Europa League, Γρανάδα-ΠΑΟΚ 0-0: Στο ίδιο έργο θεατές - Καλύτερος, αλλά ανίκανος να κερδίσει

Europa League, Γρανάδα-ΠΑΟΚ 0-0: Στο ίδιο έργο θεατές - Καλύτερος, αλλά ανίκανος να κερδίσει

Ο ΠΑΟΚ μετά την εντός έδρας γκέλα (1-1) με την Ομόνοια στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, έμεινε στην λευκή ισοπαλία στην έδρα της Γρανάδα σ' ένα ματς που ήταν πολύ ανώτερος - Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο απειλήθηκε ελάχιστα και είχε δοκάρι στο 28' με τον Σβαμπ, ενώ στο δεύτερο υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία με τους ασπρόμαυρους να ζητούν πέναλτι για ανατροπή του Σβαμπ στις καθυστερήσεις

PAOKFC
Σ' ένα ακόμη φετινό παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ κέρδισε τις εντυπώσεις, όχι όμως και την ουσία με αποτέλεσμα να κάνει τη ζωή του δύσκολη.

Κόντρα στην ομάδα έκληξη της La Liga (είναι στο -1 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο) η οποία πρόσφατα νίκησε την Σεβίλλη και στην πρεμιέρα του Europa League νίκησε στην Ολλανδία την Αϊντχόφεν, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, είχε τις μεγάλες φάσεις, όμως και πάλι έμεινε στην ισοπαλία.

Έτσι με 2 βαθμούς πρέπει οπωσδήποτε στα δύο ερχόμενα ματς με την Αϊντχόφεν να πάρει αυτός το πάνω χέρι στη μάχη της πρόκρισης.



Ο αγώνας
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ φαινόταν να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο και με ψυχραιμία στο παιχνίδι του ήλεγχε το ρυθμό χωρίς να απειλείται.

Κλείσιμο
Κι αφού σπατάλησε δύο, τρεις επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο 17' με τον Βαρέλα μετά το φάουλ του Σβαμπ με κεφαλιά να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι!



Η Γρανάδα δεν μπορούσε να βρει κανέναν διάδρομο προς την εστία του ΠΑΟΚ, ακόμη κι όταν οι παίκτες του Φερέιρα έκαναν μαζεμένα λάθη, ωστόσο και πάλι τη μεγάλη φάση την έκανε ο Δικέφαλος.

Από την έξυπνη σέντρα του Ίνγκασον, ο Σβαμπ πετάχτηκε σαν κρυφός φορ έκανε την προβολή με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει πλάγια.



Αντιθέτως οι Ισπανοί εξακολουθούσαν να αδυνατούν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ που πήγε σβηστά με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αυτό που άλλαξε ήταν η επιπολαιότητα των ασπρόμαυρων οι οποίοι για ένα δεκάλεπτο έχασαν την ηρεμία και τη συγκέντρωση τους, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο βάζοντας τη Γρανάδα στην περιοχή τους.

Οι Ισπανοί όμως μόνο μία φορά ανησύχησαν τον Ζίβκοβιτς όταν από το κόρνερ ο Γκοναλόνς πήρε την κεφαλιά κι ο Σέρβος έπεσε για να διώξει.

Μετά το 60' η ελληνική ομάδα ισορρόπησε, ωστόσο μεγάλη φάση δεν μπόρεσε να κάνει. Θα μπορούσε να απειλήσει στο 69' αλλά ο Ζίβκοβιτ έστειλε το φάουλ (που κέρδισε με εκπληκτικό σλάλομ ο Ίνγκασον!) πάνω στο τείχος.

Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν η ομάδα που πίεσε μέχρι το φινάλε για το γκολ και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο έκλενε συνεχώς μπάλες, αδυνατώντας όμως να κάνει φάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ του Ζίβκοβιτς στο 85' για να φτάσουμε στο 90'+2'.

Κάθετη του Ελ Καντούρι στον Σβαμπ ο οποίος άνοιξε λίγο το κοντρόλ, αλλά είχε υπό την κατοχή του τη μπάλα με τον Σάντσες να τον σπρώχνει, αλλά ο διαιτητής Μαρτίνς έδειξε παίζεται και λίγο αργότερα σφύριξε τη λήξη του αγώνα.



Γρανάδα (Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Γκερμάν, Ερέρα (59’ Μολίνα), Νέβα, Γκοναλόνς (90' Ντομίνγκες), Μίγια, Μακίς, Πουέρτα, Κένεντι (74’ Σόρος), Σουάρεθ (74’ Μοντόρο).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο (75’ Ουαγκέ), Σβαμπ, Ντόουγκλας, Γιαννούλης, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (69’ Ελ Καντουρί), Τσόλακ (69’ Σφιντέρσκι).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης