Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1: Με Ανσαριφάρντ και VAR «πέρασε» από τους Ζωσιμάδες - Δείτε βίντεο

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1: Με Ανσαριφάρντ και VAR «πέρασε» από τους Ζωσιμάδες - Δείτε βίντεο

Η ΑΕΚ έκανε την ζωή της δύσκολη με τις χαμένες ευκαιρίες, όμως βρήκε γκολ νίκης στην 6η αγωνιστική της Super League 1, με το πέναλτι του Ανσαριφάρντ και έφυγε νικήτρια (0-1) από τα Γιάννενα κόντρα στον μαχητικό ΠΑΣ που είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε - Ακυρώθηκαν μέσω VAR ως οφσάιντ τα γκολ των Παμλίδη και Ελευθεριάδη

KARIMM
Νίκη ψυχολογίας που την επιζητούσε όσο τίποτε άλλο έπειτα από τα τελευταία αποτελέσματα πήρε η ΑΕΚ στα Γιάννινα επικρατώντας με 0-1 του ΠΑΣ χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ανσαριφάρντ (16'). Η Ένωση έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο με τον Καρέρα να επιστρέφει στο ορθολογικό 4-2-3-1 και τους κιτρινόμαυρους να είναι σαφέστατα πολύ πιο δημιουργικοί και επικίνδυνοι, χάνοντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που έπαιξε ανοικτά, έκανε κάποιες φάσεις, αλλά τόσο ο Παμλίδης όσο και ο Ελευθεριάδης που βρήκαν δίχτυα, το πέτυχαν από θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το VAR να ακυρώσει τα γκολ. Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ έπιασε στην 3η θέση τον Ολυμπιακό και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης με τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ.



Έτσι ξεκίνησαν ΠΑΣ και ΑΕΚ
Ο Αργύρης Γιαννίκης στον ΠΑΣ παρέταξε ένα 4-4-2 με τον Παμλίδη να αντικαθιστά τον τραυματία Κριζμάν στην κορυφή μαζί με τον Λεό και τον Καρτάλη να τοποθετείται στη δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Εραμούσπε πήρε τη θέση του Παντελάκη στο κέντρο της άμυνας. Ο Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στον σχηματισμό του 4-2-3-1 για την ΑΕΚ, αφήνοντας ξανά στον πάγκο τον Λιβάια, αλλά και τον Ολιβέιρα. Οι Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς ξεκίνησαν για ακόμα ένα παιχνίδι στον άξονα, με τον Μάνταλο μπροστά τους, τους Τάνκοβιτς και Μαχαίρα στο αριστερό και στο δεξί άκρο της επίθεσης αντίστοιχα και στην κορυφή τον Ανσαριφάρντ.

Μπροστά με το πέναλτι του Ανσαριφάρντ, ακυρώθηκε το γκολ του Παμλίδη με VAR
Η ΑΕΚ μπήκε από την αρχή ορεξάτη με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της, κυκλοφορώντας όμορφα την μπάλα και παίζοντας και από τις δύο πτέρυγες θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Τάνκοβιτς και Μαχαίρα, ενώ και ο Μάνταλος πήγαινε προς τα άκρα για να πάρει πάνω του επιθέσεις, αλλά και από τον άξονα. Μόλις στο 10' η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Λόπες έκανε το συρτό γύρισμα και ο Μαχαίρας μέσα από τη μικρή περιοχή με εξουδετερωμένο τον Χουτεσιώτη σούταρε πάνω στον Πίρσμαν που έδιωξε σωτήρια στη γραμμή! Τρία λεπτά όμως αργότερα η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Χνιντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης στην έξοδο έπεσε άτσαλα πάνω του. Με τη βοήθεια του VAR ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και ο Ανσαριφάρντ στο 16' εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Ο ΠΑΣ δεν απειλούσε την ΑΕΚ. Οι όποιες προσπάθειες του δεν έβρισκαν στόχο, παρά μόνο το σουτ του Λεό στο 25' που μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας. Αντίθετα η Ένωση απείλησε με δύο «γεμάτα» σουτ από Μάνταλο και Μαχαίρα, με τον Χουτσειώτη να απομακρύνει με το ένα χέρι. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν λίγο το ματς, με τον Παμλίδη μάλιστα στο 34' να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πίρσμαν, αλλά το VAR να ακυρώνει σωστά το γκολ καθώς ο επιθετικός του ΠΑΣ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Κλείσιμο


Οι κιτρινόμαυροι γλίτωσαν, ωστόσο στο 39' θα μπορούσαν να είχαν πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων αν ο Ανσαριφάρντ έβρισκε δίχτυα μόνος ανενόχλητος με κεφαλιά (με τον Χουτεσιώτη εξουδετερωμένο) έπειτα από τη σέντρα του Λόπες, αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο!

Ξανά ως οφσάιντ ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ, κράτησε το 0-1 η ΑΕΚ και έφυγε με το διπλό



Αν η ΑΕΚ είχε κάπου πρόβλημα ήταν στις στις σέντρες του ΠΑΣ, διότι τα μπακ των κιτρινόμαυρων άφηναν χώρους στα πλάγια. Ένα γέμισμα στο 49' μάλιστα από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα έφερε τους γηπεδούχους μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Εραμούσπε σταμάτησε στο κάθετο του Τσιντώτα που μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα μια νέα σέντρα του Καρτάλη βρήκε τον Ελευθεριάδη μέσα στην περιοχή, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα του πάλι ακυρώθηκε, κι αυτή τη φορά σωστά ως οφσάιντ, όπως φάνηκε και στον έλεγχο του VAR. Ο ΠΑΣ είχε μπει πολύ δυναμικά στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει πρόβλημα στο να κρατήσει την μπάλα δεχόμενη επιθέσεις.

Στο 56' ο Καρέρα πέρασε τον Λιβάια στο ματς αντί του Τάνκοβιτς, ενώ λίγο αργότερα ο Γιαννίκης αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Σιόντη με τον Νάουμετς. Ο ΠΑΣ πάταγε καλύτερα, αλλά η Ένωση είχε φροντίσει να μην δέχεται πλέον φάσεις με τους Χνιντ και Νεντελτσιάρου να μην το επιτρέπουν. Ο Καρέρα αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ που είχε και κάρτα με τον Ολιβέιρα, ενώ έριξε στο παιχνίδι και τον Ινσούα αντί του Μαχαίρα με τον Λιβάια να πηγαίνει στο δεξί άκρο. Η Ένωση απείλησε τον ΠΑΣ με δεύτερο γκολ έπειτα από δύο επικίνδυνα γεμίσματα του Μάνταλου προς τον Λιβάια. Η ΑΕΚ είχε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το ματς σε αντεπίθεση με τον Σάκχοφ στο 80' με τον Ουκρανό να βγάζει τον Ολιβέιρα τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη αλλά να πλασάρει δίπλα από το κάθετο! Η ΑΕΚ έκανε διαχείριση στα τελευταία λεπτά, χωρίς να επιτρέπει στον ΠΑΣ να την απειλήσει, φεύγοντας έτσι από την Ήπειρο με τους τρεις βαθμούς της νίκης.



MVP: Ο Χνιντ, ο οποίος πήρε και το πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της ΑΕΚ και ήταν βράχος στα μετόπισθεν. Δεύτερο σερί πολύ καλό ματς από τον Τυνήσιο στόπερ.

Στο ύψος τους: Ο Μάνταλος βοήθησε αρκετά τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όσο και στο να κατεβάσει την μπάλα για να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, ενώ δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις και από τα χτυπήματά του στις στατικές φάσεις. Από τον ΠΑΣ καλό ματς έκανε ο Ελευθεριάδης.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεό δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι στο επιθετικό κομμάτι για την ομάδα των Ιωαννίνων.

Η γκάφα: Το πέναλτι που κάνει ο Χουτεσιώτης, ο οποίος βγαίνει με... καρατιά πάνω στον Χνιντ.

Το στραγάλι: Ο Διαμαντόπουλος σωστά καταλόγισε το πέναλτι για την ΑΕΚ με τη βοήθεια του VAR. Το VAR επίσης ορθώς ακύρωσε δύο τέρματα του ΠΑΣ καθώς τόσο ο Παμλίδης όσο και ο Ελευθεριάδης βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έπρεπε να νικήσει στα Γιάννινα για να φτιάξει την ψυχολογία της και το πέτυχε έστω και με το φτωχό 0-1, καθώς είχε πολλές φάσεις για να κάνει μια μεγαλύτερη νίκη. Το 4-2-3-1 του Καρέρα εμφάνισε μια ΑΕΚ δημιουργική στο χορτάρι, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που ήταν πραγματικά καλός μέσα στο γήπεδο, αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω στην τελική τρίτη. Η Ένωση είχε στιγμές αδράνειας αμυντικά σε ορισμένες περιπτώσεις και θα πρέπει να δουλέψει στη συγκέντρωσή της σε αυτό, όπως και στο τελείωμα των φάσεων για να μην... καρδιοχτυπά. Η ΑΕΚ πέρασε στην 3η θέση και πάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πνευματικά για τον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Λέστερ, ενώ ο ΠΑΣ συνεχίζει την προσπάθειά του και με τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα μπορεί να αισιοδοξεί για την πορεία της σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης (61' Νάουμετς), Κάστρο, Ελευθεριάδης (86' Λώλης), Καρτάλης (66' Ντομίνγκεθ), Λεό, Παμλίδης

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Παουλίνιο, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (56' Λιβάια), Μαχαίρας (70' Ινσούα), Ανσαριφάρντ (70' Ολιβέιρα)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μάντζαρης: «Ήθελα να βρω ομάδα από την EuroLeague, καλύτερη επιλογή ο Προμηθέας»

Ζενίτ: Αναβλήθηκε ο αγώνας της πριν τον Παναθηναϊκό!

L' Equipe: «Ο Γκριεζμάν πιστεύει ότι δεν έκανε σωστή επιλογή με την Μπαρτσελόνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης