Champions League: Πάρτι της Τσέλσι στο Κράσνονταρ - «Διπλό» της Παρί επί της Μπασάκσεχιρ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Πάρτι της Τσέλσι στο Κράσνονταρ - «Διπλό» της Παρί επί της Μπασάκσεχιρ - Δείτε τα γκολ

Η Τσέλσι στην πρώτη νίκη της στου ομίλους, επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας επί της Κράσνονταρ - Στο άλλο ματς η Παρί πήρε ένα αγχωτικό «διπλό» χάρη σε δύο τέρματα του Κεν κόντρα στην Μπασάκσεχιρ για την 2η αγωνιστική του  Champions League

zigies
Την πρώτη νίκη της στον 5ο όμιλο του Champions League και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισε η Τσέλσι. Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Σεβίλλη στο Λονδίνο, οι «μπλε» πέρασαν από το Κράσνονταρ συντρίβοντας με 4-0 την ομώνυμη ομάδα. Στο άλλο ματς των 19:55 η Παρί... τα χρειάστηκε, αλλά με δύο γκολ του Κεν στο τελευταίο ημίωρο (64’, 79’), επικράτησε 2-0 της Μπασάκσεχιρ στην Κωνσταντινούπολη.

5ος όμιλος


Κράσνονταρ - Τσέλσι 0-4: Άπιαστη



Το όραμα των φίλων της Τσέλσι μετά τον μεταγραφικό «οργασμό» του καλοκαιριού ήταν η επίδειξη της υπεροπλίας από τη μέση και μπροστά. Οι νίκες με «θόρυβο» και συμμετοχή από όλα τα αστέρια, υπάρχοντα και νεοαποκτηθέντα. Μπορεί στα πρώτα ακόμη ματς να μην έχει επιτευχθεί ο απόλυτος βαθμός χημείας μεταξύ τους, όμως, απέναντι στην Κράσνονταρ, οι οπαδοί των Μπλε και ο Φρανκ Λάμπαρντ είδαν αυτό που λαχταρούσαν. Ο Βέρνερ μοίρασε και σκόραρε, ο Πούλισικ βρήκε δίχτυα, παρομοίως ο Ζίγιες με υπέροχο σόλο στο πρώτο του ματς ως βασικός τη φετινή σεζόν, ο Χάβερτς επίσης χρίστηκε δημιουργός και η λονδρέζικη ποικιλία είχε αποτέλεσμα την εμφατική τεσσάρα στην παγωμένη Ρωσία (0-4).

Για να βάλει τις βάσεις, βέβαια, η Τσέλσι χρειάστηκε τη συνδρομή από τα «δώρα» των γηπεδούχων. Το πρώτο, το πέναλτι που υπέπεσε ο Ντα Σίλβα στον Βέρνερ, το πέταξε στα σκουπίδια ο Ζορζίνιο με... περιπέτεια, στην πρώτη χαμένη εκτέλεση που σταματά στο δοκάρι μετά από τρία χρόνια στο Champions League. Αυτό που δεν έκανε ο Ιταλός, όμως, το πέτυχε ο Χάντσον-Οντόι στο 37' μετά την ασίστ του Χάβερτς και το δεύτερο «δώρο» του Σαφόνοβ που υπέπεσε σε γκέλα, ανοίγοντας τον δρόμο για αυτό που θα ακολουθούσε μετά την ανάπαυλα.

Προοδευτικά η απόδοση των Μπλε ανέβαινε και το τρίτο χάρισμα των Ρώσων με το χέρι του Μαρτίνοβιτς μετατράπηκε σε γκολ από την άσπρη βούλα για τον Τίμο Βέρνερ, ο οποίος έχει σκοράρει και τα 8 του γκολ στο Champions League εκτός έδρας. Κι αφού τα θεμέλια μπήκαν, ο «μάγος» Ζίγιες πέτυχε το εκπληκτικό 3-0 στο 79' και η αλλαγή του Λάμπαρντ, ο Πούλισικ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 από την ασίστ του Έιμπραχαμ, διαμορφώνοντας το 9ο ματς της Τσέλσι στον θεσμό που σκοράρει 4+ γκολ εκτός έδρας, κορυφαία επίδοση.

Κλείσιμο
Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαφόνοβ, Σμόλνικοβ, Ντα Σίλβα, Μαρτίνοβιτς, Τσέρνοβ, Ούτκιν (74' Σουλεϊμάνοφ), Βίλενα, Όλσον (82' Σπερτσιάν), Γκαζίνσκι, Ραμίρες, Μπεργκ (86' Σαμπούα)

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζούμα, Τσίλγουελ (81' Έμερσον), Ζορζίνιο (71' Μάουντ), Κόβατσιτς (71' Καντέ), Ζίγιες (81΄ Έιμπραχαμ), Χάντσον-Οντόι (71' Πούλισικ), Χάβερτς, Βέρνερ

8ος όμιλος

Μπασακσεχίρ – Παρί 0-2: Στον αστερισμό του Κιν



Αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή των μεταγραφών και ελάχιστοι κατάλαβαν γιατί τον πήρε η Παρί, καθώς ο Μόις Κιν είχε πολύ αρνητική παρουσία στην Εβερτον. Ο Ιταλός επιθετικός όμως που δεν ξεκίνησε καλά, έβαλε δύο γκολ το προηγούμενο Σάββατο και τώρα επανέλαβε το διπλό χτύπημά του, αυτή τη φορά στο Champions League, όπου καθαρίζοντας αυτό το 0-2 για την Παρί στην Μπασακσεχίρ, άνοιξε λογαριασμό καριέρας στον θεσμό.

Το παιχνίδι στην Τουρκία ξεκίνησε αρνητικά για τους Παριζιάνους, οι οποίοι καίγονταν για αντίδραση στην ήττα της πρεμιέρας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο γρήγορος τραυματισμός του Νεϊμάρ τους χάλασε ακόμα περισσότερο τη διάθεση, όπως και οι δύο καλές χαμένες ευκαιρίες του Μπαπέ. Τελικά η λύση ήρθε από τον Κιν. Ο 20χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από κόρνερ (64’) και με ωραίο γυριστό σουτ (79’) κλείδωσε το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στον όμιλο.

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Σκρτελ, Επουρεάνου, Ράφαελ, Μπολινγκολί-Μπομπό (63’ Καλντρίμ), Τοπάλ (68’ Μπα), Βίτσκα, Καχβετσί, Τούρουτς (81’ Αλεξιτς), Οζκάν, Κριβελί (81’ Τζουλιάνο)

Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά (87’ Μπάκερ), Φλορέντσι (73’ Κέρερ), Ντανίλο, Ερέρα, Ντι Μαρία (73΄Ραφίνια), Μπαπέ, Νεϊμάρ (26’ Σαράμπια), Κιν.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόρτμουντ: Δίχως κόσμο με Ζενίτ, απορρίφθηκε το αίτημα...

Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε το ματς με την Ζενίτ!

Με τριάδα στην άμυνα η ΑΕΚ κόντρα στη Λέστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης