και με την συμπλήρωσε μία ώρας παιχνιδιού (60') ο Γάλλος έκανε τη σέντρα, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, όμως ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Βέλγος κίπερ ήταν εκείνη τη στιγμή ο κορυφαίος του γηπέδου και μετρούσε το απόλυτο (3χ3) στις φάσεις του Αιγύπτιου στράικερ.

«ΦΩΤΙΑ» ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ 1-0

Λίγο αργότερα (65') και ξανά με την μπάλα στον αέρα αλλά αυτή τη φορά σε στατική μπάλα του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα και αυτό ήταν ένα «μήνυμα» τι θα ακολουθήσει. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Ολυμπιακός «κυριαρχούσε» στο ψηλό παιχνίδι και απειλούσε σε στημένες φάσεις και μέσω μίας ανάλογης άνοιξε το σκορ. Στο 65' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, «στρώθηκε» στον «Φαραώ» και ο Χασάν από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΑΣΑΝ 2-0 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ... ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ (ΞΑΝΑ)

Το τέρμα του «απελευθέρωσε» τους γηπεδούχους, που λίγο αργότερα«τελείωσαν» τον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα στο 72', όταν σε παράλληλη του Μασούρα ο Χασάν βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και και με προβολή διπλασίασε τόσο τα γκολ του Ολυμπιακού, όσο και τα προσωπικά του.

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, που φάνταζε τυπικής διαδικασίας. Ομως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνου τον δείκτη του σκορ με τον αγαπημένο τους σημερινό τρόπο, από αέρος δηλαδή. Στο 83' και το 84' ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, όμως στην πρώτη περίπτωση ο Βέρχουλστ απομάκρυνε και στη δεύτερη η μπάλα αποκρούστηκε (ξανά) από το δοκάρι.


MVP: Ο Χασάν. Οταν ένα ματς λήγει 2-0 και ένας παίκτης έχει πετύχει τα δύο τέρματα, αυτόματα είναι ο MVP. O Αιγύπτιος έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τον Ολυμπιακό και έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα.




Στο ύψος του: Ο Ελ Αραμπί έκανε άνω κάτω την άμυνα του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο που έπαιξε (είχε και 2 δοκάρια), ενώ οι Φορτούνης (στο πρώτο μισό) και Βαλμπουενά (στο δεύτερο) έφτιαξαν πολλές «ερυθρόλευκες» φάσεις. Από τους φιλοξενούμενους μακράν κορυφαίος ο Βέρχουλστ, που μεταξύ άλλων είπε «όχι» 3 φορές στον Χασάν και από 1 σε Μπρουμά, Ελ Αραμπί.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΟΚ: Ρήξη χιαστού ο Μιχάι

Παναθηναϊκός: Οπαδοί απαίτησαν νίκη στη Λαμία!

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Φερέιρα η Παλμέιρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης