Νορβηγός διαιτητής που έχει σφυρίξει σε ελληνικά ματς έγινε ο πρώτος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος

Νορβηγός διαιτητής που έχει σφυρίξει σε ελληνικά ματς έγινε ο πρώτος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος

Ο Τομ Χάγκεν, ο οποίος στο παρελθόν σφύριξε ευρωπαϊκά ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, αλλά και την ήττα της Εθνικής στα Φερόε, έγινε ο πρώτος διαιτητής που αποκαλύπτει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος

norvigos_referi_gay
Σε μια κίνηση-τομή για να σταματήσει να θεωρείται «ταμπού» το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο προχώρησε ο Τομ Χάγκεν, ο οποίος έγινε μόλις ο πρώτος διεθνής ρέφερι που δήλωσε ανοιχτά τη σεξουαλικότητά του.

Μιλώντας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Glomdalen», ο 42χρονος Νορβηγός διαιτητής, που παραμένει ενεργός στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, προέβη στη συγκεκριμένη αποκάλυψη, για την οποία όπως δήλωσε «αισθάνομαι πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω και πιστεύω πως μόνο θετικά πράγματα μπορούν να βγουν μέσα από αυτήν».

Στο πρόσφατο ματς που διαιτήτευσε ανάμεσα σε Βαλερέγκα και Κρίστιανσουντ, ο Χάγκεν κλήθηκε να προσπεράσει την επίθεση ενός ποδοσφαιριστή στον αντίπαλο προπονητή με ομοφοβικά σχόλια, για την οποία ανέφερε: «Ήταν ειρωνία να σφυρίξω εγώ σε τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί να το είπε εν βρασμώ, σίγουρα αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να τα εξαφανίσουμε από αυτό».

Ο Χάγκεν έχει αποσυρθεί εδώ και μια πενταετία από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA, έχοντας σφυρίξει ως τότε συνολικά τέσσερις φορές σε ματς ελληνικής ομάδας: στο 3-0 του Ολυμπιακού στην έδρα της Άντερλεχτ για το Champions League το 2013, στο 0-0 του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα για τα προκριματικά της διοργάνωσης τον Αύγουστο του 2012, αλλά και στην ήττα του ΠΑΟΚ από την Ουντινέζε με 3-0 στην Τούμπα για τους «32» του Europa League τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Επίσης, ήταν ο «άρχων» της αναμέτρησης της Εθνικής Ομάδας στην ταπεινωτική εκτός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε (2-1), τον Ιούνιο του 2015.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόρτμουντ: Δίχως κόσμο με Ζενίτ, απορρίφθηκε το αίτημα...

Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε το ματς με την Ζενίτ!

Με τριάδα στην άμυνα η ΑΕΚ κόντρα στη Λέστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης