Champions League: «Σώθηκε» στο 90'+3΄η Ρεάλ - «Καθάρισαν» Σίτι και Λίβερπουλ - Ανατροπή η Ατλέτικο - Δείτε τα γκολ

Champions League: «Σώθηκε» στο 90'+3΄η Ρεάλ - «Καθάρισαν» Σίτι και Λίβερπουλ - Ανατροπή η Ατλέτικο - Δείτε τα γκολ

Άνετη νίκη για Μάντσεστερ Σίτι, «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ, χορταστικές ισοπαλίες με σκορ 2-2 στα Γκλάντμπαχ - Ρεάλ και Αταλάντα -  Άγιαξ, δύο ανατροπές και... 3-2 στο φινάλε για την Ατλέτικο κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ στις αναμετρήσεις των 22:00 της 2ης αγωνιστικής του Champions League

championsleague-2-0
Συναρπαστικά παιχνίδια επεφύλασσε το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Η Ρεάλ μετά την ήττα – σοκ στην πρεμιέρα από τη Σαχτάρ (2-3) πήγε στη Γερμανία με μοναδικό σκοπό τη νίκη, απέναντι στην Γκλάντμπαχ η οποία την πρώτη αγωνιστική είχε έρθει ισόπαλη (2-2) με την Ίντερ στο Μιλάνο. Τελικά, έπειτα από ματς θρίλερ, οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2 με τους Ισπανούς να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις.

Σπουδαία νίκη για την έτερη ομάδα της Μαδρίτης, Ατλέτικο, που έκανε την ανατροπή με 3-2 την Ζάλτσμπουργκ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 47' και σπουδαία κόντρα στο Μπέργκαμο, με τον Άγιαξ να προηγείται 2-0 στο ημίχρονο αλλά την Αταλάντα να απαντάει δις με τον Σαπάτα. Τέλος, το δύο στα δύο έκανε η Λίβερπουλ που έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Μίντιλαντ και προηγείται στον 4ο όμιλο


1ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζάλτσμπουργκ 3-2: Το «άστρο» του Φέλιξ τη γλίτωσε από μπελάδες

Προερχόταν από «ξεγυρισμένη» τεσσάρα μέσα στο σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Τσόλο Σιμεόνε και το σύνολό του δεν είχαν άλλον δρόμο πέρα από τη νίκη κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ, για να ρεφάρουν για το στραπάτσο της πρεμιέρας και να ισορροπήσουν στην κούρσα της πρόκρισης.



Το κακό δεν ήθελε πολύ να γίνει για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δέχθηκε μόλις για τέταρτη φορά δύο τέρματα σε εντός έδρας ματς στο Champions League, όμως, διαθέτει στις τάξεις της το «υπερόπλο», που λέγεται Ζοάο Φέλιξ και με τα δικά του μοναδικά κατορθώματα τη γλίτωσε από πρόωρους μπελάδες, σφραγίζοντας ανατροπή στην ανατροπή.

Κλείσιμο
Η στάση της Ατλέτικο στο ξεκίνημα ήταν ταιριαστή για ομάδα που έχει το «πρέπει» της επικράτησης. Οι Ροχιμπλάνκος ήταν ανώτεροι και το πιστοποίησαν έμπρακτα με τον Μάρκος Γιορέντε και τον συνήθη του τρόπο, σουτ δηλαδή εκτός περιοχής, για το 1-0 στο 29'. Ωστόσο, ο υπερταλαντούχος, Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, σε μία από τις λίγες φάσεις των Ταύρων, σκόραρε για 2ο σερί παιχνίδι κι έγινε ο νεότερος Ούγγρος που το πετυχαίνει σε Champions League. Σαν να μην έφτανε αυτό, με την έναρξη του 2ου μέρους, η ομάδα του Τζέσι Μαρς έφερε τούμπα το ματς χάρη στον Μπερίσα και δυσκόλεψε στο έπακρο το έργο για τους Μαδριλένους.

Με τέτοιο Ζοάο Φέλιξ, βέβαια, δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Ο νεαρός Πορτογάλος το πήρε πάνω του, ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια του ματς (είχε τρομερό βολ-πλανέ στο πρώτο μέρος, αλλά αστόχησε) κι αφού ισοφάρισε στο 52' μετά από έξοχη ομαδική συνεργασία, ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή στο 85'. Έτσι, έφτασε τα 5 γκολ στο Champions League με τους Κολτσονέρος και είναι ο μοναδικός στην ιστορία τους που το πετυχαίνει σε ηλικία κάτω των 21 ετών.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι (82' Ερμόσο), Γιορέντε, Κόκε, Ερέρα (82' Τορέιρα), Κορέα, Φέλιξ, Σουάρες (82' Λεμάρ)

Ζάλτσμπουργκ (Τζέσι Μαρς): Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βόμπερ (64' Ονγκενέ), Ούλμερ, Γιουνούζοβιτς (63' Ασιμέρου), Μουεπού, Καμαρά, Σόμποζλαϊ, Ντάκα (30' Κοϊτά, 83' Οκάφορ), Μπερίσα

Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερν 1-2: Μεγάλο «διπλό»  των Βαυαρών




2ος όμιλος

Γκλάντμπαχ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Γλίτωσε την ιστορική ήττα στο 90'+3




Είναι συγκλονιστικό. Δεν είχε συμβεί ποτέ. Από το 1956 που η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την εκτός συνόρων εμφάνισή της και ξεκίνησε να κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ουδέποτε είχε γνωρίσει την ήττα σε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη. Και πήγε να συμβεί τώρα. Μετά τη Σαχτάρ, θα τη νικούσε και η Γκλάντμπαχ. Μόνο που αυτό το 2-0 στο “Μπορούσια Παρκ” έγινε στο φινάλε 2-2 και έσωσε κάπως τα προσχήματα. Ειδάλλως, η Βασίλισσα θα είχε γνωρίσει δύο ήττες στις αρχικές αγωνιστικές του Champions League για πρώτη της φορά.

Ακριβώς 27 χρόνια από τότε που ο θρυλικός πατέρας του έβαλε το ένα και μοναδικό γκολ του στον θεσμό, ο Μάρκους Τιράμ χτύπησε δύο φορές και πήγε να σκοτώσει τους Μερένγκες. Το πρώτο ήρθε έπειτα από τέλειο συνδυασμό (33') και στο 59' ακολούθησε το δεύτερο. Ενδιάμεσα, ο Ασένσιο (46') είχε σημαδέψει το δοκάρι. Στη συνέχεια οι Γερμανοί βρήκαν χώρους στην κόντρα. Θα μπορούσαν να κλειδώσουν το τρίποντο, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους.

Στο 87' με εντυπωσιακό γυριστό ο Μπενζεμά έδωσε ελπίδες στους Μαδριλένους και στο 90'+3' ο Καζεμίρο με κοντινό πλασέ μετουσίωσε αυτές τις ελπίδες σε έναν βαθμό. Και αφού δεν συνέβησαν όλα τα αρνητικά που περιγράψαμε παραπάνω για τους Μερένγκες, κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να μην ηττηθούν σε ευρωπαϊκό ματς, ενώ έχαναν με δύο γκολ διαφορά μέχρι το 87'. Με αυτόν τον τρόπο η Ρεάλ μπορεί να έμεινε ουραγός, αλλά δεν επέτρεψε στην Γκλάντμπαχ να πάρει καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση. Αλλωστε οι Μαδριλένοι δεν έχουν μείνει ποτέ εκτός της επόμενης φάσης από τον όμιλο...

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Ελβέντι, Γκίντερ, Λάινερ, Μπενσεμπαϊνί, Στιντλ (79' Βολφ), Κράμερ, Χόφμαν, Νόιχαουζ, Πλεά (79' Εμπολό), Τιράμ (71' Ερνάν)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Λούκας Βάθκεθ, Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος (71' Μόντριτς), Ασένσιο (84' Ροντρίγκο), Βινίσιους (70' Αζάρ), Μπενζεμά.

Σαχτάρ-Ίντερ 0-0


Αποτελέσματα
Γκλάντμπαχ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
Σαχτάρ – Ιντερ 0-0

Βαθμολογία
1. Σαχτάρ 4 (3-2)
2. Γκλάντμπαχ 2 (4-4)
3. Ιντερ 2 (2-2)
4. Ρεάλ Μ. 1 (4-5)

Επόμενη Αγωνιστική (3 Νοεμβρίου)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ιντερ
Σαχτάρ – Γκλάντμπαχ


3ος όμιλος


Μαρσέιγ- Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Στο ρελαντί για την πρωτιά



Ποιος να τη σταματήσει... Μετά την τριάρα επί της Πόρτο, η Σίτι πέρασε εύκολα και από τη Μασσαλία, επικράτησε 3-0 της Μαρσέιγ και αποδεικνύει πως είναι η απόλυτη κυρίαρχος του ομίλου. Δεν έπεισαν οι γηπεδούχοι ούτε δημιουργικά, έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς οι «Πολίτες» σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους στη σεζόν.

Η Μάντσεστερ μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε με το... καλημέρα τον έλεγχο και δεν άφησε την Μαρσέιγ να φανεί απειλητική. Οι «Πολίτες» πίεζαν τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να βρουν χώρους. Στο 13' η Σίτι είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Μανταντά είχε σωστή αντίδραση στο σουτ του Φόντεν. Ωστόσο, στο 18' ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντε Μπρόινε έκανε υπέροχη ασίστ και ο Φεράν Τόρες πέτυχε το 1-0. Η Σίτι πήρε αυτό που ήθελε, είχε τον έλεγχο και μέχρι το τέλος του α' μέρους κατάφερε να κρατήσει τη Μαρσέιγ μακριά από την περιοχή της. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Μασσαλοί έκαναν το πρώτο σουτ εντός στόχου στο 41', αλλά ο Ράντονιτς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Μαρσέιγ παρέμενε... κρυμμένη στην περιοχή της, η Σίτι είχε τον έλεγχο και δεν έδειχνε πως μπορεί να κινδυνεύσει από τους Μασσαλούς. Γκουντογκάν και Φόντεν ήταν εξαιρετικοί και στο 76' οι φιλοξενούμενοι «σφράγισαν» τη νίκη. Ο Φόντεν έκανε την αρχή, ο Στέρλινγκ την ασίστ και ο Γκουντογκάν από κοντά πέτυχε το 2-0. Ούτε όμως εκεί κατάφερε η Μαρσέιγ να ρισκάρει... Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το τρίτο γκολ! Μαχρέζ και Ντε Μπρόινε συνεργάστηκαν ιδανικά και ο Στέρλινγκ διαμόρφωσε το 3-0 από τη δεύτερη ασίστ του Βέλγου...

Mαρσέιγ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Γκονζάλες, Τσαλέτα - Καρ, Καμαρά, Μπαλέρντι, Ράντονιτς (78' Μπενεντέτο), Ρονγκιέ (64' Σανσόν), Κουζάν (85' Γκουέγ), Τοβέν (78' Παγιέ

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (77' Στόουνς), Ντίας, Γκουντογκάν (78' Σίλβα), Ντε Μπρόινε (82' Πάλμερ), Ζιντσένκο (68' Κανσέλο), Ρόδρι, Φόντεν, Στέρλινγκ, Τόρες (77' Μαχρέζ)


Champions League, Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0: Τζάμπα ήττα - Δείτε τα γκολ

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

1. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-1)
2. Πόρτο 3 (3-3)
3. Ολυμπιακός 3 (1-2)
4. Μαρσέιγ 0 (0-4)

Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0 (11' Bιέιρα, 85' Σ. Ολιβέιρα)
Μαρσέιγ - Μαν. Σίτι 0-3 (18' Φ. Τόρες, 76' Γκουντογκάν, 81' Στέρλινγκ)


Επόμενη αγωνιστική (3/11)
Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός
Πόρτο - Μαρσέιγ.

4ος όμιλος

Αταλάντα – Άγιαξ 2-2: Άκρως τρελή και απολαυστική ισοπαλία!



Ματσάρα με τέσσερα γκολ, ανατροπές και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με Αταλάντα και Άγιαξ να υμνούν το επιθετικό ποδόσφαιρο και να μένουν στο 2-2 στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου του Champions League, σε έναν αγώνα όπου ο Αίαντας είχε προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Λασινά Τραορέ, αλλά η απίθανη ομάδα του Μπέργκαμο επέστρεψε με δύο γκολ του Ντουβάν Σαπάτα.

Δεν απογοήτευσαν όσους περίμεναν γκολ και θέαμα εκατέρωθεν Αταλάντα και Άγιαξ, οι οποίες έμειναν σε ένα χορταστικό και γεμάτο συγκινήσεις 2-2, στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου του Champions League.

Ανοιχτό το παιχνίδι, όπως αναμενόταν άλλωστε, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο πρώτο 20λεπτο με Γιόζιπ Ίλιτσιτς και Ντουβάν Σαπάτα, αλλά τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί στη συνέχεια.

Ο 19χρονος Λασινά Τραορέ, ο οποίος το περασμένο Σάββατο (24/10) πέτυχε πέντε γκολ και έδωσε τρεις ασίστ στο ιστορικό 13-0 επί της Φένλο, ανατράπηκε από τον Ρομπ Γκόσενς μέσα στην περιοχή και ο Ντούσαν Τάντιτς, από την άσπρη βούλα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ (30').

Ο Τραορέ δεν έμεινε εκεί και, οκτώ λεπτά αργότερα, εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα των Μάρκο Σπορτιέλο και Ράφαελ Τολόι για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ολλανδούς, οι οποίοι έψαχναν να... ρεφάρουν την ήττα από την Λίβερπουλ στο Άμστερνταμ.

Η Αταλάντα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αφού απείλησε με φάουλ του Ίλιτσιτς που έβγαλε ο Ονανά (50'), «χτύπησε» δις με τον Ντουβάν Σαπάτα μέσα σε έξι λεπτά (54' και 60').

Αρχικά, ο Κολομβιανός μείωσε ύστερα από ασίστ του Αλεχάντρο «Πάπου» Γκόμες και, έξι λεπτά αργότερα, ισοφάρισε ύστερα από ασίστ του Μάριο Πάσαλιτς, με την ομάδα του Μπέργκαμο να μην θέλει να σταματήσει εκεί.

Το τελευταίο ημίωρο είχε εκατέρωθεν ευκαιρίες, θα μπορούσε να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα, αλλά το βέβαιο είναι ότι κερδισμένο ήταν (και είναι χάρη σε αυτές τις δύο ομάδες) το ποδόσφαιρο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τολόι, Ρομέρο, Τζιμίστι – Χάτεμπερ, Πάσαλιτς, Φρόιλερ, Γκόσενς – Ίλιτσιτς (78' Μαλινόφσκι), Γκόμες (78' Μουριέλ) – Σαπάτα.

Άγιαξ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονανά – Μαζραουΐ (56' Κλάιμπερ), Σουρς, Μπιλιντ, Ταλιαφίκο – Κλάασεν, Τάντιτς, Γκράβενμπερχ – Άντονι (90' Λαμπιάντ), Τραορέ, Νέρες (69' Πρόμες).

Λίβερπουλ-Μίντιλαντ 2-0: Πήρε τους βαθμούς, έχασε (και) τον Φαμπίνιο



Γλυκόπικρο το «2 στα 2» στον τέταρτο όμιλο για την Λίβερπουλ, η οποία λύγισε με τα χίλια ζόρια την πρωτάρα Μίντιλαντ (2-0) και, συν τοις άλλοις, είδε να αποχωρεί τραυματίας από το κέντρο της άμυνάς της και ο Φαμπίνιο.

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε λίγο ως αγγαρεία το ματς με την πρωτάρα Μίντιλαντ στο «Άνφιλντ», το οποίο πάντως δεν θα ξεχαστεί τόσο γρήγορα. Όχι για το αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε (με το ζόρι) 2-0, αλλά επειδή τραυματίστηκε και ο Φαμπίνιο, με το κέντρο της άμυνας να αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο.

Με «πειραματική» ενδεκάδα στην επίθεση, χωρίς κανέναν εκ των Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο ή Σαντιό Μανέ, οι Κόκκινοι δεν έκαναν ούτε ένα σουτ εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο (!), κάτι που είχε να συμβεί στο «Άνφιλντ» εδώ και 51 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και, συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2018 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League.

Πέραν από την κακή εικόνα της ομάδας του, όμως, ο Κλοπ προβληματίστηκε κυρίως για τον τραυματισμό στον μηρό και του Φαμπίνιο, ο οποίος εξελίσσονταν σε μια αξιόπιστη λύση στο κέντρο της άμυνας, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.

Στο ημίωρο, ο Βραζιλιάνος υποχρεώθηκε να δώσει την θέση του στον 19χρονο Ρις Γουίλιαμς, ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή έπαιζε ως δανεικός στην Κιντερμίνστερ (!) και τώρα ενδέχεται να πάρει ξαφνικά μεγάλο χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα των πρωταθλητών Αγγλίας.

ΓΚΟΛ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 10.000

Ο Κλοπ, ο οποίος στην ανάπαυλα αντικατέστησε λόγω (πιο ελαφρού) τραυματισμού και τον Τζόρνταν Χέντερσον, πήρε μια βαθιά ανάσα στο 55ο λεπτό, όταν Τσερντάν Σακίρι και Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον δεύτερο να σερβίρει την μπάλα στον Ντιόγκο Ζότα, ώστε ο Πορτογάλος να πλασάρει στην κενή εστία.

Ιστορικό το συγκεκριμένο γκολ, αφού πρόκειται για το υπ' αριθμόν 10.000 στα 128 χρόνια ιστορίας των Κόκκινων, με το πρώτο να σημειώνεται τον Σεπτέμβριο του (πάρα πολύ μακρινού) 1892 από τον Τζοκ Σμιθ.

Η Μίντιλαντ δεν πτοήθηκε από το γκολ της Λίβερπουλ και κυνήγησε το ιστορικό, πρώτο τέρμα της στο Champions League, με τον Άντερς Ντρέγιερ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 89', τέσσερα λεπτά προτού ο Μοχάμεντ Σαλάχ (μπήκε ως αλλαγή, όπως και ο Μανέ) κερδίσει πέναλτι, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ για το τελικό 2-0, το οποίο δεν λέει όλη την αλήθεια για το ματς.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαμπίνιο (30' λ. τρ. Ρις Γουίλιαμς), Γκόμες, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (46' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σακίρι – Μιναμίνο (60' Σαλάχ), Οριγκί (60' Μανέ), Ντιόγκο Ζότα (81' Φιρμίνο).

Μίντιλαντ (Μπρίαν Πρίσκε): Άντερσεν – Άντερσον (66' Μαμπίλ), Σβιατσένκο, Σολτς, Παουλίνιο – Ονιέκα, Καζούστε (81' Κράεφ) – Ντρέγιερ, Σίστο (72' Φερέιρα), Μαμπίλ – Καμπά (81' Πφάιφερ).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι αδερφοί Αντετοκούνμπο στη Ναύπακτο με... υπερπολυτελές σκάφος (βίντεο + φωτό)

Συμβολική... εισβολή της «Θύρας 13» στα γραφεία του Παναθηναϊκού: Ζήτησαν αποχώρηση Αλαφούζου και πήραν την κούπα του 2010!

Πολ Πογκμπά: «Fake news» τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως εγκαταλείπω την Εθνική Γαλλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης