Champions League: «Πεντάρα» της Γιουνάιτεντ στη Λειψία - Αγχωτική νίκη για Ντόρτμουντ - Δείτε τα γκολ

Champions League: «Πεντάρα» της Γιουνάιτεντ στη Λειψία - Αγχωτική νίκη για Ντόρτμουντ - Δείτε τα γκολ

Επιβλητική η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνέτριψε 5-0 τη Λειψία κι έκανε το «2 στα 2» στον 8ο όμιλο του  Champions League - Αγχωτική νίκη για την Ντόρτμουντ απέναντι στη Ζενίτ - Λύτρωσε τη Σεβίλλη ο Ντε Γιονγκ - Άντεξε στην πίεση της Μπριζ η αποδεκατισμένη Λάτσιο - Βαθμός για τη Σεβίλλη κόντρα στη Ρεν

rashforddddd
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε με το εντυπωσιακό 5-0 την Λειψία στο Ολντ Τράφορντα έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ράσφορντ που σημείωσε χατ-τρικ, με εντός έδρας νίκες συνέχισαν Ντόρτμουντ και Σεβίλλη απέναντι σε Ζενίτ (2-0) και Ρεν (αντίστοιχα), ισόπαλες με γκολ έληξαν οι αναμετρήσεις Μπριζ - Λάτσιο (1-1) και Φερεντσβάρος - Ντινάμο Κιέβου (2-2).

5ος όμιλος


Σεβίλλη - Ρεν 1-0: Λιτός θρίαμβος



Στο Λονδίνο πήρε το ελάχιστο που ήθελε, τον βαθμό απέναντι στην Τσέλσι και μάλιστα με «προίκα» το καθαρό παθητικό (0-0). Η επιστροφή στην Ανδαλουσία είχε, όμως, ένα και μόνο διακύβευμα για το σύνολο του Χουλιέν Λοπετέγκι. Κι αυτό ήταν το τρίποντο που θα την έφερνε σε θέση ισχύος από νωρίς για να αποφύγει την 3η θέση που οδηγεί στο... UEFA Sevilla League.

Απέναντι στη Ρεν, το εύρος μπορεί να παρέμεινε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, όμως, η νίκη ήρθε κυριαρχικά για τη Σεβίλλη, η οποία έχασε 22 τελικές, είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια της και τελικά βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Λουκ Ντε Γιονγκ. Ο Ολλανδός στράικερ σκόραρε για πρώτη φορά με τους Σεβιγιάνους στο Champions League, μετά την ασίστ του Ακούνια στο 56' και έφτασε τα 8 γκολ συνολικά στον θεσμό με τρεις ομάδες (1 με Τβέντε και 6 με Αϊντχόφεν). Η εμφάνιση του κίπερ των Βρετόνων, Γκομίς, άγγιξε τα όρια του τέλειου και κατά συνέπεια ο δείκτης του σκορ δεν αυξήθηκε, αλλά ακόμη κι έτσι η Σεβίλλη έφτασε τους 4 βαθμούς και συνεχίζει βάσει πλάνου την φετινή της πορεία.

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κάρλος, Κουντέ, Ακούνια, Χορδάν (89' Γκούντελι), Φερνάντο, Τόρες (76' Ράκιτιτς), Οκάμπος, Μουνίρ (85' Βάσκες), Ντε Γιονγκ (85' Εν Νεσίρι)

Κλείσιμο
Ρεν (Ζιλιέν Στεφάν): Γκομίς, Τραορέ, Ντα Σίλβα, Ρουγκάνι (17' Αγκέρ), Σόπι (77' Νταλμπέρτ), Γκρενιέ (78' Ντελ Καστίγιο), Μαρτίν, Μπουριγκό (49' Λεά), Ντόκου, Τεριέ, Γκιρασί

Κράσνονταρ - Τσέλσι 0-4: Άπιαστη!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κράσνονταρ - Τσέλσι 0-4
Σεβίλλη - Ρεν 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 4 (4-0)
2. Σεβίλλη 4 (1-0)
3. Ρεν 1 (1-2)
4. Κράσνονταρ 1 (1-5)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

4/11 Σεβίλλη - Κράσνονταρ (22:00)
4/11 Ρεν - Τσέλσι (22:00)


6ος όμιλος

Μπριζ – Λάτσιο 1-1: Όρθια και με ενδεκάδα... ανάγκης



Η Λάτσιο ταξίδεψε στο Βέλγιο χωρίς έντεκα παίκτες λόγω κορονοϊού και, παρ' όλα αυτά στάθηκε όρθια στο «Γιάν Μπρεϊντέλ», παίρνοντας ισοπαλία από την Κλαμπ Μπριζ (1-1) για να παραμείνει στην κορυφή του έκτου ομίλου του Champions League.

Ο Χοακίν Κορέα, ο οποίος ενδεχομένως να μην ξεκινούσε βασικός υπό... κανονικές συνθήκες, με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Σιμόν Μινιολέ και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (14'), σε ένα πρώτο ημίχρονο με εκατέρωθεν καλά διαστήματα.

Το γκολ απελευθέρωσε την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, η οποία κυνήγησε και δεύτερο, προτού η Κλαμπ Μπριζ ανεβάσει στροφές και φτάσει στην ισοφάριση με πέναλτι του Χανς Βανάκεν (42'), το οποίο ο Άντονι Τέιλορ υπέδειξε μέσω VAR, για καθαρό κράτημα του Ματς Ριτς από τον Πάτρικ μέσα στην περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις και έχασαν μια σειρά από καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ανατροπή και να διπλασιάσουν τις νίκες τους, μετά το διπλό της πρεμιέρας στην Αγία Πετρούπολη.

Ο βετεράνος Χοσέ Μανουέλ Ρέινα και η άμυνα των Λατσιάλι άντεξαν μέχρι τέλους και η ομάδα της Ρώμης, χωρίς Στρακόσια, Ιμόμπιλε και Λουίς Αλμπέρτο, μεταξύ πολλών άλλων, έμεινε όρθια επί βελγικού εδάφους.

Κλαμπ Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ – Μάτα, Κοσουμού, Ντέλι – Ντιατά, Βόρμερ, Ριτς, Βανάκεν, Σόμπολ – Ντε Κέτελερ (84' Λανγκ), Ντένις (88' Κρμέντσικ).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ρέινα – Πάτρικ (46' Περέιρα), Χεντ, Ατσέρμπι – Μάρουσιτς Άκπα-Ακπρό, Παρόλο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Φαρές (56' Μουρίκι) – Κορέα, Καϊσέδο (69' Τσιζ).

Ντόρτμουντ – Ζενίτ 2-0: «Καθάρισε» στο φινάλε



Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, άργησε να ξεκλειδώσει την ρωσική άμυνα, αλλά εντέλει η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα κατάφερε, λύγισε την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο άδειο «Signal Iduna Park» (2-0) και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον έκτο όμιλο του Champions League.

Μέτριο το πρώτο μέρος, με τους Βεστφαλούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Ρώσους να ψάχνουν την κόντρα για να αιφνιδιάσουν. Τζιοβάνι Ρέινα (15') και Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ (42') είχαν τις δύο καλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, η οποία δεν μπόρεσε να απειλήσει πειστικά την εστία του Μιχαΐλ Κερζάκοβ.

Στην επανάληψη, η Μπορούσια ανέβασε (υποχρεωτικά) ρυθμούς, πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά χρειάστηκε ένα ανόητο (αλλά καθαρό) πέναλτι του Βασίλι Καραβάεβ στον Τοργκάν Αζάρ, για να ανοίξει το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Τζέιντον Σάντσο (77').

Δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να λείψει το... κλασικό γκολάκι του Χάαλαντ, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε την ασίστ από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι – Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Νταούντ (67' Αζάρ), Βίτσελ – Σάντσο (84' Ντιλέινι), Ρόις (74' Μπραντ), Ρέινα (84' Μπέλιγχαμ) – Χάαλαντ.

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζάκοβ – Καραβάεβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ντάγκλας Σάντος – Βέντελ, Μπάριος (81' Σουτόρμιν), Ερόκιν – Κουζιάεβ (71' Οζντόεβ), Τζιούμπα (46' Μοστοβόι), Ντριούσι (74' Ζιρκόβ

6ος όμιλος

Τα αποτελέσματα

Κλαμπ Μπριζ – Λάτσιο 1-1 (42' πέν. Βανάκεν – 14' Κορέα)

Ντόρτμουντ – Ζενίτ 2-0 (77' πέν. Σάντσο, 90'+1' Χάαλαντ)

Η βαθμολογία (σε δύο αγώνες)

1. Λάτσιο 4 (4-2)

2. Κλαμπ Μπριζ 4 (3-2)

3. Ντόρτμουντ 3 (3-3)

4. Ζενίτ 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (04/11)

Ζενίτ – Λάτσιο 19.55

Μπριζ – Ντόρτμουντ 22.00


7ος όμιλος 

Φερεντσβάρος - Ντιναμό Κιέβου 2-2: Πήραν βαθμό με ανατροπή οι Ούγγροι



Μπροστά σε 10.000 οπαδούς της η Φερεντσβάρος έκανε την ανατροπή, απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Ντιναμό Κιέβου και πήρε τον πρώτο βαθμό, μπαίνοντας έτσι κι αυτή στο κόλπο της... 3ης θέσης. Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στο α' μέρος, πίεσαν και στο 28' κέρδισαν πέναλτι, με τον Τσιγκάνκοβ να πετυχαίνει το 1-0. Στο 41' ο Ντε Πένα πέτυχε το 2-0 δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στη Ντιναμό. Ωστόσο, το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι Ούγγροι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα και στο 59' μείωσαν με τον Νγκουέν. Η πίεση έγινε μεγαλύτερη στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη Ντιναμό να μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίντορτσουκ. Η Φερεντσβάρος κατάφερε στις καθυστερήσεις με τον Μπολί να πάρει τον βαθμό!

Champions League, Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-2: Έφυγε ο Μπαρτομέου, αναστήθηκε η ομάδα

Αποτελέσματα

Φερεντσβάρος – Ντ. Κιέβου 2-2


Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα 0-2

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 6 (7-1)

2. Γιουβέντους 3 (2-2)

3. Ντ. Κιέβου 1 (2-4)

4. Φερεντσβάρος 1 (3-7)

Επόμενη Αγωνιστική (4 Νοεμβρίου)
Μπαρτσελόνα - Ντ. Κιέβου
Φερεντσβάρος - Γιουβέντους

8ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λειψία 5-0: Σούπερ Ράσφορντ, φουλ για πρωτιά



Η Μάντσεστερ έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, διέλυσε την πρωτοπόρο της Bundesliga, Λειψία με 5-0 κι έγινε μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Ο Ράσφορντ ήταν εντυπωσιακός, μπήκε στο 63ο λεπτό και κατάφερε να πετύχει χατ τρικ!

Εξαιρετική τακτική η Γιουνάιτεντ, πρώτο του Γκρίνγουντ

H Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε τη Λειψία και προσπάθησε να βάλει δύσκολα. Ο Φρεντ ήταν εξαιρετικός, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της Μάντσεστερ, η οποία στο δεκάλεπτο είχε καλές φάσεις. Στο 5' ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ενώ στο 9' η προσπάθεια του Μαρσιάλ δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τη Μάντσεστερ. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικά στημένοι, δεν άφηναν χώρους για τη Λειψία και στο 21΄ άνοιξαν το σκορ με ένα εντυπωσιακό τελείωμα του Γκρίνγουντ. Ηταν το πρώτο γκολ του 19χρονου στο Champions League που έγραψε τη δική του ιστορία. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τη Μάντσεστερ που δεν άφησε στη Λειψία κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν ήταν διαφορετικό, παρά το γεγονός πως η Λειψία, είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά στο 48' ο Πόουλσεν δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση. Στο 51΄η Γιουνάιτεντ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κονατέ σε προσπάθεια του Φαν ντε Μπέεκ, αλλά το VAR δεν έδειξε παράβαση. Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο, με τον Ολλανδό να βοηθά αρκετά σε ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι. Ο Σόλσκιερ πέρασε στο ματς τον Ράσφοντ και τον ΜακΤόμινεϊ δίνοντας στους «κόκκινους» περισσότερη φρεσκάδα.

Χατ τρικ ο Ράσφορντ

Στο 61' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με τον Μαρσιάλ, αλλά ο Γάλλος κόπηκε εντυπωσιακά την τελευταία στιγμή από τον Κονατέ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 65' για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση της Λειψίας, με τον Ντε Χέα να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κονατέ. Η ομάδα του Σόλσκιερ ήταν άψογη τακτικά, κυκλοφορούσε σωστά και στο 70' είχε καλή φάση, αλλά ο Μαρσιάλ δεν μπόρεσε να σκοράρει Ωστόσο, στο 74’ ήρθε το δεύτερο γκολ! O Φερνάντες επτά λεπτά μετά την είσοδό του μοίρασε ιδανικά στον Ράσφορντ και με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0.

Η Γιουνάιτεντ είχε το μομέντουμ και στο 78’ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Ράσφορντ νίκησε τον Ουπαμεκανό και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 3-0. Η Λειψία είχε καταρρεύσει, η Μάντσεστερ έκανε ό,τι ήθελε και στο 87’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσιάλ από τον Σάμπιτζερ. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 4-0. Οι γηπεδούχοι στο 89’ ξαναβρήκαν δίχτυα, αλλά το γκολ του Καβάνι ακυρώθηκε σωστά. Ωστόσο, το ματς έκλεισε με… υπόκλιση στον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος στις καθυστερήσεις πέτυχε χατ τρικ και διαμόρφωσε το 5-0. Μάλιστα, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Μάντσεστερ που πετυχαίνει χατ τρικ ως αλλαγή, έπειτα τον Σόλσκιερ το 1999!

Βαθμολογία 8ου Ομίλου

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 (7-1)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 3 (3-2)

3. Λειψία 3 (2-5)

4. Μπασακσεχίρ 0 (0-4)

Μπασακσεχίρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λειψία 5-0

Επόμενη αγωνιστική 04/11
Μπασακσεχίρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λειψία - Παρί

Μπασακσεχίρ – Παρί 0-2: Στον αστερισμό του Κιν

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόρτμουντ: Δίχως κόσμο με Ζενίτ, απορρίφθηκε το αίτημα...

Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε το ματς με την Ζενίτ!

Με τριάδα στην άμυνα η ΑΕΚ κόντρα στη Λέστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης